Birbirinden Güzel Ramazan Manileri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Birbirinden Güzel Ramazan ManileriAldanma sağa sola, Gel gidelim hak yola, Güzel oruç tutanın, Âkıbeti hayrola Besmeleyle çıktım yola Selam verdim sağa sola A benim ağalarım Namazınız mübarek ola Çatal kaşık elimde, Besmele var dilimde, Fazla kaşık salladım, Bir sızı var kolumda Eski cami direk ister Söylemeye yürek ister Benim karnım tok ama Arkadaşım börek ister Gökyüzünün melekleri Devran eder felekleri Bu ayda ikram edenin Zayi olmaz emekleri Hava sıcak terlerim, Birçok mâni derlerim, Davet verdim bu akşam ![]() Sizleri de beklerim İşte geldim iki büklüm Üstümdedir davul yüküm A benim ağalarım Selamun aleykum Maniler çiçeklidir ![]() Birbirine eklidir ![]() Davulcunun daveti, Mutlaka böreklidir Onbir ayın sultanı, Kıymetlidir her ânı, Süslersin şu cihânı, Hoşgeldin yâ RAMAZAN Sâlih olan seçilir, Gök kapısı açılır ![]() Oruçlunun üstüne, Ne rahmetler saçılır Sofrada fakir olsun, Tabağı çukur olsun ![]() Karnı doyduktan sonra, Duâyı okur olsun ![]() Uyumasın gözümüz, Doğru olsun sözümüz, Her iki cihanda da, Ak olmalı yüzümüz Yeni cami direk ister Bunu söylemeye yürek ister Benim karnım toktur ama Arkadaşım börek ister Duvardan kedi atladı, Bekçinin ödü patladı ![]() Merak etme bekçi baba Bey kesesini yokladı |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|