![]() |
Dışarı Çık! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dışarı Çık!Bir gece sohbet ederlerken kapı vurulmuş, dışarıdan kalabalık bir grup; ”Şeeeems dışarı çıkkk!” diye bağırmıştı ![]() Mevlana yaklaşan acı kaderi sezmişçesine: ”Çıkma” diye yalvardı ![]() Zat boyutundan, Hikmetten öte Kudretten bakan Şems gülümsedi: ”Telaşlanma, verdiğimiz sözü tutma vakti gelmiştir” diyerek kapıya yöneldi ![]() Mevlana: “Ne sözü, nereye, niyeee?” diye yapıştı ellerine… Şems, yıllardır sakladığı sırrı söyledi: “Şam’da Rabbime yalvarmış, aşkımı seyredeceğim bir ayna istemiştim ![]() Rabbim seni verdi, sende seyrettim…” İyi işte, seyre devam edelim, dedi Mevlana ![]() Şems; ”Rabbim de bana demişti ki, o aynayı verirsem ne bağışlarsın? Tereddütsüz şöyle demiştim; Başımı veririm!…” Şems dışarı çıktı ![]() ![]() Ay ışığında yerde üç beş damla kan seçiliyor, ama ne baş, ne ceset, ne de katiller gözükmüyordu!… Aşkları sır olmuştu ![]() Mevlana’yı sahiplenenler, Onu paylaşmak istemeyenler şehit etmişti Şems’i ![]() Aşkın doğasıydı en yakın çevrenin tahammülsüzlüğü!… Aşkın doğasıydı Firkat! ![]() ![]() Dünyada, ulaştığında seni neşelendiren ne varsa, o vuslat zamanında ondan ayrıldığını bir düşün!… Seni neşelendiren şeyle niceleri neşelendi, fakat sonunda rüzgar gibi geçti, sahibine vefa göstermedi ![]() Gönül: Sana da vefa etmez, seni de terk edip gider, o senden vaz geçmeden, sen ondan vaz geçmeye bak!…“Her şey fanidir… Ancak O’nun hakikati Bakî’dir! ![]() ![]() __________________ “Ömrün bitmiş, fakat sen yalvarmış yakarmışsın, sana bir gün daha verilmiş; işte şimdi öyle bir günde bulunuyorsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|