Sandallar Köyü Hakkında Bilgi Çaycuma Zonguldak

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sandallar Köyü Hakkında Bilgi Çaycuma Zonguldak

Sandallar Köyü - Sandallar Köyü Çaycuma- Sandallar Köyü Hakkında -Sandallar Köyü Resimleri

Zonguldak
Bilgiler
Nüfus 1078 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 67963
Alan Kodu 0372
Yönetim
Coğrafi Bölge Batıkaradeniz Bölgesi
İl Zonguldak
İlçe Çaycuma
Sandallar, Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesine bağlı bir köydür

eskiden şen köyünde içinde bulunduğu çaycumanın en büyük köyüdürsandalların şuanda bulunduğu yer eskiden göl olduğu için balıkçıkla geçimini sağladı bu yüzden sandalar bulunurdu göl çekilince adıda sandallar olmuştursandallar köyü üç mahalleden oluşurBunlar EBEŞLER MAHYAHYABAŞOĞLU MAHve KADİREFENDİ MAH'dir

Eğitim
Sandallar köyünün eğitim seviyesi oldukça yüksektir Özellikle Kadirefendi oğlu mahallesi eğitim açısından oldukça gelişmiş ve gelişmekte olan şirin bir yerleşkedirMahalle çevre köy ve mahhalelere göre oldukça az göç vermektedirÖzellikle son 15 yıl içerisinde eğitim seviyesini üst düzeye ulaştirmıştırBu mahllenin sınırları içerisinden geçmekte olan Karadeniz Sahil Yolu köyün ve mahallenin gelişimi açısından oldukça önemlidir

Kültür
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yokturfakat köylülerin cenaze ,düğün ve kendi işlerindeki dayanışması görülmeye değerdirkurban bayramlarındaki 3 günlük karşılıklı mahalle ziyaretleri ve yenilen yemekler yapılan sohbetler eşliğinde,dostluklar pekiştirilir ve uzun yıllar görüşemeyenler bu sayede görüşme fırsatı bulurlar

Coğrafya
Zonguldak iline 54 km, Çaycuma ilçesine 19 km uzaklıktadırPerşembe' en büyük köyüdürYüzey şekilleri engebeli olup,ormanlar çok geniş yer kaplarDoğal güzellikleri görülmeye değerdirDoğa severlere duyurulurTaşkın kocabacak

İklim
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 1078
1997 1096

Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadırTarım arazileri ve iklimi bir çok ürünün yetişmesine elverişli olmasına rağmen sadece mısır ve buğday ekimi yapılmaktadırsayıları az olmakla beraber maden işçilerinin köy ekonomisine katkıları vardırBazı gençleri iş imkânı bulamadıkları için büyük şehirlere göç etmek zorunda kalmışlardırbazıları köylerin dekalıp serbes meslek dedikleri (simitcilikve dondurmaılığı) tercih etmişlerdirköy kahvelerinin çokluğu dikkat çekmektedir

Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

(2008)- Mustafa Cin
(2007)- Mustafa cin (2006) - Mustafa cin

(2005)- Mustafa cin
(2004) -Mustafa cin

Altyapı Bilgileri
Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Köyünüze Ait Resim Ve Bilgileri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com