Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bardak, misin”, oğlum, verir

Oğlum, Bir Bardak Su Verir Misin?”

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Oğlum, Bir Bardak Su Verir Misin?”

Oğlum, bir bardak su verir misin?”

Bayezid-i Bestami küçükken soğuk bir kış gecesinde, annesi ile yatsı namazını kılıp yatmıştı Gece yarısına doğru annesi uyandı Çok susamıştı Oğluna seslendi: “Oğlum, bir bardak su verir misin?” Hemen yatağından fırlayan, küçük Bayezid, su testisine baktı Fakat içinde su yoktu Annesine: “Anneciğim, testide su yok ben hemen doldurup geleyim” dedi

Koşarak dışarı çıktı Her yer buz ile kaplıydı Zorlukla testiyi doldurup geri döndü Fakat, geri dönene kadar annesi tekrar uyumuştu Annesini uyandırmaya kıyamadı Elinde su dolu bardak ile, annesinin baş ucunda beklemeye başladı

Hava çok soğuk olduğu için, bir müddet sonra soğuktan titremeye başladı Elleri de buzdan testiye yapışmıştı Buna rağmen, bardağı bırakıp yatmadı Annesinin uyandığında: “Hani su!” diyerek üzüleceğinden korkuyordu Annesini üzmemek için, her türlü sıkıntıya katlanmaya razı idi

Elinde su bardağı saatlerce ayakta annesinin uyanmasını bekledi Nihayet, annesi: “Su! Su!” diye mırıldanmaya başladı Hemen: “Buyur anneciğim, suyun hazır!” dedi Annesi daha ilk sözünde suyun hazır olmasını anlayamadı Oğluna sordu: “Oğlum ne çabuk getirdin?” Bayezid şöyle dedi: “Anneciğim, daha önce uyandığında, su istemiştin O zaman su olmadığı için, testiyi doldurmaya gittim Geldiğimde senin daldığını gördüm Uyanmanı bekledim” Oğlunun bu kadar, sadakatli olduğuna çok sevinen annesi sevinçten ağladı -u Zülcelal kendisine böyle bir oğul ihsan ettiği için şükretti: “Ya Rabbi! Ben oğlumdan razıyım, sen de razı ol” dedi

Annesinin duası sebebiyle, Bayezid-i Bestami, Evliyalıkta yüksek derecelere kavuştu u Zülcelal’in dostlarından oldu Hatta kendisine: “Bu derecelere nasıl kavuştunuz?” diye sorduklarında, Bayezid-i Bestami: “Annemin rızasını almakla!” demiştir

“Ve Biz, insana anne ve babasına (bakmasını) vasiyet ettik (farz kıldık)

Onu, annesi zorluk üzerine zorlukla taşıdı

Ve onun sütten kesilmesi iki yıldır

(Hem) Bana (hem) anne ve babana şükret!

Dönüş, Bana’dır

[Lokman, 14]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com