Yarılan Ay

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yarılan Ay

YARILAN AY

Gökyüzünde irili ufaklı pek çok yıldız dolaşıyorduAralarında çok parlak olanlar da vardı sönmeye yüz tutanlar daÇok süratli gidenler olduğu gibi daha yavaş gidenler de vardıYıldızlar, alevden toplar gibi he döne döne dolaşıyor hem de yanıyorlardıHepsi de uzayın mücevherleriydiBirbirleriyle çok iyi anlaşıyorlar, düzen içinde işliyorlardı

Kainatta pek çok galaksi denilen yıldız ailesi vardıBunlardan Samanyolu ailesindeki milyonlarca yıldızdan birkaçı aralarında sohbet ediyorlardı

Mavi yıldız ışığını titreştirerek konuştu:

- Biliyor musunuz arkadaşlar!Bugün yakınlarımdan bir kuyruklu yıldız geçtiO kadar hızlıydı ki doğru dürüst selamlaşamadık bileacelesi vardı her haldeGeçip giderken kuruğunu ancak fark edebildim

Sarı yıldız kendi etrafında dönmesine ara vermeden:

- Bugün benim de misafirim vardıBirkaç göktaşı çekim sahama girip bana misafir oldular

Yakınlarında sönmekte olan yaşlı bir yıldız vardıDiğerleri ona, “Yıldız dede” derlerdiYıldız dede:

- Ah çocuklar, dediSizler daha pek gençsinizNe kuyruklu yıldızlar, ne göktaşları göreceksiniz dahaÇokları bizi basit görürOysa ne kadar renkli, ne kadar hareketli hayatımız vardır

Az ötedeki çocuk yıldız bir yandan eteklerindeki toz ve gazları toplarkenbir yandan da söze karıştı

- Sıcaklığım bugün biraz daha arttı arkadaşlar, dediİçimdeki gaz ve toz bulutu giderek sıkışıyor da ondan olsa gerekYıldız olmak kolay değilmişBugün dolaşırken az daha bir kara deliğe düşüyordum korudu

İkiz yıldızlar söze katıldılar:

- Yıldız dedeciğimHenüz biz çok gencizElli milyon yaşlarında var veya yokuzSiz daha yaşlısınız, belki bilirsinizSahi biz nasıl olduk?Kainat nasıl oluştu?Anlatır mısınız?

Diğer yıldızlar ikiz yıldızların sorduğu soruyu merak ediyorduAcaba nasıl var olmuşlardı?Işıklaını titreştirerek heyecanla dinlemeye koyuldular

Yıldız dede yavaş yavaş:

- Ah evlatlarım, dediBenim bildiğime göre bundan 15 milyar yıl önce hiç bir şey yokmuşYaratımız emir vermişbüyük bir patlama olmuşBu büyük patlamayla sıcaklık ve enerji oluşmuşOnlardan da madde yaratılmışGaz ve toz bulutları da kendi etraflarında döne döne yogunlaşmışBakın şuradaki çcuk yıldızın yaşadığı gibi bizler de oluşmaya başlamışızRabbimiz eşükürle olsun kibizi yaratmışVar olmak ne güzel şey

Çocuk yıldız merakla:

- Yıldız dedeciğim!Kainatta sadece ısı ve ışık yayan yıldızlar yok kiGezegenler de varYa onlar?

- Bazı parçalarımızın bizden kopup ayrılmasıyla da gezegenler oluşmuşTabi onların yüzeyleri soğumuşturAma bazılarının içleri hala çok sıcak

Sarı yıldız, hem Yıldız dedeyi dinliyor, hem de dalgın dalgın uzaklardaki bir gezegene bakıyorduArkadaşları onun durgunluğunu fark edip sordular

- Hayrola sarı yıldız?Dalgın gittin, ne düşünüyorsun öyle?

Sarı yıldız gözlerini Daldığı yerden ayırmadan:

- Şu uzaklarda mavi küçük bir gezegen var ya ona bakıyorumHani uydusu da var Ay adındaGezegeninin adı da Dünya’ydı galiba

Mavi yıldız:

- Dünya ne zamandır benim de dikkatimi çekiyorYıldız dede:

- Evet ya, dediBakmayın yüzeyinin dörtte üçünün suyla kaplı olduğunaİçi hala binlerce derecede fokurduyorBazen yanardağlardan içindekini biraz dışarı püskürtür de rahatlar

Mavi yıldız:

- Dünya gördüğüm kadarıyla çok ilginç ve değişik bir gezegenÜzerinde başkalarında görmediğim şeyler varMesela; canlılarBazıları yerinde duruyor bazıları da hareket ediyor

İkiz yıldızlar:

- Bizim ilgimizi en çok insanlar çekiyorOnlar diğerlerinden farklılarDünya üzerindeki herşeyi kullanıyorlarTüm canlılarda insana hizmet ediyorİnsanın ayrı bir yeri var anlaşılan

Yıldız dede:

- Evet, dediO mavi gezegen de, üzerinde yaşayan insancıklar da çok önemlidirİnsanlar çok yetenekli, duygulu ve zeki varlıklardır

Sarı yıldız kızgın alev toplarından birini uzaya savurdu

- Ben, insanlara çok kızıyorum, dedi

Minik gezegen:

- Neden, diye sordu

Sarı yıldız öfkesinden iyice sararmış halde:

- Nedeni var mı a küçüğüm, dediHer gece bizi seyrederlerNe şiirler yazarlar üzerimizeEn duygusuzları bile bize hayrandırAma gel gör ki bu kadarHem bize “güzel” der hem güzelliğimizi vereni düşünmezlerMilyarlarca sayımıza ve müthiş hızımıza rağmen ışıklarımıza hayran kalırlar; ama bizi yöneteni, idare edeni fark etmezlerAdeta bizi paketlenmiş bir kitap gibi raflarına koyarlarHer gün her gün ellerine alırlar ama bir türlü açıp okumazlar

Sahibimiz ’ı onca işaretlerle gösteririz, gücünü, kudretini tanıtmaya çalışırız anlamazlarBunca çabamız, terlmemiz boşa giderRbbimizin ordusunda düzen içinde işleyen askerler iken bize serseri gözüyle bakarlarDeğerimizi hiçe indirirlerGel de kızma

Mavi yıldız arkadaşını teselli ederek:

- Üzülme, dediİnsanların hepsi böyle değildirÜstelik şimdilerde dünya üzerinde ilginç şeyler oluyorBiraz dikkatli bak!

İkiz yıldızlar:

- Dünyada ne olup bittiğiyle ilgili doğru bilgileri ona en yakın yıldız kardeşimizden alabiliriz

Minik gezegen:

- Dünyaya en yakız yıldız hangisi, diye sordu

İkiz yıldızlar:

- Tabi ki GüneşOna sadece 150 milyon kilometre uzaktaHem Dünya bütün gün onun etrafında dönüyorEn iyi Güneş biliyordur onları

Diğerleri de ikiz yıldızların teklifini kabul ettilerİnsanların yeryüzünde ne yaptığını en yakınında olan Güneş’e sormalıydılarHep birlikte alev toplarının uzağa atıp hep birlikte bağrıştılar

- Hey!Güneş kardeş!

Güneş bir yandan kendi etrafında dönüyor, bir yandan da çocukları olan Dünya diğer gezegenlere ısı ve ışık veriyorduUzaklardan kendine seslenen yıldız arkadaşlarını fark ettiO da onlara cevap verdi

- Efendim!Nasılsınız arkadaşlar?

- Güneş kardeş, hepimiz çok iyiyiz, dedi yaşlı yıldızSen nasılsın?Çocukların nasıl?

- Çok şükür ben iyiyimVazifemi yapıyorumÇcuklarıma gelince bütün gün etrafımda dört dönüyorlarOnları Samanyolu’nda gezdiriyorum

Yaşlı yıldız:

- Biz Dünya’yı merak ediyoruz, dediÜzerinde insanlar yaşayan gezegen var ya işte onuNeler oluyor bize anlatır mısın?

Güneş gülümseyerek:

- Şu sıra dünyada çok önemli şeyler oluyor, dediNicedir beklediğimiz peygamber HzMuhammed insanlar arasındaDinini yaymaya çalışıyorMekke denilen yerde 7 yıldır uğraşıyorDiğer insanlara ’ı anlatıyor, tanıtıyorBizim ve diğer varlıkların neden var olduğunu, hayatın gayesini öğretiyorBen de merakla takip ediyorum

Mavi yıldız:

- Ah ne güzel, dediDemek artık insanlar bize değer vereceklerAnlatmaya çalıştığımız şeyleri anlayacaklarHerkes ’a iman ediyordur şimdi

Güneş:

- Herkes değil, maalesef, dedi homurtuylaO’na gönülden katılanlar da var, çok zorluk çıkaranlar daBen gündüzleri görebiliyorumMüşrik denilen ’a ortak koşan, taştan, topraktan yaptığı heykellere tapan insanlar varİşte o müşrikler, Peygambere ve insanlara çok eziyet ediyorlarHatta Müslümanların bir kısmı dinlerini yaşayabilmek için Habeşistan’a göçtüOrada rahat ettilerAma Mekke’de kalanlar çok zor şartlardalarBen çok üzülüyorum durumlarınaÇok sabırlılar ve yapılan onca işkenceye rağmen dinlerinden dönmüyorlarDoğrusu onlara hayranımAma şu müşrikler yok mu?

Yaşlı yıldız:

- Bu insanoğlu bir garip, dediBazıları da bir ara bize tapmaya başlamıştıOysa biz Rabbimizin emriyle hareker eden, onun yaratmasıyla ancak var olabilen, aciz varlıklarızİşte ben yaşlandımBunu durdurmak elimde mi?Vaktiyle İbrahim peygamber de Güneş’in, yıldızların tapılacak varlıklar olmadığını çok anlatmıştı

Minik gezegen, güneş’e:

- Peki,dediO müşrikler şimdi ne yapıyorlar?Benim görebildiğim kadarıyla Mekke’de bir hareketlilik varAma uzakta olduğundan çok da net göremiyorum

Güneş hayıflanarak:

- Maalesef, ben de göremiyorum, dediÇünkü Mekke’de şu anda gece yaşanıyorMekke, Dünya’nın bana arkası dönük yerinde kalıyor şimdi

Minik gezegen:

- Ah ne yapsak da haber alsak, dedi heyecanla

Yıldızlar arasında bir kaynaşma olduHerkez çok meraklıydıAma olanları net göremeyecek kadar uzaktaydılarNe yapmalıydılar?

İkiz yıldız birbiri etrafında dönerek:

- Tamam bulduk, dedilerDünya ‘ ya Güneş’ten sonra en yakın yıldız kim?Şuraya baksanıza!

İkiz yıldızlar Güneş’e çok yakın olan bir başka yıldızı işaret ediyorlardıTüm yıldızlar o tarafa bakınca hep bir ağızdan bağrıştılar

- Alfa Sentori! Alfa Sentori!

Alfa Sentori kendisine bağrıldığını duymuştuO yana dönerek:

- Bana mı sesleniyorsununz, kardeşlerim, diye sordu

Yaşlı yıldız:

- Evet Alfa’cığımDünya üzerinde bu gece neler oluyor bize anlatır mısın?

Alfa Sentori Dünya ‘ya döndüGözlerini kırpıştırarak:

- Ben de, zaten Dünya’yı izliyordum, dediNeler olmuyor ki?Size anlatayımHem çok da net duyabiliyorumMüşrikler, HzMuhammed’den peygamberliğini ispat için ne zamandır olmadık mucizeler isteyip duruyorlarBu gece de oldukça büyük bir mucize istiyorlar

Yıldızlar bağrıştılar:

- Ne istiyorlar?

Alfa Sentori:

- Sabırlı olunAnlatıyorum gördüklerimiDünya’nın bir uydusu var ya, Ayİşte Ay’ın iki parçaya ayrılmasını istiyorlarÖyle ki yarısı Ebu Kubeys Dağı, diğer yarısı da Kuaykıran Dağı üzerinde görülsünmüş

Peygamber HzMuhammed de:

“Şayet bunu yaparsam, iman eder misiniz?” diye soruyor

Onlar da:

“Evet, iman ederiz!” dediler

Yıldızların gözleri fal taşı gibi açılmıştıDerin bir sesizlik içinde anlatılanları dinliyor, görebildikleri kadarıyla da uzaktan uzağa olanları izliyorlardı

Alfa Sentori de çok heyecanlanmştıSesi titreyerek anlatmaya devam etti

- Peygamber şahadet parmağıyla Ay’a işaret ediyorBakın!Bakın!Aman ’ım, Ay’a bakın!Mucize gerçekleşiyor

Bütün yıldızlar Ay’ın iki parçaya ayrılışını izliyorlardıHep bir ağızdan tekbirler getirmeye başladılarSadece onlar değil, bütün galaksilerdeki yıldızlar ve gezegenler de bu müthiş olayıfark etmişlerdiOnlar da tekbir getiriyorlardı

- “ü ekber!ü ekber!”

Bir anda bütün kainat tekbir sesleriyle çınlamaya başladı

Ay, ’ın emri ve Resulü’nün işaretiyle iki parçaya ayrılmıştı

Resulüllah orada bulunan halka seslendi:

- “Şahit olunuz!Şahit olununz!”

Yaşlı kendini tutamayarak:

- Ne büyük bir mucize10 milyar yıllık ömrümde böyle bir şey görmedim

Ay bir süre iki parça olarak kaldıMüşriklerin görmek istedikleri gibi yarısı Ebu Kubeys Dağı, yarısı da Kuaykıran Dağı üzerinde gözlendiSonra da birleştiAlfa Sentori gördüklerinin anlatmaya devam ediyordu

- Müşrikler etraftan gelen yolculara da olayı soruyorlardıOnlar da gördüklerini söylüyorlardı

Sarı yıldız:

- Her halde bu kadar açık mucizeyi inkar edemezler, dediGözlerinin önünde oldu her şeyBiz şahidiz

Alfa Sentori üzüntüyle:

- Hayır, maalesef! dediHzMuhammed’in büyü yaptığını söylüyor, iman etmeye yanaşmıyorlar

Minik gezegen şaşakınlıkla:

- Ama nasıl olur?Nasıl inanmazlar?

Yaşlı yıldız:

- Evlatlarım, dediGörmek istemeyenden daha kör kim olabilir ki?Her şey bu kadar açıkken insanlardan bazıları kendilerine yazık ediyorlar işte

Alfa Sentori birsüre sonra:

- Arkadaşlar, dediMüslümanlar konuşurlarken duyuyorumRabbimiz bu olay üzerine Peygamberimize şu ayetleri vahyetmiş:

“Kıyamet yaklaştı, Ay yarıldı

Onlar bir mucize görseler yüz çevirir ve “Bu kuvvetli bir sihirdir” derler

Yaşlı yıldız ağır ağır:

- Bakalım, dediBundan sonra neler olacakİnşaallah İslamiyet her yerde yayılır, Müslümanların yardımcısı olsun

Bütün yıldızlar bu duaya “amin” dediler ve yollarına devam ettiler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com