![]() |
Cuma Günü Yapılması Gereken Dualar Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cuma Günü Yapılması Gereken Dualar NelerdirCuma Günü Yapılması Gerekenler Cuma Günü Okunacak Dua Cuma günleri ve her gün şu (istiğfar duası)nı çok okumalıdır: (Allahümmagfir li ve li abai ve ümmehati ve li ebnai ve benati ve li ihveti ve ehavati ve li-amami ve ammati ve li-ahvali ve halati ve li-zevceti ve ebeveyha ve li-esatizeti ve lil-müminine vel-müminat vel hamdü-lillahi Rabbilalemin!) Kadın okursa, zevceti yerine zevci ve ebeveyha yerine, ebeveyhi demelidir ![]() İbn-i Abbas (ra) anlatıyor: “Bir gün Hz ![]() “Annem ve babam sana feda olsun ya Resûlallah, şu Kur’an göğsümde durmayıp gidiyor ![]() ![]() Resûlullah Efendimiz (asm) ona şu cevabı verdi: “Ey Hüseyin’in babası! Allah’ın sana faydalı kılacağı, öğrettiğin takdirde öğrenen kimsenin istifade edeceği, öğrendiklerini de göğsünde sabit kılacak bir duâ öğreteyim mi?” Hz ![]() “Evet, ey Allah’ın Resulü, öğret!” dedi ![]() Bunun üzerine Hz ![]() “Perşembeyi Cumaya bağlayan gece olunca, gecenin son üçte birinde kalkabilirsen kalk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “‘Allah’ım, bana günahları, beni yaşattığın müddetçe ebediyen terk ettirerek merhamet eyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ey Hasan’ın babası, bu duayı üç, beş veya yedi cuma yaparsın ![]() ![]() ![]() İbnu Abbas (ra) der ki: “Allah’a yemin olsun, Hazret-i Ali (ra) beş veya yedi cuma geçti ki Resûlullah’a (asm) aynı önceki mecliste tekrar gelerek: ‘Ya Resûlallah! Daha önce dört beş âyet ancak öğrenebiliyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resûlullah (asm) bu söz üzerine Hz ![]() “Ey Hasan’ın babası! Kâbe’nin Rabbine yemin olsun ki, sen kâmil mü’minsin!” buyurdu ![]() DUA Ya Mücibe’d-Daavât! Aklımı ve kalbimi hıfzeyle! Dualarımı saat-i icabede yapılan dualar arasına al! Dilimi, gönlümü, hissiyatımı hayırlı isteklere yönlendir! Şerli isteklerden berî kıl! Bana hakkı nasip et! Hak olmayandan uzak kıl! Beni rızana yönlendir! Razı olmadığından muhafaza eyle! Hakta, hayırda ve hidayette bana istikamet ver! Dualarımı kabul eyle! Âmin! |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|