Dutluca Köyü Akseki Antalya |
08-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dutluca Köyü Akseki AntalyaAkseki Dutluca Köyü - Dutluca Köyü Hakkında - Dutluca Köyü Tanıtımı - Dutluca Köyü Resimleri Dutluca, Antalya ilinin Akseki ilçesine bağlı bir köydür Köyün eski adı Gelves tir daha sonra Dutluca olmuştur Antalya iline 161 km, Akseki ilçesine 1 km uzaklıktadır Kültür Köyün Eşki tarhana ismi verilen yöresel çorbası vardır Buğdağ (yarma) taş erik domates tuz ve acı biberle yapılır Kışın nohut et ve yağ ile karıştırılarak çorba yapılır İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisinde dense de çok temiz yayla havası içerir ve nemden yoksundur Köy son yıllarda Manavgat İlçesinden çok göç Almaktadır Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 70 2000 64 1997 0 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır, fakat kapalıdır Eğitim taşımalı eğitim olarak yapılmaktadır Köyün içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Önemli ve Turistik Alanları Köylülerce yaklaşık bir saat dağa tırmanarak çıkılan ve keçi yoluyla ulaşılan kocakatran isimli yaşı bilinmeyen ağacın tılsımına inanılır Köyü kuran horasan erenlerine ait olduğuna inanılan Hacetgana Türbesi bulunmaktadır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|