![]() |
Malın Kusurunu Söyle! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Malın Kusurunu Söyle!Malın kusurunu söyle! İmâm-ı âzam hazretleri, kazancına haramın zerresini sokmazdı ![]() ![]() Bir gün ortağına; - Son gelen malda kusurlu elbiseler var ![]() ![]() Ancak ortağı unuttu yine ![]() Ve kusurlu elbiseden bir tâne sattı o gün ![]() ![]() Tanıdığı biri değildi zîrâ ![]() Hazret-i İmâm bunu öğrenince; - O partiden ne kadar kâr edildiyse, hepsini fakirlere dağıt, kasamıza o kârın zerresi girmesin, buyurdu ortağına ![]() Ve öyle yaptılar ![]() Doksanbin akçeydi kazancın tamamı ![]() Hepsini fakirlere dağıttılar ![]() NAMAZ KILARKEN Bir gün, bâzı Müslümanlar; - Efendim, namaz kılarken kalb ne ile meşgul olmalı? diye sordular ![]() Büyük İmâm cevabında; - Namazla meşgul olmalıdır, buyurdu ![]() - Namazın nesiyle efendim? - Farzlarını, vaciblerini, sünnetlerini ve müstehaplarını en mükemmel şekilde yapmayı düşünmekle ![]() MÜ’MİN İÇİN EN KÖTÜ HÂL Bir gün de; - Bir mü’min için en kötü hâl nedir efendim? dediler ![]() - Yanına rahat gidilmemesidir, buyurdu ![]() Ve bunu açıklayıp; - Yâni bir kişi, bir arkadaşının yanına, korkarak, çekinerek gidiyorsa, bu hâl, o kimse için çok tehlikelidir ![]() ![]() Menkıbeler Abdüllatif Uyan |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|