Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydın, bilgileri, ilköğretim, kocagözoğlu, okulu, söke

Kocagözoğlu İlköğretim Okulu Bilgileri Söke Aydın

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kocagözoğlu İlköğretim Okulu Bilgileri Söke Aydın

Aydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Kocagözoğlu İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Söke'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Kocagözoğlu İlköğretim Okulu Resimleri - Kocagözoğlu İlköğretim Okulu Hakkında

Tarihçe:
AHMET VE HALİL AĞALAR

Hayırseverlerin Kısaca Hayatı: Hayırseverler Ahmet ve Halil Ağa iki kardeş olup, aslen Bağarası nahiyesine bağlı Burunköy ahalisindendir Bu iki kardeş Ahmet Ağa evlenmiş ve ŞÜKRÜ; FAİK; RAHMİ; SIDIKA ve LÜTFİYE adında beş çocuğu olmuştur Halil Ağa ise evlenmemiştir Bekar ölmüştür Kendileri Burunköy’deki çiftliklerinde ziraatla uğraşırlar ve Söke‘de otururlar İşleri Ahmet Ağa idare eder Tam anlamıyla müşterek bir kardeş hayatı yaşarlardı Aile mezarlıkları Burunköy’dedir Şimdi Akçakaya’daki aile mezarlığına nakledilmişlerdir

Okulun şimdiki yerinde 1323 yılından evvel beş odalı ve alt kısmı bodrum olmak üzere iki katlı rüştiye(ortaokul)vardı Üç sınıf üzerine yapılan bu okul binası çok harap bir haldeydi Söke halkının ve ileri gelenlerin yardımlaşması ile yeniden yaptırılması düşünülmüş ise de gereken yardım istenen düzeyde olmamıştır Ahmet ve Halil Kocagöz kardeşler okulun yapımını üzerlerine alarak yine üç sınıflı bir rüştiye (ortaokul) binasını yaptırarak 1909 yılında tamamlanmış ve Milli Eğitim Bakanlığına teslim etmişlerdir Rüştiye teşkilatı kaldırılınca altı sınıflı ilkokul olarak çalışmalarına devam etmiştir Doğu tarafındaki dershane açılır, kapanır, tahta perdeyle iki dershaneye bölünmüş olarak kullanılıyor, aradaki bölüme açılınca büyük bir salon halini alıyordu

Cihan harbinden yenilgiyle çıkıldıktan sonra Söke İtalyanlar tarafından işgal edilmiş okulada el koymuşlardır 21nisan1338 tarihinde italyanlar sökeyi terk ettikleri için aynı gün yunanlılar tarafından işgal edilerek onların eline geçmiştir Sökenin kurtuluş tarihi olan 6eylül 1338 tarihine kadar işgal altında kalmıştır

Kurtuluşta okul yanmamış fakat içindede bir tek okul eşyası kalmamıştır Sökeyi kurtuluşa götüren ikinci süvari alayı kumandanı muhterem Zeki Bey (sonradan Zeki Paşa olmuştur) Eğitim sever bir kişi olduğu için okul ihtiyaçları ile bizzat ilgilenmiş, yeni sıralar yaptırarak ve devlet dairelerinden lüzumlu eşyaları okula verdirmek suretiyle okulun çalışır hale gelmesine var kuvvetiyle yardım etmiştir

Bundan sonra, 6 sınıflı numune teşkilatı esasına göre okul faaliyete geçti Numune teşkilatı da kaldırılınca 5 sınıflı züku okulu olarak faaliyetini sürdürdü

4 sene sonra, Faik Ali Rıza ilkokulu yapılınca bu okul İmas okulu adı ile kız ilkokulu oldu Daha sonra Aydın iline okulun Kocagöz adı ile adlandırılması teklif edildi Ve teklif kabul edildi

Okulun bahçesi hemen hemen yoktu Sonradan yıkılan çeşmelerin olduğu yerde üç gözlü tuvaleti ve arka taraftan ön tarafa geçmek içinde 2 metrelik dar bir koridor vardı Bu darlığı gidermek için önce eğimli Ali Beye ait bir arsa istimlak edilmiş fakat bu genişleme de yetmemiştir 1935-1936 yılında Vali Özdemir Salim’in gayretleriyle tekrar 3 ev ile 2 mağaza daha istimlak edilerek 2000 yılına kadar kullanılan bahçe elde edilmiştir Okulun maliyeti o günkü duruma göre 1860 altın lira olmuştur

Kocagözoğlu İlköğretim Okulu Aydın Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Kocagözoğlu İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Kocagözoğlu İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Kocagözoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Kocagözoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: KOCAGÖZOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: KONAK MAHAYDIN CAD NO:23

Telefon Numarası: 2565181224

Faks Numarası: 2565189042

E-mail Adresi ::423399@mebk12tr

Web Adresi:Kocagözoğlu İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com