![]() |
Tilavet Secdesi Duası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tilavet Secdesi Duasıtilavet secdesi nedir tilavet secdesi duasının anlamı tilavet secdesi duası Tilâvet Secdesi ; Kur'ân-ı Kerîm'de on dört yerde geçen secde âyetlerinden birini okumak ya da işitmek durumunda yapılan secdeye denir ![]() Kur'an-ı Kerimdeki secde âyetleri okunduğunda ve duyulduğunda yapılması gereken secdedir ![]() Bu secdeye ilk önce niyet ile başlanır ![]() Niyet ettim Allah rızâsı için tilâvet secdesi yapmaya, doğruldum kıbleye! Niyet ettim Allah rızâsı için Kur'an 'da geçen secde âyetine hitâben Tilâvet secdesi edâ etmeye, doğruldum kıbleye! Bu iki niyetten birini söyleyerek Tekbir getirmek ve direk secdeye kapanmak ![]() Secdede Sübhâne Rabbiyel A'lâ tesbihini (3 defa) okumak ![]() ![]() ![]() Ayağa kalkarken "Semi'nâ ve eta'nâ ğufrâneke rabbenâ ve ileykel mesîr" okunur ![]() Eğer birden fazla Tilâvet secdesi yapılacaksa, bir kere niyet etmek ve ardından arka arkaya Tilâvet Secdesi yapmak yine kâfidir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tilavet Secdesi Duası |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tilavet Secdesi DuasıKur’an-ı Kerimde toplam 15 adet Tilavet Secdesi yapılabilecek ayet vardır ![]() ![]() ![]() Tilavet Secdesi Yapmanın Farz Olduğu Ayetler 1-Secde Suresi, 15 ![]() 2-Fussilet Suresi, 37 ![]() 3-Necm Suresi, Son Ayet 4-Alak Suresi, Son Ayet Tilavet Secdesi Yapmanın Müstehap Olduğu Ayetler 1-A’râf Suresi, Son Ayet 2-Ra’d Suresi, 15 ![]() 3-Nahl Suresi, 49 ![]() 4-İsra Suresi, 107 ![]() 5-Meryem Suresi, 88 ![]() 6-Hacc Suresi, 18 ![]() 7-Hacc Suresi, 77 ![]() 8-Furkan Suresi, 60 ![]() 9-Neml Suresi, 25 ![]() 10-Sâd Suresi, 24 ![]() 11-İnşikak Suresi, 21 ![]() Secde ayetini okuduktan sonra Kur’an-ı Kerim’i elinizden bırakıp secdeye kapanın ![]() Tilâvet secdesinde herhangi bir zikir söylemek, müstehaptır; ancak şu zikir daha iyidir: “La ilâhe illellahu hekken hekka ![]() ![]() ![]() ![]() Secde ayetlerinin hepsini ezberlemeniz belki zor gelebilir ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: Tilavet Secdesinin farz olduğu ayetler ile müstehap olduğu ayetlerin işareti aynıdır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|