08-05-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şehadetini Alma Son Nefesimden
Şehadetini Alma Son Nefesimden
Sevdanı yüreğe sığdıramadım ey Kebir!  Sana layık olamadım   Belki başka sevdalar da koydum yüreğime   Ama hiçbirini Sana denk kılmadım   Sevdanı alma benden   Ne olur, ne olur razı ol sevgimden!
Dilime gereğince dolayamadığım zikrini alma benden   Yoksa çıkar bu kirli ruh, bu garip bedenden   Sana layık değilken gelir Sana   Layık olamayacağını söyleyemeden   Bu halde Sana varan ruh, Ardında kaç “ vah! ” bırakır, kimbilir kaç “ Yuh !! ”
Miracım yapamadığım namazlarımı alma benden   Beni öyle boş, öyle yoksul, öyle viran bırakma   Tüm hatalarıma, tüm kusurlarıma rağmen,Huzurundan kovma; bağışla…
Sana yakınlığımı anlayamadığım secdelerimi alma ne olur!   Sonra bu gafil, bu ahmak başı neyle örselerim?   Ne sunarım Sana başka, “bu Sana, yalnız Sana” diyebileceğim?    Yüceliğine karşı olan aczini nasıl anlatırım   Neyle anlar başka, bu kibirli nefsim?
Merhametini gereğince hissedemediğim dualarımı alma benden    Alıp ta değersiz, önemsiz, bilmeyenlerden eyleme   Eyleme ki, dualarım da olmazsa Sana neyle gelirim   Ne kalır ardımda   Önüme ne katarım ey Rabb’im!!
Hadsiz nimetlerine yetiremediğim şükrümü alma benden   Beni sevmediğin nankörlerden etme   Verdiklerini görmeyen körlerden   “Hala şükretmezler mi?” deyip te küçülttüklerinden eyleme   Senin gözünde küçülürsem, halim ne olur, çarem ne?
Biliyorum ki daha ötesi yok Es-Samed’den   Biliyorum ki her umut, her ümit Sen’den   Biliyor ve Sana sığınıyorum    Boş çevirme kapından  Boş çevirme ümidinden   Bitmeyen rahmetinin bir katresini   “Şehadetini” alma son nefesimden !!!
AMİN 
|
|
|