![]() |
Dostoyevski - Budala |
![]() |
![]() |
#1 |
suskun
|
![]() Dostoyevski - BudalaKİTABIN ADI BUDALA KİTABIN YAZARI DOSTOYEVSKİ YAYIM EVİ VE ADRESİ ALFA-BASIM-YAYIM-DAĞITIM BASIM YILI 1995 1 ![]() Romanın kahramanı Prens Mışkin, saralıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Hasta prens Mişkin Rusya’dan İsviçre’ye Şnayder adlı bir doktorun kliniğine yollanır ![]() ![]() ![]() ![]() Köydeki yoksul bir kızla ilgilenmesinden dolayı da çevresi tarafından ayıplanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hala Moskova’da bulunan Mişkin Nastasya’yı aramak için Petersburg’a gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() Kitapta vurgulanmak istenen nokta; insanlar için sevginin çok önemli bir kavram olduğu ve onsuz yaşanamayacağının kesin olduğudur ![]() ![]() 4 ![]() Kitapta genel olarak on üç karakterden bahsedilmektedir ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 5 ![]() Anlatım yönünden üst düzeyde olan kitapta; çok uzun cümleler kullanılarak okuyucunun cümlede anlatılmak istenen manadan uzaklaşmasına sebebiyet verilmştir ![]() ![]() 6 ![]() Rus edebiyatının en büyüklerinden olan Dostovyevski, 1821 Moskova doğumludur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu günlerde Orhan Pamuk’un editörlüğünde başlayan Dostovyevski dizisinin ilk kitabı olarak yayınlanan “Ecinniler”, Dostovyevski’nin Norodnik ve ateist geçmişine dair bir özeleştiridir ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Dostoyevski - Budala |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Dostoyevski - Budala Budala (Dostoyevski) KİTABIN YAZARI DOSTOYEVSKİ YAYIM EVİ VE ADRESİ ALFA-BASIM-YAYIM-DAĞITIM BASIM YILI 1995 KİTABIN KONUSU Romanın kahramanı Prens Mışkin, saralıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KİTABIN ÖZETİ Hasta prens Mişkin Rusya’dan İsviçre’ye Şnayder adlı bir doktorun kliniğine yollanır ![]() ![]() ![]() ![]() Köydeki yoksul bir kızla ilgilenmesinden dolayı da çevresi tarafından ayıplanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hala Moskova’da bulunan Mişkin Nastasya’yı aramak için Petersburg’a gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KİTABIN ANA FİKRİ Kitapta vurgulanmak istenen nokta; insanlar için sevginin çok önemli bir kavram olduğu ve onsuz yaşanamayacağının kesin olduğudur ![]() ![]() KİTAPTAKİ OLAYLARIN VE ŞAHISLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ Kitapta genel olarak on üç karakterden bahsedilmektedir ![]() PRENS MİŞKİN : Kendi iç dünyasında yaşayan, herkese güler yüzle davranan, budalalık derecesinde iyi ve insanları sevmekten başka birşey yapamayan bir prenstir ![]() ŞNAYDER : Prens Mişkin’in hastalığından dolayı yardım istediği, kendini ispat etmiş ve prensi kurtarmak için tüm gücünü kullanan iyi bir doktordur ![]() AGLEA : Prensi deliler gibi seven ve onu kaybetmemek için herşeyi göze alabilen, güzel ahlaklı ve gayet alımlı bir bayandır ![]() KİTAP HAKKINDAKİ ŞAHSİ GÖRÜŞLER Anlatım yönünden üst düzeyde olan kitapta; çok uzun cümleler kullanılarak okuyucunun cümlede anlatılmak istenen manadan uzaklaşmasına sebebiyet verilmştir ![]() ![]() KİTABIN YAZARI HAKKINDA KISA BİLGİ Rus edebiyatının en büyüklerinden olan Dostovyevski, 1821 Moskova doğumludur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu günlerde Orhan Pamuk’un editörlüğünde başlayan Dostovyevski dizisinin ilk kitabı olarak yayınlanan “Ecinniler”, Dostovyevski’nin Norodnik ve ateist geçmişine dair bir özeleştiridir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|