Windows Xp Kurulumu (Resimli Anlatım)

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Windows Xp Kurulumu (Resimli Anlatım)

Kuracaginiz xp nin suan itibari ile piyasada enson sp2 oldugunu dusunerek eger sp2 monte edilmis bir cd ile yaparsaniz cok verim alabileceginizi dusunuyorum

Cd yi boot olarak actiktan sonra
(eger hard disk bos ise formatlanmis ise ya da ilk satin alinmis ise otomatik olarak asagidaki islemler baslayacak) bu islem bitmemesi demek yada donmasi demek donanimda bir sorunumuz var demektir genelde ram uygun degilse bu islem sona ermez

c: ise c: yi secip enter

ben genelde ntfs ve hizli yi seciyorum tercih size kalmis en altta systeminizi ntfs e cevirebileceginizi gosteren sik ve mevcut system imi tut secenegi (hangi system oldugunu bilmeyebilirsiniz hard disk in o sebeble o secenek orda) secip enter e basiyoruz

kimsenin pek bilmedigi bir sirri veriyim size burda shift+10 tusuna basarak cmd ye ulasabilirsiniz task icin cmd de taskmgr yazmaniz yeterli

xp niz zaten size uygun olan en iyi ayarlari yapacagi icin direk ileri (next) deyip gecin burayi

isterseniz ayni anda administrator e de sifre koyabilirsiniz

bir not eger ethernet kartinizi tanimadiysa xp bu pencere gelmez modem penceresi gelir oraya sehir kodunuzu yazip enter a basip gecersiniz diger bilgileri doldurmaniza gerek yok

icin kuracaksaniz butun calisma guruplarina ayni ismi verin ben evdeki ve isyerimdeki bilgisayarlara ayni gurup ismini veriyorum boylece birbirleri arasindaki iletisim daha kolay ve cabuk oluyor isim verip ileri ye basiyoruz

guzel bir olay i burda da goruyoruz xp ekran karti driverini tanimasa bile 16 bit 32 bit de kullanma imkani taniyor size

yazilari ileri deyip geciyoruz diger bir asamada xp ye kayit olmak istiyormusunuz ya da xp yi aktif etmek istiyormusunuz secenekleri falan gelebilir cd nizin durumuna gore

evett kurulum bitti ben kendine user olusturma hangisiyle acmam gerektigini soran menu

eger xp tur u atmak istiyorsaniz sag alt kosedeki icon a basin ve sesli olarak neler yapabileceginizi turlayin

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com