İnsana Saygı'

Eski 02-28-2008   #1
suskun

İnsana Saygı'

Profesör Üstün Dökmen, Hayvan dergisinde yayimlanan röportajinda, "Yere düsen ekmegin üstüne basan insan görmedim ama yere düsen insani tekmeleyen çok kisi gördüm" diyor Saygili olmaktaki kusurlarimizi söyle anlatiyor:

- Birbirimize saygili olma konusunda 3 tip temel hatamiz var

Avrupa'da yasayan vatandasimiz, orada yerlere çöp atmiyor ama Kapikule'den girer girmez yerlere tükürmeye, çöp atmaya basliyor Niye burada böyle yapiyorsun diye soruldugunda, herkes böyle yapiyor diyor Kendi fikri olmayan insanin duruma göre hareket etmesidir bu

Ikinci hatamiz, adama göre davranmamiz Karsimizdaki adam iri yariysa, 'Buyur Abi', diyoruz, ufak tefekse, 'Ne var lan!' diyoruz Oysa ki, insanlarin onuru birbirine esittir

Üçüncü hata, keyfimize göre davranmak Keyfimiz yerindeyse eve girerken 'Merhaba millet' diyoruz, degilse surat asiyoruz Oysa keyfimiz yerinde olsun olmasin insanlara saygili davranmak zorundayiz

Diyorum ki, yerdeki ekmege saygili olma konusunda ülkemde mutabakat var, kimse basamaz, ayagiyla dürtüklemez ya da öper, koyar bir kenara

Ekmek nimettir kabul, peki insan nimet degil mi?

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : İnsana Saygı'

Eski 05-19-2008   #2
VANDETTA

Ben bu yazıyı sadece alkışlarımTeşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-19-2008   #3
meLankoLik_asaLet

emeğine sağlık paylaşm için saol
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com