|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gençlere, hazretlerinden, imami, rabbani, ögütler |
![]() |
İmam-İ Rabbani Hazretlerinden Genclere Ögütler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İmam-İ Rabbani Hazretlerinden Genclere Ögütlerİmam-ı Rabbani hazretlerinden genclere ögütler Ey kıymetli oğlum! Bugün, her istediğini kolayca yapabilecek bir hâldesin ![]() ![]() İnsan ömrünün en iyi zamanı olan, gençlik günlerinde, işlerin en iyisi ve faydalısı olan, sahibin, yaratanın emirlerini yapmaya, Ona ibâdet etmeye çalışmalı, islâmiyetin yasak ettiği haramlardan, şüphelilerden sakınmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahü teâlâ, çok merhametli olduğu, kullarına çok acıdığı için, yirmidört saat içinde ibâdete, yalnız beş vakit ayırmış, ticâret eşyasından ve çayırda otlayan dört ayaklı hayvanlardan, tâm veya yaklaşık olarak ancak, kırkta birini fakirlere vermeyi emir buyurmuştur ![]() ![]() O hâlde, yirmidört saatte bir saat tutmayan bir zamanı, Allahü teâlânın emrini yapmak için ayırmamak ve zengin olup da, malın kırkta birini müslümanların fakirlerine vermemek ve sayılamıyacak kadar çok olan, mubâhları bırakıp da, haram ve şüpheli olana uzanmak, ne büyük inat, ne derece insâfsızlık olur ![]() Gençlik çağı, nefsin kaynadığı, şehvetlerin oynadığı, insan ve cin şeytanlarının saldırdığı bir zamandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamberimizin haber verdiği sonsuz azâblar, çeşidli acılar, elbette olacak, herkes cezâsını bulacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Nitekim A'râf sûresi, yüzellibeşinci âyetinde meâlen, (Merhametim herşeyi içine almıştır) buyuruldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O hâlde, o gün, Allahü teâlânın rahmeti, (Ebrâr)a, yâni müslümanlardan iyi huylu ve yarar işli olanlara mahsûstur ![]() ![]() ![]() Din büyükleri buyuruyor ki, (Küçük günaha devam, büyük günaha sebep olur ![]() ![]() Az söyledim, dikkat ettim kalbini kırmamaya,bilirim üzülürsün; yoksa sözüm çoktur sana ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|