En Güzel Dua

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

En Güzel Dua

Bir baba ile oğul oltalarını göl kenarına atıp otele döndüler Bir saat sonra gittiklerinde oltaya dört beş balığın takıldığını gördülerÇocuk:

- Ben balıkların oltaya takılacaklarını biliyordum, dedi Babası sordu:

- Nereden biliyordun?

- Dua ettim de onun için, dedi çocuk

Cevaptan babası hoşnuttuOltayı yeniden hazırladılar, îkisi de hallerinden memnun öğle yemeği yemek için otele döndülerYemekten sonra göle gittiler Yine birkaç balık yakalanmıştıÇocuk:

- Böyle olacağını biliyordum, dedi

- Nereden biliyordun?

- Dua ettim de onun için

Baba oğul oltayı tekrar gole attı ve otele gittilerYatmadan önce, göle gidip oltaya baktıklarında bu defa bir tek balığın bile oltaya takılmadığını gördülerÇocuk yine ama bu kez:

- Ben oltaya balık gelmeyeceğini biliyordum, dediBabası gelecek cevabı tahmin eder gibi sordu:

- Nereden biliyordun?

- Dua etmedim de onun için, dedi çocuk

- Niçin dua etmedin?

Cevap enfesti ve asıl merak edilen de oydu

- Oltaya yem takmayı unuttuğun aklıma geldi de ondan

Balığın da, nehrin de, oltanın da, insanın da sahibi ALLAH'tırMahlûkatı birbirine göre yaratan, insan midesi ile balık arasındaki İrtibatı kuran, dile tat alma kuvvetini, balığa lezzeti veren Oduröyle ise hadiselere tek yönden bakılmamalı, sebep, netice bir arada düşünülmeli, insan bütün dünyayı verse, O vermedikten sonra bir tek lokmayı yiyemeyeceğini, bir damla suya eremeyeceğini unutmamalıdır

Esbaba müracaat, Onun Rahmet hazinelerinin kapısının tokmağını tıklatmaktır Fakat, kapı çalınmadan açılmadığı gibi, kapıyı çalmak da açılması için yeterli şart değildir

Kapıyı çaldıran da, açtıran da, hakikatte açan da Odur, Onun içindir ki dua yürekle ve dille yapıldıktan sonra fiil onu desteklemelidir Evet bir şeyi istediğini söyleyen adam elini uzatmazsa alamaz

Balık tutma isteği dilin ve yüreğin duasıdır, yem takmak halin ve fiilin duasıdır Hal dili yüreği yalanlamamalıdır

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com