![]() |
Allah Kerim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah KerimYılların marangozuydu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tahta mı gerekiyor keresteciye mutlaka kendisi gider; ceviz gürgen çam cinsinden en iyi tahtaları bizzat seçip alırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşinde gayet titizdi ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah namazından beri çalışıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki dükkân ötedeki çay ocağına gitti selam verip bir sandalyeye oturdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Söz kurbandan açıldı konuştular bir iki satır ![]() “Biraz sonra gidip kurbanlık alacağım” dedi marangoz ![]() Tornacı dalgın gözlerle marangozun yüzüne bakıyordu ![]() ![]() “Canın sıkkın” dedi ![]() “Evet ![]() “Sebep?” “Bir talebe var ![]() ![]() ![]() ![]() “Ne var bunda?” “Önüm sıra yürürken birden yere yıkıldı çocuk ![]() “Niye?” “Kaldırdım hemen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Kimi kimsesi yok mu peki?” “Gurbet hali bilirsin ![]() ![]() ![]() gitmişler ![]() “Bu niye gitmemiş?” “Gidememiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marangoz şakaklarını ovdu bir süre ![]() ![]() ![]() “Sen ne yaptın peki?” “Ne yapacağım” dedi Tornacı “aldım eve götürdüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Çıktı mı peki?” Tornacı “Nerde o eski günler!” dercesine elini sallayıp sustu ![]() ![]() ![]() Marangoz da susuyordu ![]() ![]() “Götür ver!” dedi “Söyle ona memleketine gitsin ![]() Tornacı hayretle baktı: “Hepsini mi?” “Hepsini ![]() “Kurban alacaktın hani?” “ kerim!” dedi Marangoz başka da bir şey söylemedi ![]() Uzunca sustular ![]() ![]() ![]() ![]() Evde “Kurbanlık almadın mı Bey?” diyen hanımına da Tornacıya verdiği cevabı verdi: “ kerim!” Kadın başka soru sormadı ![]() ![]() ![]() İkinci gün tekrar atölyesine gitti Marangoz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Merhaba usta!” “Merhaba!” Adam eşikte duruyordu arkası güneşe dönük olduğu için yüzü iyi seçilmiyordu ![]() ![]() ![]() “Beni tanıyamadın galiba ![]() “Evet ![]() “Üç ay kadar önce sana bir iş yaptırmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() vermiş bir kısmını sonraya bırakmıştım ![]() “Hatırlar gibi oldum ![]() ![]() “Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cebinden bir deste para çıkartıp uzattı Marangoza: “Buyur ![]() ![]() ![]() Marangoz parayı alıp tezgâhın üstüne koydu ![]() “Buyur bir çay iç” dedi ![]() “Sağ ol usta başka zaman ![]() ![]() ![]() Ustanın elini sıkıp gitti adam ![]() Marangoz parayı saydı ![]() Kurban bayramı için ayırıp da sonra Tornacıya verdiği paranın tam iki katıydı! En küçük bir hayret ifadesi belirmedi yüzünde ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|