Osmaniye Yöresel Yemekler Sarma İçi |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmaniye Yöresel Yemekler Sarma İçiSARMA İÇİ Malzemesi: Bir miktar ince bulgur Bir baş kuru soğan Yarım kilo kadar domates Bir demet maydanoz Yeşil soğan 1,5 çorba kaşığı salça 1 su bardağı yağ Yeterince tuz Yapılışı: Bir baş soğan halka, halka doğranırBir su bardağı yağ ile bir süre kavrulur Daha sonra salça ve küp, küp doğranmış domates ilave edilir Bir sürede bunlar kavrulur Sonra tuz ve biber eklenir Bu işlemler bittikten sonra, bu malzemelere göre bulgurun miktarına göre su ilave edilir Su kaynamaya bırakılır Su kaynadıktan sonra bir kabın içindeki bulgura kaynamış olan su ilave edilir Bulgur suyu çektikten sonra üzerine önceden doğranmış yeşil soğan ve maydanoz eklenip karıştırılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|