Hüsametli Köyü Erdemli Mersin |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hüsametli Köyü Erdemli MersinErdemli Hüsametli Köyü Bilgileri - Hüsametli Köyü Hakkında - Hüsametli Köyü Tanıtımı - Hüsametli Köyü Resimleri Hüsametli,Mersin Erdemli ilçesine bağlı bir köyüdür İlçe: ERDEMLİ İl:MERSİN İle Uzaklığı:57 km İlçeye Uzaklığı:23 km Rakım:840 m Nüfus: 2000:524 1997:0 Hüsametli, Mersin ilinin Erdemli ilçesinin bir köyüdür Rakımı 700 metre olan köyün Erdemli'ye uzaklığı 21 km'dir Ulaşım Köye köy minibüslerleri ile ulaşmak mümkündür Eğitim Köy ilköğretim okulunda 5 sınıfa kadar eğitim-öğretim yapılmaktadır 2 kademe eğitim-öğretim için öğrenciler Arslanlı ilköğretim okuluna taşınmaktadır Köyde okuma-yazma oranı yüksektir Her aileden en az 2-3 kişi memur olarak çalışmaktadır Sağlık Köyde sağlık ocağı vardır nizamettin şahin Nüfus 2000 yılı nüfus sayımına göre köyün nüfusu 438'dir Köyde yazlık nüfus 1200 civarında olmaktadır Köyde 200 hane vardır Cami Köydeki mevcut caminin üst katları yapılmakta inşaatı devam etmektedir Mahalleler Merkez, Halaza ve Üçayaklı olmak üzere üç mahalleden oluşmuştur Yetiştirdiği ürünler Yayla sebzeciliğinde domates, salatalık ve fasulye yetiştirilmektedir Köyde meyve yetiştiriciliği de yapılmaktadır Elma, erik ve şeftali yetiştirilen meyvelerdir Köyde kendi ihtiyaçlarını karşılayacak derecede buğday ve arpa ekimi yapılmaktadır Geçim kaynağı Çiftçilik ve hayvancılık en önemli geçim kaynağıdır Fazla olmasa da küçükbaş ve büyükbaş hayvan besiciliği yapılmaktadır Tarihi eserler Köy ve çevresinde Roma ve Bizanslılar'dan kalma tarihi kalıntılar göze çarpmaktadır Üçayaklı mahallesinin üstünde kale ve zindan harabeleri vardır Hisarın Kalesi ve Çukurun Harabeleri en önemli eserlerdendir Köyün çevresinde ören yerleri, kral mezarı, lahitler, mezarlar ve sütunlu harabeler mevcuttur arkolok nizamettin Su Köyde içme suyu sıkıntısı yoktur Lemas çayından sulama amaçlı cazibe yoluyla su getirilmektedir İklim Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlı geçmektedir Köy orta bahşiş bir iklime sahiptir Daha yukarılara çıkıldıkça yaylalarda hüküm süren iklimle karşılaşırız Köy hakkında genel bilgi Adını, 1800'lü yıllarda köye yerleştirilen Hüsamettin adındaki bir Türkmen Beyi'nden aldığı söylenen Hüsametli köyü, tepelerle çevrili bir alanda kuruludur Düzlüklerde düdenler vardır Köye ne kadar yağmur yağarsa yağsın hiç su birikintisi olmamaktadır Tarım arazisi dışındaki araziler fundalıklarla çevrilidir Köy Muhtarı: Bilgi yok Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|