![]() |
Ana Sözü Dinlememek... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ana Sözü Dinlememek...Bir kadının bir oğlu vardı, oğlundan başka kimsesi de yoktu ![]() ![]() ![]() Annesi ağlamaya başladı ![]() ![]() - Oğlum, Mekke dediğin şurası değil ki, ne zaman gidip geleceksin Sen gittikten sonra ben ne yapacağım, etme eyleme, diye yalvardıysa da oğlu kararında ısrar etti ve hacca gitmek üzere yola çıktı ama, ananın da yüreği yanık kaldı ![]() Yalnız kalan anne üzgün bir kalple dua şöyle etti: - Ya rabbi, oğlumun ayrılığına dayanamayacağım ![]() ![]() ![]() ![]() Oğul ananın bu yakarışlarından habersiz olarak yoluna devam ediyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey ahali işte sizin canınızı yakan, malınızı çalan hırsız nihayet yakalanmıştır; bundan sonra rahat edeceksiniz, diye bağırdıkça, genç, tellala şöyle bağırmasını rica ediyordu: - Ey ahali işte anasının sözünü dinlemeyip de illa ben hacca gideceğim diye yola çıkanın hali budur, diye bağır diyordu ama derdini ta baştan kimseye anlatamamıştı ki, tellala anlatsındı ![]() Bütün şehri dolaştırdıktan sonra genci şehrin dışında bir yol kenarına attılar ![]() ![]() Genç adamcağız kendi evlerinin kapısına gelince;"Hu'" diye seslendi ![]() ![]() ![]() ![]() -Sapa sağlam adamsın ![]() ![]() ![]() ![]() Genç: - Çalışamam gözlerim kör, deyince yaşlı kadın : - Ne oldu gözlerine? Diye sordu ![]() Genç: - Ne olacak, annemin hatırını kırdım sözünü dinlemedim ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey Allah'ım! Duam ağır olmuş, ben onun gözlerinin kör olması için dua etmemiştim, diye Allah'a yalvarmaya başladı ![]() Kadına gelen ilahi bir ses: - Onun suçuna karşılık biz sadece gözlerini kör ettik, aslında anaya asi olanın cezası daha ağırdır ![]() ![]() Kadının oğlu dönüp gelmişti ama gözleri kör olduğu için hiç bir iş yapamıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|