Allah'a Samimi Dua Etmenin Önemi..!! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Allah'a Samimi Dua Etmenin Önemi..!!AYETİ KERİMELER DE; Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler Umulur ki irşad olurlar (Bakara Suresi, 186) Ya da sıkıntı ve ihtiyaç içinde olana, Kendisine dua ettiği zaman icabet eden, kötülüğü açıp gideren ve sizi yeryüzünün halifeleri kılan mı? ile beraber başka bir ilah mı? Ne az öğüt-alıp düşünüyorsunuz (Neml Suresi, 62) İnsana bir zarar dokunduğunda, yan yatarken, otururken ya da ayaktayken Bize dua eder; zararını üstünden kaldırdığımız zaman ise, sanki kendisine dokunan zarara Bizi hiç çağırmamış gibi döner-gider İşte, ölçüyü taşıranlara yapmakta oldukları böyle süslenmiştir (Yunus Suresi, 12)İman edip salih amellerde bulunanlar ise; Biz şüphesiz onların kötülüklerini örteceğiz ve şüphesiz yaptıklarının en güzeliyle karşılık vereceğiz (Ankebut Suresi, 7)HADİS-İ SERİFLERDE; (Duanızın kabul olması için helal lokma yiyiniz! Çok kimse vardır ki, yedikleri ve giydikleri haramdır Sonra ellerini kaldırıp dua ederler Böyle dua nasıl kabul olunur?) [Şir’a] Yine buyurdu ki: (Duanın kabul olması için iki şey gerekir Duayı ihlas ile yapmalıdır Yediği ve giydiği helalden olmalıdır Müminin odasında, haramdan bir iplik varsa, bu odada yaptığı dua kabul olmaz ) [Tergibüs-salât] ( ü teâlâya, kabul edileceğine tam inanarak dua ediniz! Biliniz ki, ü teâlâ gafil bir kalb ile yapılan duayı kabul etmez ) [Şir’a][color="darkred"]( ü teâlâ, duanızı kabul eder Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! ’tan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz ) (Mümin dua edince, ü teâlâ, Cebraile, "Ben onu seviyorum, isteğini hemen yerine getirme!" Facir, [günahkâr] dua edince de "Ben onun sesini sevmiyorum İsteğini hemen yerine getir" buyurur ) [İbni Neccar]MÜSLÜMANIN MÜSLÜMANA GIYABINDA YAPTIĞI DUA ALLAH KATINDA EN MAKBUL DUALARDANDIR HZ PEYGAMBER S A V ŞÖYLE BUYURMUŞTUR 'KABUL OLMADA BİR KİMSENİN BİR KİMSE HAKKINDA GIYABEN YAPTIĞI DUADAN DAHA SÜRATLİ OLANI YOKTUR MÜSLÜMANIN KARDEŞİ İÇİN GIYABINDA YAPTIĞI DUA KABUL OLUNUR DUA EDENİN BAŞUCUNDA BİR MELEK VARDIR O KARDEŞİ İÇİN HAYIR DUADA BULUNDUKÇA BU MELEK AMİN İSTEDİĞİNŞEYİN BİR MİSLİDE SANA OLSUN DER DUA DOSTLARIM HEPİMİZİN SELAMETİ İÇİN, BİRBİRİMİZE SAMİMİ BİR KALP İLE DUA EDELİM![]() ![]() ALLAH KALPLERİNİZ DE NE GİBİ İSTEKLER VARSA HAYIRLARA ÇEVİRİP KABUL ETSİN, GÜNAHLARINI PEYGAMBER(S A V) HÜRMETİNE UHUD'TA, BEDİR'DE ALLAH İÇİN CANINI VEREN SAHABİLER HÜRMETİNE,ENBİYA, EVLİYA, ASHAB-I KİRAM HÜRMETİNE, AF VE MAĞFİRET ETSİN İNSAALLAH DİN KARDEŞLERİM![]() ![]() SELAMETLE![]() ![]() ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|