![]() |
Mücevherin Değerini Ancak Kuyumcu Bilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mücevherin Değerini Ancak Kuyumcu BilirMücevherin Değerini Ancak Kuyumcu Bilir Vaktiyle bir bilge hoca, yıllarca yanında yetiştirdiği öğrencisinin seviyesini öğrenmek ister ![]() ![]() ![]() Öğrenci elindeki ile çevresindeki esnafı gezmeye başlar ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci olarak bir manifaturacıya gider ![]() nesneye ancak bir beş lira vermeye razı olur ![]() Üçüncü defa bir semerciye gidir: Semerci nesneye şöyle bir bakar, "Bu der benim semerlere iyi süs olur ![]() ![]() ![]() En son olarak bir kuyumcuya gider ![]() yerinden fırlar ![]() ![]() ![]() ![]() "Ne olur bunu bana satın ![]() ![]() ![]() Mücevheri alıp kuyumcudan çıkan öğrencinin kafası karma karışıktır ![]() Karışık düşünceler içinde geriye dönmeye başlar ![]() ![]() ![]() Bilge hocasının yanına dönen öğrenci, büyük bir şaşkınlık içinde başından geçen macerasını anlatır ![]() Bilge sorar: "Bu karşılaştığın durumları izah edebilir misin?" Öğrenci: "Çok şaşkınım efendim, ne diyeceğimi bilemiyorum, kafam karmakarışık" diye cevap verir ![]() Bilge hoca çok kısa cevap verir: "Bir şeyin kıymetini ancak onun değerini bileni anlar ve onun değeri bilenin yanında kıymetlidir ![]() Her insanın hayatında varlığını ve değerini bilen, hisseden, fark eden kuyumcular mutlaka vardır ![]() Mesele kuyumcuyu bulmaktadır |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|