Küpecik Köyü Ladik Samsun |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Küpecik Köyü Ladik SamsunLadik Küpecik Köyü - Küpecik Köyü Hakkında - Küpecik Köyü Tanıtımı - Küpecik Köyü Resimleri Tarihi Küpecik köyünde bulunan içme suyunun böbrek taşlarını döktüğü bir çok insanın şifa bulması sonucu anlaşılmıştır son yıllarda suya olan ilgi, Türkiye nin değişik illerinden gelenlerle anlaşılmaktadır![]() Coğrafya Samsun iline 95 km, Ladik ilçesine 14 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir küpecik köyü yaylaları bakımından ladik köyleri arasında yayla zenginidir her yaylada birkaç adet su kaynağıbulunmaktadır yaylalarımızdan kavak ilçesi,şıhlı köyü gibi yerleşim alanları içme suyu kullanmaktadır ayrıca ladik gölünü besleyen su kaynağının bir bölümü yaylalarımızdan gelen ve küpecik köyünde toplanıp köy içinden geçen ırmakla sağlanmaktadırNüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2000 375 1997 351 Ekonomi Köyün ekonomik durumu köyde yaşayan insanların hemen hemen hepsi emekli aylığı almaktadır buna ek olarak hayvancılık, birazda olsa tarımla uğraşılmaktadır![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() yıllara göre seçilen muhtarlar 2008 -Recep Ünsal 2004 - Ahmet Özkul 1999 - Muammer Gece 1994 - Gülahmet Ünsal 1989 - Murat Güler 1984 - Gülahmet Ünsal 1978 - Gülahmet Ünsal Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ama merkezi eğitim sistemine geçilmesinden ötürü öğrenciler ilçe merkezinde eğitim almaktadır ![]() Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de vardır( Fakat sağlık evine bakallık tarafından personel ataması senelerdir yapılmamıştır) Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|