Fava - By Lodos

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fava - By Lodos







Malzemeler
  • İç Bakla 250 Gram
  • Havuç 1 Adet
  • Soğan 1 Adet
  • Dereotu ½ Demet
  • Sarımsak 2 Diş
  • Limon 1 Adet
  • Zeytinyağı 1 KahveFincan
Hazırlanışı

İç baklayı yıkayıp bir tencereye alın
Havuç, soğan ve sarmısağı temizleyip tencereye ekleyin
Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatın
Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın
Zeytinyağı ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya devam edin
Çırpma teliyle püre haline gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırın
Doğranmış dereotunu ilave edin
Püre haline gelen karışımı yayvan bir tepsiye döküp soğumaya bırakın
Favayı kare veya üçgen şekilde kesin
Üzerine limon ve zeytinyağı döküp dereotu ile süsleyerek servis yapın

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.