![]() |
Bir Kere Allah De Canımı Al |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Kere Allah De Canımı AlBir kere ![]() Hz ![]() “Sizden önceki ümmetler içinde bir padişah, bir de onun sihirbazı vardı Bu sihirbaz yaşlanınca, padişaha, “Ben yaşlandım, bana genç birini göndersen de ona sihirbazlığı öğretsem” dedi ![]() Padişah da ona bir genç gönderdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı bu durumu âlime şikâyet etti ![]() “Sihirbazdan korktuğunda, ‘evdekiler alıkoydular’ de; ailenden çekindiğinde de ‘sihirbaz alıkoydu’ dersin ![]() ![]() Genç, durumu böylece idare edip giderken, bir gün yolda insanların gelip geçmesine engel olan büyük ve yırtıcı bir hayvana rastladı ve kendi kendine,”Sihirbaz mı yoksa âlimin mi daha üstün olduğunu işte öğreneceğim” diyerek bir taş aldı ve “Ey ![]() ![]() ![]() ![]() “Delikanlı! Þimdi artık sen benden daha üstünsün ![]() ![]() ![]() ![]() “Delikanlı körleri alaca hastalığına tutulmuş olanları kurtarır ve tedavi ederdi ![]() “Eğer beni tedavi edersen, bütün bunlar senin olacak” dedi ![]() Delikanlı, “Ben kendiliğimden kimseye şifa veremem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam iman etti ![]() ![]() ![]() “Senin gözünü kim iyi etti?” diye sordu ![]() “Rabbim” dedi ![]() “Senin benden başka rabbin mi var?” diye gürledi ![]() “Benim de senin de rabbin ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine sinirlenen padişah adamı tutuklattı ve gencin yerini gösterinceye kadar ona işkence ettirdi ![]() ![]() ![]() “Delikanlı, demek senin sihirbazlığın körleri ve alaca tenli olanları iyi edecek dereceye ulaşmış ![]() ![]() Delikanlı “Hayır, ben kimseye şifa veremem, Asıl şifa veren ![]() ![]() Padişah delikanlıyı tutuklattı ve alimin yerini gösterinceye kadar ona işkence ettirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra padişahın adamı getirildi, ona da, “dininden dön; yoksa öleceksin” diye tehdit edildi, fakat delikanlı kabul etmedi, direndi ![]() “Bunu şu dağın tepesine çıkarın, dininden dönmeyi teklif edin, dönerse ne ala, dönmezse, dağdan aşağıya yuvarlayın gitsin ![]() Adamlar delikanlıyı götürdüler, dağın tepesine çıkardılar ![]() “ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genç yürüyerek padişahın yanına geldi ![]() “Yanındakiler nerede, onlara ne oldu?” diye sordu ![]() “ ![]() ![]() “Bunu gemiye bindirin, denizin ortasına götürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Padişah, “Yanındakiler nerede, onlara ne oldu?” diye sordu ![]() “ ![]() ![]() ![]() Delikanlı padişaha, “Söylediklerimi yapmadıkça beni öldüremezsin” dedi ![]() Padişah, “Nedir onlar?” diye sordu ![]() “Halkı geniş bir meydanda topla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Padişah hakli geniş bir meydanda topladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine halk, “Biz delikanlının rabbine iman ettik” dediler ![]() “Gördün mü çekindiğin şey başına geldi; halk ’a iman etti ![]() ![]() Bunun üzerine padişah, sokak başlarına büyük hendekler kazılmasını emretti ![]() ![]() “Bu yeni dinden dönmeyen herkesi, zorla ateşe atın yahut onları ateşe girmeye zorlayın” dedi ![]() Emri yerine getirdiler ![]() ![]() “Anneciğim, sık dişini, sabret, çünkü sen hak din üzeresin!” diyerek cesaret verdi ![]() ![]() Kadın hak dinden dönmeyip sabretti, ateşe atılmaya razı oldu; böylece şehit olup yüce Rabbine kavuştu ![]() Bu olay ayet-i kerimede şöyle anlatılır: “O hendekleri ateşle doldurup iman edenlere azap edenler, müminlerden sadece göklerin ve yerin mülkü kendisine ait olan, her türlü hamde layık bulunan yüce ’a iman ettikleri için intikam aldılar ![]() ![]() İnanmış erkek ve kadınlara azap edip tövbe etmeyenlere cehennem azabı vardır ![]() ![]() İman edip Salih ameller işleyenlere ise altından ırmaklar akan cennetler vardır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bir Kere Allah De Canımı Al |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Kere Allah De Canımı Alrazi olsun ayet-i kerimede şöyle anlatılır: “O hendekleri ateşle doldurup iman edenlere azap edenler, müminlerden sadece göklerin ve yerin mülkü kendisine ait olan, her türlü hamde layık bulunan yüce ’a iman ettikleri için intikam aldılar ![]() ![]() İnanmış erkek ve kadınlara azap edip tövbe etmeyenlere cehennem azabı vardır ![]() ![]() İman edip Salih ameller işleyenlere ise altından ırmaklar akan cennetler vardır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|