Altınboğa Köyü Andırın Kahramanmaraş |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Altınboğa Köyü Andırın KahramanmaraşAltınboğa Köyü Andırın Bilgileri - Altınboğa Köyü Hakkında - Altınboğa Köyü Tanıtımı -Altınboğa Köyü Resimleri İlçe: ANDIRIN - İl: KAHRAMANMARAŞ Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok Kahramanmaraş Bilgiler Nüfus 132254854 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 46400 Alan Kodu 0344 Yönetim Coğrafi Bölge Akdeniz Bölgesi İl Kahramanmaraş İlçe Andırın Web Sitesi http:/ Altınboğa, Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesine bağlı bir köydür Tarih Köyün tarihi hakkında bilgi Kültür Köyde Çerkezlerle Türkler birlikte yaşamaktadır Coğrafya Kahramanmaraş iline 78 km, Andırın ilçesine 8 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Türkiye'de Akdeniz,İçanadolu ve Güneydoğu'dakİ iklimlerin karışımı görülür Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 132 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadırYayla turuziminde önemli bi etkisi bulunmaktadır Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Altyapı Bilgileri Köyde ilköğretim okulu yoktur taşımalı eğitim vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardırYani tam yaşanacak ideal bir köydür Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|