![]() |
Semayi Titreten Dua |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Semayi Titreten DuaİSMİ AZAM İLE İLGİLİ BİR KISSA GÖK KAPILARINI TİTRETEN DUA; Asrı Saadette ticaretle uğraşan bir tacir mümin vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir alacağını almış, satacağını da satmış ve Şam’dan Medine ye doğru hareket etmişti ![]() ![]() "Mallarını şuraya indir, develerini de şu ağaca bağla ![]() Mümin tacir: “Mallarım senin olsun, beni bırak gideyim ![]() Eşkıya; "Bugüne kadar soyup da öldürmediğim kimse yok Senin hem mallarını alacağım, hem de canını ![]() “Madem beni öldürmeye kararlısın, senden son bir talebim var" “Söyle talebini” “Ben Müslüman'ım abdest alıp, iki rekât namaz kılayım ondan sonra beni öldür ![]() Eşkıya izin verir ![]() ‘Ya Vedud! Ya Vedud! Ya Ze’l-arşi’l-mecîd! Ya Mübdi, Ya Mu’id! Ya Fe’aalün lima yürid! Eselüke bi-nuri vechike’l-lezi mele’e erkane arşike ve es’elüke bi-kudretike’l-leti kadderte biha halkake ve bi rahmetike-lleti vesiat külle şeyin ![]() ![]() Mümin tacirin duası bitmişti ki, çok garip bir hadise meydana gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Süvari tacire dönerek: “Öldür bu eşkıyayı" dedi ![]() "Ben hayatımda kimseyi öldürmedim, insan öldürmeyi hoş görmem ![]() ![]() ![]() Sonra süvari eşkıyayı bir darbe ile öldürdü ![]() Tacir sordu: “Sen kimsin?" “Ben üçüncü kat gökte duran bir meleğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cebrail Aleyhisselam şöyle dedi: ‘Dua eden falan mümini kim kurtaracak” Ben talep ettim de görevlendirdiler ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hadiseden sonra mümin tacir yola koyulur ve Medine’ye varır ![]() ![]() "Muhakkak ki, ![]() ![]() ![]() ![]() ALINTIDIR ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|