Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
celcelutiye, duası, türkçe

Celcelutiye Duası (Türkçe)

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Celcelutiye Duasi
1- Sırların hazinesi olan “Bismillah” ile başlarım Onun ile o hazineyi keşfederim

2- Ardından mahlûkatının en hayırlısı, dalalet ve yanlışlıkların ortadan kaldırıcısı Hz Muhammed(sav)’e salât getiririm

3- İlahi! Kusursuz olan Allah, Ehad, Bedi ve Kadir isimlerini şefaatçi kılıp niyazla Senden istiyorum!

4- Kadri muazzam olan ismin hürmetine Senden niyaz ediyorum Ya ilahi, işlerimi kolaylaştır!

5- Ya Hayy, ya Kayyum! Allah, Ehad, Bedi ve Basıt isimlerini şefaatçi kılarak ve ümitle Sana yalvarıyorum

6- Ey yaratma mertebelerinin en yükseğinde bulunan Allahım! Sabit,
Cebbar isimlerinin hakkı, uyumaz sıfatın ve ateşleri söndüren Halim
ismin hürmeti için!

7- Ey çabuk imdada koşan Rabbim! Allah, Ehad isimlerin ve dualara süratle cevap veren Bedi ismin hürmetine Sana yalvarıyorum

8- Kayyum ismin hürmetine, kalbimi ondaki kirlerden temizleyerek ihya et! Ona Senin sırrın yerleşip ışık saçsın

9- O sırrın nurunun parıltılarından üzerimde bir aydınlık bulunsun Böylece yüzümde bir ışıltı zuhur edip parıldasın

10- Kalbime rahmet sağanakları dökülsün de onu Kerim olan Mevla’mızın hikmet incileriyle dile getirsin

11- Her yandan beni nurlar kuşatsın da büyük Mevla’mızın heybeti bizi kaplasın

12- Sen her türlü noksandan münezzehsin, ey yaratma ve yoktan her an
çoklukla var etme mertebesinin en yükseğinde bulunan ve ölüleri en
kerimane tarzda dirilten Allahım

13- Bir araya getirilmiş heca harflerinin hakkı için beni maksadıma ve her türlü ihtiyaçlarıma erdir
14- Yüce ismi azamın ve Kuran’ın her tarafı kuşatan nuruyla irademe yerleştirilen harflerin sırrı hürmetine,

15- Nurlardan üzerime ışık saçacak bir feyiz akıt ve ism-i Hâkiminle kalbimin cansızlığını ihya eyle

16- Ne olur ism-i cebbarınla bana bir heybet ve celal giydir ve düşmanlarımın ellerini benden çektir

17- Kadri yüce, Selam, Aziz ve celil ism-i şeriflerinin hürmetine beni her türlü düşman ve hasetçiden koru

18- Bunu, Celal, Rauf, Münezzeh, Kudüs ve kendisiyle karanlıkların dağıldığı Rahim isimlerinin nuruyla lütfet

19- Ey Rabbim! O nur ile ihtiyaçlarımı gider Selam ve Hayy ism-i şeriflerinle hacetimi süratle yerine getir

20- Ma’bud, Hu, Samed ve Şehid isimlerinin hürmetine ey Yüce! Kâfi isminle işlerimi kolaylaştır

21- Ey Celal sahibi! Ve ey Halim! Senin yardımınla açılacak bir ilmin sırrıyla bana bir ikram lütfeyle!

22- Sırları kesin ve inkişaf etmiş Kuran-ı Hâkim’in nurani ve açık ifadeleriyle beni her türlü korku ve sıkıntıdan kurtar

23- Ey Celal sahibi ve ey kırık gönülleri üzüntüden kurtarıp saran! “Kün=ol” fiilinin “Kaf”ı hürmetine beni koru!

24- Tehlikeler deryasında beni güvende kıl ve o deryadan en hayırlı bir
selamet sahiline çıkmayı ihsan eyle Sensin benim sığınağım ve
sıkıntılar ancak Seninle ortadan kalkar

25- Rahmet olan yağmurun sağanak hali gibi üzerime rızık yağdır Her ne
kadar günahta aşırı da gitseler âlemlerin ümidi yalnız sensin

26- Ey Celal sahibi’ Basir ism-i şerifin hürmetine düşmanlarımızı sağır, dilsiz, kör ve konuşamaz eyle

27- Âlim ve Gani isimlerinle beraber Sabur isminin de kal’asına sığınarak, yanlışlıktan korunurum

28- baştanbaşa bütün mahlûkatın gönüllerini bana lütfunla çevir ve Fettah ism-i şerifinle bana makbuliyet elbisesini giydir

(üstad böyle okurmuş)- bütün âlemlerin kalplerini Risale-i Nura ısındır ve Fettah isminle ona makbuliyet ihsan eyle

29- Ya ilahi! Selam ism-i şerifin hürmetine işlerimizi kolaylaştır ve bize izzet ve yücelik ver

30- Üzerimize af örtüsünü ger ve kalplerimize şifa ver Kalpleri manevi
hastalık kirlerinden temizleyip şifaya kavuşturan yalnız sensin

31- Allahım! Hu ism-i şerifin hürmetine, bütün rızkımızda bize bereket ihsan eyle ve güçlük düğümlerini çöz de rahatlayalım

32- Ey gerçek Mabud, Ya Hu ve Ya Hayre’l-halıkîn! Ve ey bizim için rızıklar Onun cömertliğinden coşup gelen

33- Her yönden gelen düşmanı senin yardımınla defederiz Sen de isminle onlara uzaktan atar ve onları dağıtırsın

34- Ey Celal sahibi! Çöl kelerinin, yanına koşarak gelip şikayetini arz
ettiği Zat(Hz Muhammed)’in şanı hürmetine onları yüzüstü ve yardımsız
terk et

35- Ya ilahi! Benim ümidim ve seyidim yalnız sensin Beni tahkir etmek isteyen ordunun düzenini dağıt

36- Kesin yeminlerin ve muhtevaları hürmetine bütün zararlıların tuzaklarını benden defet

37- Ey eski ümmetlerden beri kendisinden dilekte bulunulanların en
hayırlısı, ihsanda bulunanların en kerimi ve ümit kapılarının en
değerlisi

38- Ey gizliliklere ilmiyle nüfuz eden Nur! İsminle, yıldızımı çağlar ve asırlar boyu nurlu kıl ve parlamaya devam ettir

39- Nurun kandili gizli fakat açık bir biçimde tutuşturulur Kandiller kandili gizli olarak nurlanır

40- İzzet, azamet, celal ve Kibriya sahibi münezzeh ve mukaddes olan Zat-ı Rahim’in nuruyla küfrün ateşi söndürülür

41- Ma’bud-u bilhak (el-ilah) Hu, Samed, Zu’l-Batş (düşmanlarını
kıskıvrak yakalayan) Cebbar (hükmüne karşı konulmaz) ve Halim olan
Zatın yardımıyla (o nur) düşmanlarının ateşini bastıracak

42- Gerçek Ma’bud, Hak olan ve hakkı gerçekleştiren, Cemil, Vedud ve
Mucib olan Zatın yardımıyla insanlara kendisini sevdirecektir

43- Hak ism-i şerifin hürmetine duamı kabul buyur, benim yanımda ol,
düşmanlarıma karşı bana kâfi gel, çünkü artık onlar çok ileri gittiler

44- Ey Rab ve Rahman olan Allahım! Hiç şüphesiz sen Hak Ma’budsun! Ey
kuvvetli mededkârım! Şiddetli fırtınalar peşi peşine kopmaktadır

45- Kâfirlerden korunmak ve düşmana şiddetli hücum gerçekleştirmek
ancak senin yardımınladır Senin yüce kapına gelip sığınan kimsenin
karanlığı dağılır

46- Tâ Hâ, Yâ Sîn, Tâ Sîn (Neml) ve Tâ Sîn Mîm (Kasas ve Şuara)
sureleri hürmetine bize yönelip gelen bir saadete ermek için bizim
yardımcımız ol

47- Kâf Hâ Yâ Ayn Sâd (Meryem) ile bizi dört bir yandan kuşatan kem gözlere karşı korunuruz ve bu bize yeter

48- Hâ Mîm Ayn Sîn Kâf (Şû Râ) suresi bizi koruyan sığınağımız olsun; onun karşısında dağlar bile sarsılır

49- Kâf, Nûn ve Hâ Mîm sureleri hürmetine bu himayeyi gerçekleştir Duhan suresinde de muhkem kılınmış bir sır vardır

50- Elif Lâm ile başlayan sureler, Nisa suresi, Maide suresi, En’am suresi ve nurlu kılınmış Nur suresi hürmetine…

51- Elif Lâm Râ ile başlayan (Yunus, Hûd, Yusuf, İbrahim, Hicr)
sureleri sırrı ve İsm-i A’zam’ın nuruyla, işlediğim her günahtan
vazgeçerek yükseldim

52- Elif Lam Mim Ra (Rad) suresiyle yüce olan ruhaniler ve melekler meclisine yükseldim

53- Amme, Abese, Naziat, Tarik, Ve`s-Semai Zatilburuci ve Zilzal sureleri hürmetine

54- Tebareke, Nun, Seele Sailün, Tehmiz (Hümeze), Ize`ş-Şemsu Kuvvirat sureleri hakkı için

55- Zariyat, Necm ve Kamer sureleri hürmetine işlerim bana kolaylaşsın

56- Hizb hizb, ayet ayet okuyucuların okudukları ve inmiş olanlar adedince Kur`an sureleri hakkı için

57- Ey Mevla’m! Kendilerine kitap indirdiğin her peygambere ihsanda bulunan fazlını diliyorum

58- O harfler Merih yıldızı gibi yüksek ve âlidir Asa-yi Musa ismiyle karanlıklar dağılır

59- Bunların sırrını kendime şefaatçi ederek Senden niyazda
bulunuyorum Bu, insanların kendisiyle doğru yolu bulduğu zillet ve
tevazu sahibi birinin tevessülü gibi olsun

60- Ey merhametli Rabbim! Bunlar öyle harflerdir ki, manaları sebebiyle
çağlar ve zamanlar boyu üstünlük kendilerine bahşedilmiş ve
yüceltilmişlerdir

61- Ey Allahım! Gerçekten bütün ayetler ve ihtiva ettikleriyle Sana tevessülde bulunarak yalvardım

62- İşte onlar, nur harfleridir Onların hasiyet ve meziyetlerini
(bende) topla, manalarını gerçekleştir Her türlü hayır onlarla
tamamlanır

63- Bana itaat eden yardımcı bir hizmetçi gönder Onunla sıkıntım ortadan kalksın

64- Ümmü`l-Kitap olan Fatiha suresi ve arkasından gelen sureler hürmetine bu konuda bana itaat edecek bir hizmetçi musahhar kil

65- Ey Mevla’m! Kendisiyle çağrıldığında bütün işlerin kolaylaştığı isminle (ism-I A`zam) Sana yalvarıyorum

66- İlahi! Peygamberlerin Sana manen yaklaşmak için kendilerine
şefaatçi kıldıkları kelimeler hürmetine güçsüzlüğüme merhamet et
Günahlarımı bağışla

67- Ey Yaratıcım ve Seyyidim (Efendim)! İhtiyacımı yerine getir! İşlerim sana havaledir

68- Ya Rabbi! Hz Muhammed (sav)`I ve burada cemedilen güzel isimlerini şefaatçi kılarak Senden niyaz ediyorum

69- Ya ilahi! Günah ve yersiz bir bakışa varıncaya kadar bütün
hatalarımdan tevbe etmeyi şu miskin kuluna lütfeyle ve hatasından geç!

70- Beni hayır, ihlâs ve takvaya muvaffak kil ve yüce toplulukla birlikte beni Firdevs cennetine sakin eyle

71- Hayatımda ve ölüp kabrin karanlığına vardığımda bana merhametli ol ve böylece o karanlık nura açılsın

72- Ya ilahi! Ne olur, Mahşerde amel sahifemi lütfunla ak eyle! Ve eğer hafif gelecek olursa sevap terazimi ağır getir

73- Beni, keskin olan sırat köprüsünden koşarak geçir ve o büyük Cehennem ateşinden ve içindekilerden koru

74- işlediğim her günahtan dolayı beni affet Çok da olsa büyük günahlarımı bağışla

75- Ey kadri yüce ismi taşıyan! Bütün tehlikeli işlerden kurtuldun ve selamete erdin

76- Savaş, korkma! Harbet, çekinme! Vahşi ve yırtıcı hayvanlarla dolu her yere gir!

77- Saldır, kaçma! Dilediğin düşmanla mücadele et! Dört yanını kuşatmış da olsa hiçbir kralın gücünden korkma!

78- Ne bir yılandan korkarsın, ne de bir akrep görürsün Ne de bir aslan gürleyerek sana gelir

79- Ne bir kılıçtan, ne bir hançerin yaralamasından, ne bir mızraktan ve ne ortalığı almış kötülük ve tehlikeden korkma!

80- Bunu okuyanın mükâfatı Hz Muhammed'in (asm) şefaatidir Saf saf dizilmiş hurilerle birlikte Cennette toplanır

81- Bil ki, Muhammed Mustafa (asm) en üstün Peygamberdir Allah'ın yeryüzüne yayılmış kullarının en faziletlisidir

82- Yüce şanından dolayı her dileğinin başında onu an, onu şefaatçi et ki zulüm ve tecavüzden kurtulasın

83- Yâ İlâhî! Her gün, her an ve her rüzgâr estikçe o seçkin Mustafa'ya salât eyle

84- O seçilmiş Muhammed'e (asm) ve bütün Âline yeryüzünün bitkileri ve kıyamete kadar esen rüzgâr adedince salât eyle!

85- Parıldayan şimşeklerle birlikte bulutlardan dökülen yağmurlar adedince ve yeri göğü dolduracak kadar salât eyle!

86- Bizzat Hz Allah'ın ve meleklerinin ona salât ve selâm getirmesi (Onun büyüklüğünü göstermesi bakımından) sana yeter

87- O halde sen de, yıllar ve günler sürdükçe ve güneş ışık saçmaya
devam ettikçe, sürekli olarak ve şefaatini dileyerek ona salât getir

88- Âl-i Hâşim'den (Haşim Oğullarından) o paklara, hacılar Kâbeyi ziyaret edip onu selâmlamaları adedince selâm eyle!

89- Yâ İlâhî! Hz Ebû Bekir ve Ömer'den, Hz Osman ve sarsılmaz Haydar'dan da (Allah'ın Arslanı Hz Ali'den) razı ol!

90- Aynı şekilde bütün Âl ve Ashabından, evliya ve salihlerden ve bunlara tâbi herkesten razı ol!

91- Bu, Hz Muhammed'in (asm) amcası oğlu Hz Ali'nin sözleridir Onda mahlûkat için ilimlerin özü ve sırrı toplanmıştır

Kaynak: İmam-ı Gazâlî'den tercüme eden Halil Günaydın'ın imzasını taşıyan Pamuk Yayıncılığa ait eserde daha geniş bilgilere, metinde geçen isimlerin karşılıkları, çeşitli vefk uygulamaları gibi konular da mevcuttur
wwwilimalemicom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com