![]() |
Kapıları Kapanınca İnsanın, İçeride Kim Tutuklu Kalır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kapıları Kapanınca İnsanın, İçeride Kim Tutuklu Kalır?Kapıları kapanınca insanın, içeride kim tutuklu kalır? ![]() Kapıları kapanınca insanın, içeride kim tutuklu kalır? Kırık bir kuşkanadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elinden tutulacak her çocuk avuçlarını kanatır insanın ![]() ![]() Terk edilmiş sevgililerin hepsi kucağına döker gözyaşlarını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yol kenarlarında kuyu diplerinde çıkmaz sokak başlarında köprü altlarında yalnız odalarda yakasına sarılmaya hazır hüzünler ve sevinçler nöbet bekler ![]() ![]() Uzak yoktur insana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ben" olmak fark etmektir ![]() ![]() ![]() ![]() Başkalarına dokunan acılar ona dokunur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yuvaya dönen her ceylan yavrusu haberi evine taşır insanı ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç uğrayamayacağı odalarda hiç tanıyamayacağı tanısa bile belki hiç sevemeyeceği sevse bile belki ilgilenemeyeceği insanların huzuru insanın kalbinde göllenir ![]() Yüreğinin loş sokakları başkalarının mutluluklarıyla daralır ve genişler ![]() Kapıları açıktır ötekilere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Kendi" olarak var oldukça her yerine çizikler atar yeryüzünün kıpırtıları ![]() Eksilmeler çoğalmalar ölümler kalımlar kurtulmalar yitmeler nabzına yürür damarlarını doldurur ![]() ![]() Bahanelerin siperine girip sorumluluğunu unutmak istese de yakalanır acılara ![]() ![]() Evet utanır insan gözlerinden ![]() ![]() ![]() Ama bir süreliğine ![]() ![]() ![]() Ya hiç utanamasaydı? Ya vicdanıyla sıcak temasını hepten kaybetseydi? Vicdanının itirazını susturacak denli sağırlaşanların düştüğü yalnızlık kuyusuna kimse el uzatamaz ![]() ![]() Yazık değil mi bencilliğini bile fark etmeyecek denli bencilleşmişlere? Kibrini kibrinin çuvalında unutup da elini kolunu bağlayanlara ne demeli? Başkalarını rahatsız etmesi bile kendisini rahatsız edemeyecek kadar zulmün karanlığında yitmişler ne kadar acınasıdır? Başkalarını görmeyen insan insansızlaşır ![]() ![]() Şefkatini dışarı taşırmayan insan kalpsizleşir ![]() Ötekilerin varlığını hesaba katmayan insan kendine yabancılaşır ![]() ![]() ![]() Dediğince âlemlere rahmet Peygamberinin [asm] "insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır ![]() SENAİ DEMİRCİ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kapıları Kapanınca İnsanın, İçeride Kim Tutuklu Kalır?Ben" olmak fark etmektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama bir süreliğine ![]() ![]() ![]() Başkalarını görmeyen insan insansızlaşır ![]() ![]() Şefkatini dışarı taşırmayan insan kalpsizleşir ![]() Ötekilerin varlığını hesaba katmayan insan kendine yabancılaşır ![]() ![]() ![]() Bu çok değerli paylaşım yorumsuz kalmış hem paylaşana hem paylaşıma can verene sanki biraz ayıp olmuş Ben biraz haddimi aşmak istiyorum değerli üst yöneticilerimden özür dileyerek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kapıları Kapanınca İnsanın, İçeride Kim Tutuklu Kalır?Alıntı: Kocayürek Nickli Üyeden Alıntı Ben" olmak fark etmektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama bir süreliğine ![]() ![]() ![]() Başkalarını görmeyen insan insansızlaşır ![]() ![]() Şefkatini dışarı taşırmayan insan kalpsizleşir ![]() Ötekilerin varlığını hesaba katmayan insan kendine yabancılaşır ![]() ![]() ![]() Bu çok değerli paylaşım yorumsuz kalmış hem paylaşana hem paylaşıma can verene sanki biraz ayıp olmuş Ben biraz haddimi aşmak istiyorum değerli üst yöneticilerimden özür dileyerek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgili kocayürek sevgili kenan yüzlü,Teşekkürler ederim güzel yorumuna ince düşüncene,her şey nasiptir kocayürek herkes nasibi kadarını nasibi olanı alır,ben konuları açarım kimin nasibi varsa o faydalanır,hani mecazi bir söz vardır NASİPTE YOKSA, DAYAK BİLE YİYEMEZSSİN :) diye sen içini ferah tut güzel yürek nasiblisi gelirde bulurda okurda yürek dolusu Teşekkürlerimi sevgilireimi gönderiyorum yüreğine sevgiyle kal ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|