Uzun Yaşamanın Püf Noktaları!

Eski 03-13-2008   #1
suskun
Varsayılan

Uzun Yaşamanın Püf Noktaları!





Uzun yaşamın püf noktaları
15 Eylül 2007 Cumartesi 12:14
Ne yediğimiz ve nasıl pişirdiğimiz önemli Uzun yaşam için önemli ipuçları var




Uzun yaşamın en önemli ayaklarından birini beslenme tarzı ve yedikleriniz oluşturur Ne yediğiniz ve nasıl pişirdiğiniz, yaşlanmayı durdurmada önem taşır Beslenme burada kritk bir önem taşır Dr Hasan İnsel, Milliyet'e beslenmeyle ilgili önemli kuralları hatırlattı

Katı yağlarla yaptığınız yemeklerde zeytinyağı, kanola yağı, ayçiçek yağı ve mısırözü yağını deneyin

Tam yağlı süt yerine önce yarım yağlı, birkaç gün sonra yağsız süt içmeyi deneyin, göreceksiniz alışacaksınız

Çorbaları yağsız yapın Çorba yağlı veya et suyu ile yapılmışsa buzdolabında soğutun Donan yağı üste çıkar, bunu kaşıkla alıp atın

Etlerin yağını, tavuğun derisini pişirmeden önce çıkartın Kırmızı et yerine balık ve tavuk gibi etleri tercih edin Haftada en az birkaç kez balık yiyin

Yeni yiyecekler yaratın Domates, domates suyu, hardal, biber gibi karışımlardan yağsız ve şekersiz soslar yapmaya alışın Diyet sütle sebze püresi karıştırıp soslar yapın

Şeker kullanımını önce yarıya, sonraları dörtte bire indirin Bazı tatlıların şekerini azaltın, tadını vanilya veya tarçınla verin

Bir bütün yumurta yerine iki yumurtanın sarısı çıkartılmış aklarını deneyin Üç yumurtalı omleti bir tam yumurta ve dört yumurta akı ile yapın

Alıştığınız yiyeceklerin yerine başka yiyecekleri koymayı deneyin Beyaz pilav yerine esmer pilav veya bulgur pilavı yapın Esmer pirinç ve bulgur liften zengindir

Lokantalarda yemeğinizi beklerken önümüze konan sıcacık ekmeklerin iştah kabartıcı kokularına karşı koyun ve yemeyin

Günün stresi nedeniyle ''akşam yeme sendromu'' na girmeyin Evde devamlı atıştırmak yerine oyalanacak işler bulun

Otururken veya uzanırken bir şey yememeye alışın Masaya oturmadan yemek yememeyi benimseyin Yerken televizyon seyretmeyin, gazete, kitap okumayın

Lokmalarınızı iyi çiğneyerek yavaş yemeye alışın Lokma arasında 30 saniye kadar zaman geçirmeye çalışın Yemekte rahatlatıcı bir müzik dinleyin

Tabaktaki yemeğinizin renklerini görün, kokusunu duyun, her lokmanın tadını alın

Yediklerinizin içinde görünmeyen gizli yağlar olduğunu unutmayın Bir hamburgerin, kekin içinde bol miktarda yağ vardır

Lokantada yemeğe başlamadan önce mönüyü inceleyip plan yapın Size uyan yemekler bulamadıysanız, istediğiniz küçük değişikliklerle yemeğinizi sipariş edin

Günde 30 - 35 gram kadar lif yiyin Ne kadar fazla sebze, meyve ve işlenmemiş tahıl yerseniz o kadar fazla lif almış olursunuz Eğer lifli yemeye alışık değilseniz, miktarını yavaş yavaş artırın yoksa hazım sorunu yaşarsınız

Yeterince lifli gıda yememekle bağlantılı bulunmuş olan hastalıklar şunlardır: Kabızlık, apandisit, bağırsak kanseri, spastik kolit, mide fıtığı, bacak varisleri, hemoroid, koroner damar hastalığı, yüksek kan basıncı, safra kesesi taşları, diabet, obezite, ülseratif kolit

Yulaf ezmesi, kuru fasulye, elma, havuç, greyfrut, mercimek, yeşil biber, kuşkonmaz, tatlı patates çok lifli gıdalardır Kabukları soyulmadan yenen tüm meyve sebzeler, buğday, fındık, fıstıklar iyi birer lif kaynağıdır

Bol antioksidan almak için en canlı ve koyu renkli meyve ve sebzeleri seçin En canlı renkli portakal, ıspanak ve marullar bol beta karoten ve lutein, en kırmızı üzümler, en kırmızı ve sarı soğanlar bol quersetin içerirler

Mikrodalga fırında pişirilen brokolideki C vitamininin yüzde 15’i yok olurken, suyla kaynatmada yüzde 50’si yok olur Buharda pişirmeyle yüzde 50’den azı kaybolur

En iyi antioksidan yağ, zeytinyağıdır Gençliğinizi korur ve hastalıklardan uzak tutar Zeytinyağı kötü kolesterolün (LDL) okside olmasını ve damar duvarına girmesini önler, iyi (HDL) kolesterolü artırır Böylece sizi kalp damar hastalıklarından ve inmeden uzak tutar Zeytinyağı kansere karşı da korur

Avokado, tekli doymamış yağdan zengindir, kötü (LDL) kolesterolü düşürerek, kalp hastalığı riskini azaltır Cildinizi yumuşak, saçlarınızı parlak yapar

Ispanak tüm koyu yeşil yapraklı sebzeler gibi kalsiyum, folik asit ve K vitamininden zengindir Kalsiyum kemikleri sağlamlaştırır; folik asit kalp hastalıklarından korur; K vitamini de kan pıhtılaşması için gereklidir

Bir kivi, bir portakaldan daha çok C vitamini içerir Kaslarımızın kasılmasında rol oynayan potasyum bakımından da zengindir

Brokoli bol beta karoten, sülforaphan ve C vitamini içerir Bir araştırma sülforaphanın, mide ülseri ve kanserine yol açan Helikobakter Pylori’yi yok ettiğini gösterdi

Keten tohumu yağı, kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu maddeler içerir

Yağsız süt ürünleri protein ve kalsiyumdan zengin, doymuş yağdan fakirdir Kemik, kas ve dişlerin yapısını sağlamlaştırıp tansiyon kontrolünde etkili potasyum içerir

Demir, ciğer, yumurta sarısı, kırmızı et, nohut, mercimek, yeşil yapraklı sebzelerde ve balıkta bolca bulunur Eksikliğinde kansızlık ve bağışıklık sistemi bozuklukları oluşur

Etleri kızartma, ızgara, füme, barbekü yaparak pişirme sırasında içinde heterosiklik aminler oluşur Bunlar karsinojendir ve kazıyarak uzaklaştırmak mümkün değildir

__________________
'' Milli Benligini Yitirmis Uluslar
Başka Milletlerin Avıdır !!!! ''
Mustafa Kemal ATATÜRK

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.