![]() |
Evet-Hayir Oynayalım Mı ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evet-Hayir Oynayalım Mı ?Evet-hayır oyunu oynar mısınız? Avrupa’ya göre aile kurumumuz hâlâ sağlam, ama bazı olumsuz sinyaller de var ![]() ![]() ![]() Bunların en başında da şiddet geliyor ![]() ![]() ![]() Şiddeti sadece dayak olarak algılamak doğru olmaz; şiddetin eşi alaya almak, aşağılamak, zorlamak, ciddiye almamak gibi türleri var ![]() ![]() ![]() Bu tür yaklaşımlar hem aileyi yaralıyor, hem de çocuklara kötü örnek teşkil ediyor ![]() Her gün farklı yerlerinden yaralanan bir ailenin devam etmesine elbette imkân yok ![]() ![]() ![]() ![]() Aileden çatırtı sesleri geliyor ![]() İşin tuhafı suçu kimse üstlenmiyor ![]() Anne de haklı kendince, baba da ![]() ![]() ![]() Sanki durup dururken artıyor boşanmalar ![]() Demek oluyor ki, geleneksel yapının etkisiyle yanlışlarımızı fark edemiyoruz ![]() Bendeniz işte bunu dikkate alarak bir test hazırladım ![]() • • Kendinizi eşinizin “en iyi arkadaşı” olarak tanımlayabilir misiniz? • Eşinizin sadece yüzüne bakarak neye sinirlendiğini kestirebilir misiniz? • Eşinizin sinirine dokunan insanların isimlerini sayabilir misiniz? • Eşinizin hayallerinden haberiniz var mı? • Eşinizin hayat felsefesini, hedeflerini açıklayabilir misiniz? • Eşinizin çok sevdiği akrabalarıyla az sevdiği akrabalarını ve hiç sevmediklerini tanıyor musunuz? • Eşiniz sizi çekici buluyor mu? • Durup dururken eşinize onu çok sevdiğinizi söyler misiniz? • Eşinize, ekonomik gücünüz çerçevesinde, bazen hediye alır mısınız? • Evlilik yıldönümlerinizi ve eşinizin özel günlerini hep hatırlar mısınız? • Ayrı kaldığınızda eşinize olan düşkünlüğünüzü sık sık düşünür müsünüz? • Tutkuyla eşinize dokunur, onu hararetle öper misiniz? • Eşinizin size sevgi ve saygı duyduğundan emin misiniz? • Eşinizle hâlâ romantik anlar yaşar mısınız? • Eşinizle aranızdaki ilişkiyi tatminkâr bulur musunuz? • Eşinizin sizi hâlâ beğendiğinden emin misiniz? • Bir günün sonunda eşinizi gördüğünüzde memnuniyet duyar mısınız? • Bir birinizle sohbet etmeyi sever misiniz? • Eşinizle birlikte ara sıra da olsa kitap okur musunuz? • Eşinizle gezmeye, eğlenmeye gider misiniz? • Eşinizle tartışırken yumuşak ve dikkatli misiniz? • Her tartışma sonunda işi tatlıya bağlayacak bir formül bulmakta usta mısınız? • Eşinizin düşüncesi ne kadar ters gelirse gelsin, onu sabırla dinler misiniz? • Tartışmayı kaybetseniz bile, yeni şeyler öğrendiğiniz için memnun olur musunuz? • Eşinizi kastederek, “Ben onsuz yaşayamam” diye düşündüğünüz olur mu? • Eşinizin problemlerinizi paylaştığına inanır mısınız? • Hayattaki temel değerler ve amaçlar konusunda eşinizle uyum içinde misiniz? • Her “evet” cevabı için kendinize bir puan yazın ![]() Soruların tümünün cevabı “evet” ise, harikasınız: Sapasağlam ve çok mükemmel bir evliliğiniz var demektir ![]() “Hayır” cevabınız beşten az ise tebrikler: Evliliğiniz karşılıklı sevgi, saygı ve anlayışa dayanıyor ![]() Beş ile on arası “hayır” cevabı, sorunların artmaya başladığını gösterir ![]() Eğer “hayır” cevabı 10’dan fazla ise, evliliğinizde büyük sorunlar var demektir, evliliğinizi kurtarmak için uzman yardımı almanız gerekiyor ![]() “Hayır”ların sayısı çoğunluğu teşkil ediyorsa, bu, eşinizle aranızda çok ciddi iletişim sorunu yaşadığınızı gösterir ![]() ![]() ![]() Ama evlilikler ne durumda olursa olsun, bilinçli bazı tedbirler yine de durumu kurtarabilir ![]() ![]() Artık bir birinizi fark edin! Ben Toprağın Sinesinde İnsan Denilen Bir Canım, Hem Düşünür Hem Severim Budur Taştan Farklı Yanım ![]() Her Maddenin Zerresini Bedenimde Taşıyorsam, Ben Ne Bir Taş Ne Bir Ağaç, İnsanlığımla İnsanım ![]() Ağaçların Özgürlüğü Ancak Ağaç gibi olur, Benim Özgürlüğüm İse Düşüncemle Hayat Bulur, Her Sürünün Bir Çobanı Var Çobanını Koyun Seçmez, Ben İnsanım Koyun Değil Ben Bilirim Koyun Bilmez |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|