İzmir Bornova İlçesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İzmir Bornova İlçesiİzmir BORNOVA İlçesi BORNOVA Bornova, Anakent sınırları içerisinde yer alır Kuzeyinde Manisa ili toprakları; doğusunda Kemalpaşa; batısında Karşıyaka ve Konak; güneyinde Buca ile çevrelenir 1882 yılında belediye teşkilatı kurulmuş, 1957 yılında ilçe haline gelmiştir Yüzölçümü 224 km2`dir 12 köyü bulunmaktadır Bağlı beldesi yoktur 2000 Yılı Genel Nüfus Sayımı`na göre toplam nüfusu 396 770`tir Bu nüfusun 391 128`i merkezde, 5 642`si belde ve köylerde yaşamaktadır Nüfus yoğunluğu 1771, nüfus artış hızı %0 35 46`dır İlçede 74 İlköğretim Okulu, 21 Orta Öğretim Kurumu,4 Yaygın Eğitim kurumu bulunmakta, 85147 öğrencinin eğitim gördüğü bu okullarda 4003 öğretmen görev yapmaktadır Özel Okul;30 Okul Öncesi,6 İlköğretim, 3 Ortaöğretim, 60 Yaygın Eğitim olup toplam 99 okul bulunmata bu okullarda toplam 15472 öğrenci eğitim almaktadır İzmir`in ilk üniversitesi olan Ege Üniversitesi, Bornova`da kurulmuşturve ana kampüsü Bornova`dadır İlçede, 1 Devlet Hastanesi, 1 Diş Hastanesi, 1 Tıp fakültesi Hastanesi, 19 Sağlık Ocağı, 6 Sağlık Evi, 3 AÇS ve Aile Planlama Merkezi ve 1 Verem Savaş Derneği,1 Semt Polikliniği,1 Ağız Diş sağlığı Merkezi hizmet vermektedir![]() İlçede Özel Sağlık Birimi olarak;1 Özel Hastane,6 Özel Tıp Merkezi,1 Özel Dal Merkezi,22 Özel poliklinik,40 Özel Hekim Muayenehanesi,107 Özel Diş hekim Muayenehanesi,1 Diyaliz Merkezi,14 Röntgen Laboratuarı, 5 Bakteriyoloji ve Biyokimya Laboratuarı,5 Mikrobiyoloji Laboratuarı,4 Özel Sağlık Kabini,36 Özel Fenni Gözlükçü,204 Eczane39 Güzelik Merkezi ve Salonları,2 Fizik Tedavi Laboratuarı bulunmaktadır ![]() Bornova, günümüzde hızla büyüyen bir yerleşim alanı ve bir üniversite kenti olmanın yanında, gelişmiş bir sanayi yöresidir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|