![]() |
Hayırlı Rızık İçin Okunacak Dua |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayırlı Rızık İçin Okunacak DuaRızık Duası - Bereket Duası - Bol Kazanç Duası Okunacak Dualar Ebu'd-Derdâ'dan Radıyallahu Anh rivayet edildiğine göre, Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu: 1- "Kim sabah ve akşam yedi kez şu sözleri söylerse, dünya ve ahiret işlerinden kendisine üzüntü veren şeyleri Allah giderir" (Hasbiyellâhu lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîmi ![]() "Allah bana kâfidir; O'ndan başka ilâh yoktur ![]() ![]() 2- Ebû Musa El-Eş'ârî'den Radıyallahu Anh rivayet edildiğine göre, demiştir ki, Rasûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu: "Kime bir keder yahud bir üzüntü isabet ederse, şu kelimelerle duâ etsin: ** Ene abdüke ibnü abdike, ibnü emetike, fî gabdatike ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “(Allahım!)Senin kudretin altında, ben senin kulunum, erkek kulunun ve dişi kulunun da oğluyum(kızıyım) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamberin bu sözleri üzerine meclisteki adamlardan biri: - Ey Allah'ın Rasulü! Asıl aldanmış olan, bu sözleri söylemediğinden aldanandır ![]() - Evet, bunları söyleyiniz ve onları öğretiniz ![]() ![]() Borçlardan Kurtulmak İçin Okunacak Dualar: Ebû Said El-Hudrî'den Radıyallahu Anh rivayet edildiğine göre, şöyle demişdir: "Bir gün, Rasûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem mescide girdi ![]() ![]() “Ey Ebû Umâme! Böyle namaz vakti olmadığı bir zamanda seni burada oturuyor görmekteyim, (nedir bu halin)?” dedi ![]() -Üzerime çöken üzüntüler ve borçlar, ya Rasûlallah! ![]() ![]() ![]() -Sana bir takım sözler öğreteyim mi ki, onları söylediğin zaman, Allah senin üzüntünü gidersin ve senden borcunu ödesin? Ben; ‘evet (öğret) ya Rasûlallah’ dedim ![]() 1-Allâhümme innî eûzü bike minel hemmi vel hazeni ve eûzü bike minel aczi vel keseli ![]() ![]() ![]() “Allah'ım! Üzüntü ve kederden sana sığınırım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazreti Ali'den Radıyallahu Anh rivayet edildiğine göre, bir, mükâteb (borçlu köle) kendisine gelip şöyle dedi: “Ben âzâd olma karşılığı olarak ödeyeceğim borcumdan acziyete düştüm, bana yardım et ![]() “Rasûlullah’ın Sallallahu Aleyhi ve Sellem bana öğretmiş olduğu bir takım sözleri öğreteyim mi? Senin üzerinde dağ kadar borç olsa dahi, Allah onu sana ödetir ![]() 2-Allâhümmekfinî bihalâlike an harâmike ve ağninî bifadlike ammen sivâke ![]() “Haramına karşı beni helâlin ile yetindir, Allah'ım! Senden başkasından da fazlınla beni müstağni kıl (senden başkasına beni muhtaç etme ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|