![]() |
Aşktır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() AşktırAşktır Aşk ne zaman, ne de mekân arar ![]() İlle de mekân derseniz kalbim derim ![]() Zaman ise; geldiği andır ![]() O gelmeden hissettirir kendini, olaylarla belli eder geleceğini ![]() Sanki geleceğini bilir gibi beklerim onu ![]() Bir hassasiyet bir durgunluk başlar yüreğimde, Fırtına öncesindeki sessizlik gibi bir sükût kaplar etrafımı ![]() Sanki bir şeyleri hisseder ama ne olduğunu kestiremem bir türlü ![]() İşte o an aşk kapımdadır, içeri girmek için davet bekler benden ![]() Ben aşkı bilsem de O'nun kadar aşkı hiç kimse bilemez ![]() O sevenlerin en sevenidir, çünkü aşkı yaratan O dur ![]() O aşkın ta kendisidir ![]() Sevmeseydi zaten yaratmazdı seni O, istenmeyi istemeseydi, istemeyi içime vermezdi ![]() O sevilmeyi ister, O istenmeyi bekler ![]() Ve yine insanla ayna tutar insana Aslında aynada O'dur, Sevgide O'dur, Aşk da O'dur ![]() O benim kapıma gelen deli sevdamdır "İnsan benim sırrımdır ![]() ![]() Sır nedir? ![]() Aslında kâinattaki en büyük sır "AŞK" tır ![]() Sev der, çok sev ama en çok beni sev Sevdirir birleştirmez, Gösterir yaklaştırmaz, Özletir hasret bırakır, Âşık eder kavuşturmaz ![]() Zaten kavuşsa adı ÂŞK olmaz ![]() Yan der, çıra gibi yan ama tutuşma der ![]() Tutuşacaksan sadece benim için tutuş ![]() Bir baş eğmezliktir insanın hayata karşı hırçınlığı ![]() Ve kendini bildiği andan itibaren aşkı arar ![]() Kâinattaki her şey O'nu arayıştır aslında O'nu keşfetmek üzere programlanmıştır hayat ![]() Her şeye rağmen AŞK tektir ![]() Gecelerce yıldızların parıltısını seyredersiniz, Ne güzel, Ne ulaşılmazdır onların ışığı ![]() Ama onlarda güneşten alırlar parlaklıklarını ![]() Güneşi seyredemezsiniz gözleriniz kamaşır ![]() Gaye-i ışıktır güneş, Vesile-i ışıktır yıldızlar, güneşi yansıtırlar ![]() Vesile-i AŞK tır insan, Gaye-i AŞK tır ALLAH Ve perde-i AŞK tır insanı sevmek ![]() İnsanla perdeler kendini hasret bırakır özletir göstermez ![]() AŞK-ı dünyevidir insan ve AŞK-ı uhrevidir ALLAH ![]() O kulunun kalbine nazar etmeye görsün, Kıvılcımı yaktı mı artık hiç kurtuluşunuz yoktur ![]() O yarattığı kulunu sevdirerek yaklaştırır kendine ![]() Sevgilinin zatında aslında kendi nurudur görünen ![]() Seven O'nu sever, Arayan O'nu arar, İsteyen O'nu ister, Özleyen O'nu özler ![]() Peşinden koştuğumuz da O, Kavuşmak istediğimizde O, Sarılmak istediğimizde O dur AŞK; tekdir Aslında en büyük lütûftur bu, Kulunun kalbine koyduğu kor ateş ![]() "Her göz etmez fark, İşitmez her kulak, Saklı olmaz birbirinden CAN ve TEN Canı görmek için izin yok ki bil ki sen Bir ateştir, yel değildir ney sesi; Kim ki ateşsizdir; Yok olsun böylesi " der Mevlana İşte yana yana gelir kul ona ![]() Mucibince amel ederse dünyevi aşktan uhrevi aşka geçiverir ![]() Aslında Mecnun'a Leyla'dan tecelli eden de onun aşkının nurudur ![]() Ama o kalbe kendi sevgisinden daha şiddetli bir sevginin girmesine müsaade eder mi hiç? Kulunu kullanır, önce kulunda hissettirir zatını, Gönlüne lezzet tat verir ![]() Güllerin kokusunu gül kokusuyla duyurur, Bülbüllerin sesini dinletir, Şakayıkların renklerini gösterir, Fark ettirir hayatı, Aldığı soluğu hissettirir ![]() Sonsuz sevgi pınarından su içirir ![]() Sevmeyi böyle öğretir kuluna ![]() Sevince, İlkbahar olur Sonbaharlar âşıklara ![]() Ve aşkı insana insanla efsane eder ve aşığı aşka müptela eder ![]() Aşık artık maşuğunun peşinden koşar, her yerde onu arar ![]() Leylalar Mecnunlar, Yusuflar Züleyha'lar, Ferhatlar Şirirnler ve daha nice efsaneler bu aşkla ona erdiler ![]() Anne sevgisi, Eş sevgisi, Kardeş sevgisi, Evlat sevgisi, Sevgili sevgisi, ALLAH dostlarına duyulan sevgi, hepsi birdir Hepsi tek pınardan beslenir ![]() Çünkü SEVGİ tektir Bilmeden ALLAH'ı sevmektir ÂŞIK olmak, işte budur aşka mecaz katmak ![]() O zatını, Kulunun suretinde gizler görünmez, ama O kulunu görür O bilir, O çok sevdiği kulunun kendisini aradığını, Bir gün mutlaka kendine âşık olacağını da bilir ![]() Bu aşkla Mahmut Hüdai-ye kadılığı bıraktırır ![]() İbrahim Ethem'i atlas yorganından çıkartır ![]() Bişr-i Hafî'ye bütün varlığını tükettirir ![]() Niyazi-i Mısri'ye mum yaptırıp sattırır ![]() Ferhat'a dağları deldirir, aşığa acı çektirir ![]() ÂŞIK sadece sever, O sevdiği ile birlikte olmayı sever, o sevmeyi sever ve "Seni seviyorum" demeyi sever ![]() Âşık, ÂŞKA âşıktır, ÂŞIK aslında SANA ÂŞIKtır alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|