![]() |
Korku Ve Beladan Korunma Duaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Korku Ve Beladan Korunma DualarıSual: Korku ve belalardan korunmak, kurtulmak için ne yapmalı, hangi duaları okumalı? CEVAP İmam-ı Rabbani hazretleri, talebeleri ile, uzak bir yere giderken, gece, bir handa kaldılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dert, bela, fitne, hastalık, nazar, sihir ve zalimlerin şerrinden korunmak için, sabah akşam, imam-ı Rabbani hazretlerinin bildirdiğini hatırlayarak, 3 defa okumalıdır ![]() ![]() (Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim duasını sabah 3 kere okuyana, akşama kadar, akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez ![]() Korkulu yerde ve düşman karşısında, emin ve rahat olmak için Li ilafi’yi [Kureyş suresini] okumalıdır ![]() ![]() (“Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleka” duasını okuyana, o yerden kalkıncaya kadar, hiçbir şey zarar veremez ![]() (Issız bir yerde, bir şey kaybeden veya bir yardıma ihtiyacı olan, “Ey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Hasbiyallahü ve ni’mel vekil sözü her korku için bir emniyettir ![]() Korkulu şeyden kurtulmak ve bir dileğe kavuşmak için Taha suresinin 37 ![]() ![]() ![]() ![]() İmam-ı Rabbani hazretleri cinden korunmak için ve korkulu zamanlarda, (Lâ havle velâ kuvvete illa billah-il-aliyyilazim) okunmasını emrederdi ![]() Muhammed Masum hazretleri buyuruyor ki: Dertlerden kurtulmak ve murada kavuşmak için 500 kere Lâ havle velâ kuvvete illâ billah demeli, okumaya başlarken ve okuduktan sonra yüzer kere salevât-ı şerife okuyup dua etmelidir ![]() Dertlerin, belaların gitmesi için, istiğfar okumak da çok faydalıdır, çok tecrübe edilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Merakıl-felah)daki hadis-i şerifte, (Her namazdan sonra, üç kere Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa huv el-hayyel kayyume ve etubü ileyh okuyanın bütün günahları affolur) buyuruldu ![]() ![]() ![]() Ali bin Ebi Bekr, (Mearicülhidaye)de diyor ki; İstiğfarlardan meşhur olanı, Peygamberimizden haber verilen, şu istiğfardır: (Bir kimse, “Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüverrahmanürrahim el-hayy-ül-kayyumüllezi la-yemutü ve etubü ileyh Rabbigfir li” 25 kere okursa, odasında, ailesinde, evinde ve şehrinde hiç kaza, bela olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tehlikeyi önleme duası: Şeyh Şihâbüddin Sühreverdi hazretleri buyurdu ki: Her sabah üç defa bu duayı okuyanı Hak teâlâ yanmaktan, boğulmaktan ve ani ölümden emin kılar: Bismillâhi mâ şâallah lâ kuvvete illâ billâh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sual: Uykuda kabus görüyorum ![]() ![]() ![]() CEVAP Yatarken okunacak âyetleri doğru ve dikkatli okumalı ![]() Sual: Yanımda kimse yok iken namaza durunca, kapı arasından, pencereden, evin bir köşesinden, veya arkamdan biri beni gözetliyor, gelip şimdi beni boğacak diye korkuyorum ![]() CEVAP Aynı durumda olan birkaç okuyucumuza, Âyât-ı hıfz ile âyât-ı hırzı yanında taşımalarını, her gün okunması gereken duaları da okumalarını tavsiye etmiştik ![]() ![]() ![]() Sual: Âyât-ı hırzdan başka bir de Âyât-ı hıfz denilen dualar var ![]() CEVAP Âyât-ı hıfz, koruyucu âyetlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() Yıldırım ve şimşek çakması Sual: Gök gürültüsünden, şimşek ve yıldırım çakmasından, şiddetli yağmurdan çok korkuyorum ![]() CEVAP İbni Abbas hazretleri buyuruyor ki: Gök gürültüsünü işiten, (Sübhanallahi yüsebbihür-ra’dü bihamdihi vel melaiketü min hifetihi vehüve alâ külli şey'in kadir) derse ona yıldırım isabet etmez ![]() ![]() Şu aşağıdaki duaları da okumak müstehabdır ![]() (Sübhanallahi ve bi-hamdihi, sübhanallahil azîm ![]() ( ![]() ![]() İlk kısmı yıldırım duası olarak da okunan Ra’d suresinin 13 ![]() (Gök gürültüsü [nü işitenler] ve melekler korkularından hamd ile, [sübhanallahi vel- hamdülillahi, diyerek] tesbih ederler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eshabı kiramdan Ânes radıyallahü anh bildiriyor ki: Resulullah efendimiz, bir sahabiyi, müşriklerin elebaşlarından birine hakka davet için gönderdiğinde o, (Beni davet ettiğiniz Rab demirden mi, bakırdan mı, gümüşten mi, altından mı) diyerek alay etmişti ![]() ![]() ![]() ![]() Herif-i na-şerif = şerif olmayan herif demektir; yani şerefsiz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|