Alaçat Köyü Eflani Karabük |
08-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alaçat Köyü Eflani KarabükAlaçat Köyü Eflani - Alaçat Köyü Hakkında - Alaçat Köyü Tanıtımı - Alaçat Köyü Resimleri Türkiye'de yeri Bilgiler Nüfus 83 [1] (2000) Koordinatlar Posta Kodu 78300 Alan Kodu 0370 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Karabük İlçe Eflani Alaçat, Eflani ilçesine bağlı bir köydür Tarihi Köyün adının yılar once ala bir atın bu yerde catlamasıyla alaçat adı verilmiş fi tarihinde olmuştur Kültür Köyün gelenek, görenekleri karadeniz usulu olup yemekleri lezetli bandırmasıyla meshur gözlemesiyle nam yapmış bir koy Coğrafya Karabük iline 39 km, Eflani ilçesine 9 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 83 1997 89 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdırbugday arpa fig ekilirbahce yapılırburalara fasulye kabak,nohut gb ekilir topragı kum topraktır Muhtarlık Alaçat'ın, köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Mehmet Pulant 1999 - 1994 - 1989 - 1984 - 2009 yılı itibarı ile koyumuzun yeni muhtarı ömer tunc olmusturkoyumuzde yapılan tapu işlemleri ve kadosturo devam etmektediralacat koyune gezmek ve gormek icin herkez gelebilir Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu var ama kullanımdışıdır ancak taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur alaçat koyunun alt yapı calışmaları evlere su sebekesi cekilmiş olup faliyete agır aksakta olsa gecmiştiryol olarak sorunsuz yolu olup dikat edilmesi gereken yerleşkeleri vardırkoyun her tarafına yolu olup ulasım kolaylıgı saglanmıştır Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|