İştiyakım Sana,Ey Rabbim |
08-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İştiyakım Sana,Ey Rabbimİştiyakım Sana,Ey Rabbim Meltemlerin ve rüzgarların yüzüme değer,serinletir beni Sarar,ferahlatır Öylesine özlüyorum ki Cemalini,bu ferahlık bile,beni ağlatır Rabbim!! Gerçek manada beni sen sevdinNiceleri ise sever gibi göründü&Ama onlar,daima kendilerini sevdiler Çünkü acizdiler,FaniydilerKendilerine bile yetemediler ki,bana yetsinler Hepsi sana borçluydu varlığınıHepsinin bir canı vardıVe onlar kendi canları yanmadıkça,anlayamadılar acıyı Anlayanlar da zaten,kendilerince bir mana çıkardı Sen varsın hakkıyla bilen beni Her şeyimle bilen Bir tek SenSevdiğini biliyorum,zira sevmemiş olsaydın,bu kadar kendinle meşgul etmezdin beni Sevmemiş olsaydın,aratmazdın böylesi Sen sevmemiş olsaydın,sevebilir miydim ki seni? Sen canımın Cananı Senin sevginde vefayı idrak ettim ben O eşsiz vefana,karşılık vermekten aciz oldum her zaman Seni,Senin beni sevdiğin gibi sevmekten acizimZira Sen Yaratansın, Ya ben? Ben,kul olmayı bile beceremeyen Yalnızca Sendeydi tatmin Sadece sende Bir sen yettin bana Kimselerle yetinemedimAcı çekmeyi sever oldum Senin izninle Dertlerin içinde gizlenmiş nice derman buldumSevdiğince Sevdim Seni Buldurduğunca buldum Bir sen varsın baki olanGeride ne varsa fani Bütün varlıkların hepsi faniKimi güzel,kimi çirkin,kimi vasat, ama işte her biri fani Dallardaki çiçekler,göklerdeki bulutlar,çöller,pınarlar hep fani Seraplar ve gölgeler fani Çöllerde kalmayı sevdim Seninle Yalnızdım,kalabalıklar içindeHer şeyde Senin sanatını görmeyi sevdim ben Herkeste Senden bir tecelli bulmayı sevdimYıldızlarda nurunu,güneşte narını,ateşte harını bulmayı sevdim Hiçbir şeye muhtaç olmayışını sevdim benAziz oluşunu,Kadir-i mutlak oluşunu sevdimSettar oluşunu sevdim Öylesine güzel bir sırdaştın ki Sen,kimselere bir sırrımı vermedinGünahıma rağmen yücelttin beniŞeref ikram ettinEkremül-ekreminsin Kulunu sevmeni sevdim ey RabbimBen unuttum,unutmadınBen adını anmadım,yine de bırakmadınYüceler yücesi aşkına karşılık vermek varken,Seni bırakıp başkalarına yandım Yinede vazgeçmedin benden Sevdin beni oysa,ben Sana kul bile olamadımNankörlük ettimYine de nimetlerini esirgemedin Şikayet eden,sızlanan,dert yanan hep ben oldumSen sabrettinSen sevdin beni Bense vefasız bir sevgiliydimKıymetini bilemedim Korkuyorum Perdeler arkasında kalmaktanKorkuyorum,başkalarına görünüp de beni mahrum koymandan Cemalin Tüm derdim bu ey Rabbim Dayanamam Mevlam!!Ne olur Sensiz bırakma beni!!Biliyorum ki,ne yaparsam yapayım,Cemalini hak edecek bir sermaye biriktiremedimSeni hak edecek gücüm yok benim Seni hak edecek amelim yokHiç bir şeyim yok ey en GüzelEllerim bomboşÜstelik günah kirleriyle lekeliyimBembeyaz gelemiyorum sana Yarattığın gibi tertemiz değilimDünya kirletti beni,nefsim aldattıŞeytana kandımMüflisim,VALLAHi hiçbir şeyim yok!!Duyduğum iştiyakın sebebi yine SensinSensin her yanımdaSensin varlığımSensin ZenginliğimTüm sefilliğime rağmen yine de seni isteyişim,sırlarındandır Sermayem yok ey Rabbim!!Tüm sermayem rahmetin Lokman ın bile derman olamayacağı derdimin,dermanısın Sen YARSIN CANSIN ŞİFASIN Lokmandan değil ey Yar,Sendendir benim devamSana kavuşmadıkça huzur da bana haram Sermayem Rahmetin,İlacım Cemalindir alıntı… |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|