![]() |
İbadetlerden Zevk Alamıyorum |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İbadetlerden Zevk AlamıyorumAllah dostlarının büyüklerinden Bâyezid Bestâmî Hazretleri ilk zamanlar ibâdetten lezzet alamazmış ![]() - Anneciğim ben yapmış olduğum ibâdetlerden tat alamıyorum ![]() ![]() ![]() - Evladım, sana hâmile olduğum zaman birgün evin damına çıkmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beyazid Hazretleri: - Olsa olsa sebebi budur ![]() ![]() ![]() Annesi gider ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İbadetlerden Zevk Alamıyorum |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İbadetlerden Zevk AlamıyorumEnes b ![]() dişleri görünecek şekilde güldüğünü gördük ![]() söyle ya Resulallah, seni güldüren şey nedir?" Hz ![]() verdi: - Ümmetimden iki kişi, izzet sahibi olan Rab Teala´nın huzurunda diz çökmüşler, birisi şöyle diyor: "Ya Rabbi, kardeşimden benim hakkımı alıver ![]() Allah (suçlanana): "Kardeşinin hakkını ver!" buyurdu ![]() - Ya Rabbi, dedi, iyiliklerimden (ona verecek) hiçbir şey kalmadı ![]() - Ya Rabbi, öyleyse günahlarımdan bir kısmını yüklensin, dedi (şikayet eden) ![]() Bu sırada Resulullah (as)´ın gözleri yaşla doldu ![]() "Bu gerçekten korkunç bir gündür ![]() bir kısmının (başkası tarafından) yüklenilmesine ihtiyaç duyacaklardır ![]() Sonra şöyle devam etti: "Aziz ve Celîl olan Allah şikayet sahibine şöyle diyecek: "Başını kaldır ve Cennet bahçelerine bak!" O başını kaldıracak ve haykıracak: - Ya Rabbi, gümüşten şehirler ve incilerle süslenmiş altından köşkler görüyorum ![]() - Bana bedelini verenindir! diyecek (Allah) ![]() - Peki buna kim sahip olabilir ya Rabbi? - Ona sen sahip olabilirsin! - Nasıl ya Rabbi? - Kardeşini affederek! - Affettim gitti ya Rabbi! Bunun üzerine yüce Allah buyaracak ki: "Kardeşinin elinden tut ve onu cennete koy!" Resulullah (as) devamla şöyle buyurdu: "Allah´tan korkun, aranızdaki münasebetleri düzeltin (Enfal 8/1) ![]() müminlerin arasını düzeltir" ALLAH bizleri herşeye rağmen affediyorda bize ne oluyoda affetmekten bu kadar kaçıyoruz anlamıyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|