![]() |
Malik Bin Dinar Anlatiyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Malik Bin Dinar AnlatiyorMalik Bin Dinar Anlatiyor Cevremdeki insanlar yaptigim zulumden dolayi benden uzaktilar ![]() ![]() Dediki: Gunlerden bir gun Evlenmeyi arzuladim ve bir cocuk sahibi olmayi ![]() ![]() Evlendim ve bir cocugum oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elimde icki kadehi vardi onu icme istegiyle doldurmustum Fatma onu devirdi ![]() ![]() ![]() ![]() Sanki ona bunu yaptiran ![]() O buyudukce kalbimdeki imanda onunla buyudu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ta ki Fatma 3 yasina basana kadar ![]() ![]() 3 Yasini bitirdiginde Fatma öldü!! Ve Malik Ibnu Diynar devam ediyor anlatmaya: Kizim Fatma olunce durumum vaziyetim eskisinden dahada kotu oldu ![]() ![]() Ve bende cevremdeki muslumanlarda olan ve beni bu buyuk uzuntuye karsi dayanmami sagliyacak sabir yoktu ![]() ![]() Hersey cok kotuye gidiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() "Bugun oyle bi sarhos olacaksinki daha once hic boyle sarhos olmadin!!" Ve ben o gece icmeye ve sarhos olmaya azmetmistim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oyle bir duruma gelmistimki ruyalar beni birbirine atiyordu ![]() ![]() Ruyamda kiyamet gunundeydim!gunes kararmis,denizler atese cevrilmis,Depremler oluyordu durmadan ![]() ![]() Insanlarin hepsi kiyamet gunundeydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sesler duyuyordum birisi sesleniyordu: Ey Filan oglu filan!! Cabbara hesap vermeye hadi! Diyordu ![]() ![]() Ve o cagrilan insanin yuzunun rengi simsiyah olmustu duydugu o korkudan ![]() ![]() Bircok insane cagrildi ![]() ![]() ![]() ![]() Ses beni cagiriyordu ![]() ![]() ![]() ![]() O an cevremdeki o insane kalabaligindan kimse kalmamisti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra bir anda karsimda bir fare gordum cok buyuktu(devdi),cok vahsi ve cok saldirgandi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bende duydugum korku ve dehsetten dolayi ondan kacmaya baslamistim ![]() ![]() Kacarken bir anda karsimda oldukca ya$li ve zayif bir adam gordum!ve ona seslendim: -AHH!!Beni bu dev fareden kurtar!! Bana dediki:Oglum Ben cok zayifim seni ondan kurtaracak gucum yok ![]() ![]() ![]() Ben onun dedigi yone dogru kosmaya basladim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fareyle cehennem arasinda sıkışmıştım ![]() ![]() Ve kendi kendime dedimiki o an ![]() ![]() Ve kosa kosa bana bu yolu tariff eden o zayif adama dogru kosmaya basladim ![]() ![]() Cok korkuyordum!!Adamin yanina geri geldim ve ona dedimki: - ![]() Ve yasli adam benim halime agliyordu ![]() ![]() Bana dediki: Beni goruyorsun ben cok zayifim gucsuzum benim seni kurtaracak halim yok ![]() ![]() ![]() Adamin dedigi yonde kostum deli gbi ![]() ![]() ![]() ![]() O dagin ustunde birsuru bebek vardi ![]() ![]() Ve o dagin uzerinde bulunan cocuklarin hepsi agliyorlardi ![]() ![]() ![]() ![]() Diyorlardiki: -Ey Fatmaa!! Babana bakk! Babana Bakkk!! Malik ibnu Diynar dediki: O an o cocugun kizim Fatma oldugunu anlamistim ![]() ![]() Ve o an 3 yasinda olupte cennete gitmis bir kizim olduguna cok sevinmistim ![]() ![]() Kizim beni sag eliyle tutu ve kurtardi… Ve sol eliyle fareyi itti ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra tipki Dunyadayken oldugu gibi onu kucagima oturttum! Bana dediki: Ey Babacigim! Diyip su ayeti okudu bana: ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله Meali: "Iman edenlerin kalplerinin ![]() Ona dedimki: Kizimm!Bu fare neydi bana anlat!! Dediki:O fare senin dunyada icinde oldugun isledigin kotu amellerindi ![]() ![]() Ey Babacigimm!Sen bilmiyormusunki Dunyada islenen ameller Ahirette kiyamet gununde mucessem olarak karsimiza cikar!! Ona dedimki: Peki o zayif adam? Dediki: O Yasli ve zayif adam senin guzel amellerindi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eger ben dogmasaydim ve kucuk yasta gunahsiz olarak olmeseydim seni bu dehsetten kurtaracak baska bisey yoktu! O an uykudan aglaya aglaya uyandim! Agzimdan cikan su kelimelerle: Evet ![]() ![]() ![]() ![]() Hemen gusul abdesti alip giyinip camiye kosyim sabah namazina! Gunahlarimdan arinmak kendime cennet yolunu cizmek ![]() ![]() ![]() Camiye girdigim an imamin okudugu o ayet!!! Ruyamda kizimin beni kurtardiginda okudugu ayetti!! ألم يأن للذين آمنوا أن تخشع قلوبهم لذكر الله Meali: "Iman edenlerin kalplerinin ![]() Bunlari yasayan kisi… Tabiinlerin imamlarinin efendisi!! MALiK BiN DiYNAR!!! O insanlar arasinda geceler boyu aglamasiyla bilinirdi… Ve derdiki: ![]() Ben bunlardan hangisiyimm??? ![]() Malik Bin Diynar buyuk bir tovbe etti ![]() ![]() Ve insanlar arasinda soyle meshur oldu: Caminin kapisina giderdi ve insanlara seslenirdi ![]() ![]() Ey asi insanlar ey gunahkar insanlar… ![]() ![]() ![]() Ey ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbin sana gece gunduz sesleniyorr!Seni cagiriyorr!!! "BANA BIR KARIS YAKLASANA BEN BIR DIRSEK YAKLASIRIM ![]() ![]() ![]() ![]() La ilahe illa ente Subhaneke…Inni kuntu min el-Zalimin(tovbe duasi) Peygamber efendimiz bir hadis-I Serifinde soyle buyuruyor: أن يهدي الله بيدك رجلا واحدا خير لك من الدنيا وما فيها! Meali: "Bir insanin hidayetine vesile olman senin icin dunyadan ve icindeki herseyden hayirlidir" |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|