![]() |
En Güzel Dua |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Güzel DuaBir baba ile oğul oltalarını göl kenarına atıp otele döndüler ![]() ![]() - Ben balıkların oltaya takılacaklarını biliyordum, dedi ![]() - Nereden biliyordun? - Dua ettim de onun için, dedi çocuk ![]() Cevaptan babası hoşnuttu ![]() ![]() ![]() - Böyle olacağını biliyordum, dedi ![]() - Nereden biliyordun? - Dua ettim de onun için Baba oğul oltayı tekrar gole attı ve otele gittiler ![]() ![]() - Ben oltaya balık gelmeyeceğini biliyordum, dedi ![]() - Nereden biliyordun? - Dua etmedim de onun için, dedi çocuk ![]() - Niçin dua etmedin? Cevap enfesti ve asıl merak edilen de oydu - Oltaya yem takmayı unuttuğun aklıma geldi de ondan Balığın da, nehrin de, oltanın da, insanın da sahibi ALLAH'tır ![]() ![]() ![]() Esbaba müracaat, Onun Rahmet hazinelerinin kapısının tokmağını tıklatmaktır ![]() ![]() Kapıyı çaldıran da, açtıran da, hakikatte açan da Odur, Onun içindir ki dua yürekle ve dille yapıldıktan sonra fiil onu desteklemelidir ![]() ![]() Balık tutma isteği dilin ve yüreğin duasıdır, yem takmak halin ve fiilin duasıdır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|