![]() |
Rakılık Mezeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rakılık Mezeler![]() ![]() Rakılık Mezeler Gavurdağı Salatası Malzemeler 1 Adet orta boy kuru soğan 5-6 Adet özenle seçilmiş kırmızı, kokulu domates 1/4 Demet maydanoz 1 Avuç dolusu dişe gelir şekilde parçalanmış ceviz 1-2 Adet Sivri biber Nar ekşisi Zeytin yağı Yapılışı Soğan ve kabukları soyulmuş domatesler küp küp doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acılı Fasulye Ezmesi Malzemeler 1 su bardağı kuru fasulye 2 tatlı kaşıgı acılı biber salçası kaşar peynir rendesi 2 diş dövülmüş sarımsak yarım çay bardagı zeytin yağı pul biber kekik tuz Hazırlanışı Kuru fasülyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın ![]() ![]() ![]() Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün,üstüne kaşar peynir rendesi serpip ,fırında biraz pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Barbunya Plaki Malzemeler 1 su bardağı kuru barbunya, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet orta boy soğan, 1 adet havuç, 1 adet orta boy patates, Yarım demet maydanoz, 1 çay kaşığı şeker, 1 adet limon Hazırlanışı Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biber Yoğurtlama Malzemeler 1 kilo çarliston biber 2 adet yumurta 2-3 kaşık mayonez Yeteri kadar yoğurt Tuz Ayçiçek veya Tereyağı Kırmızı biber 2-3 diş sarımsak Hazırlanışı Biberleri ayıklayıp temizledikten sonra cok ince halka seklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domates Soslu Patlıcan Kızartması (4 Kişilik) Malzemeler 3 adet patlıcan Kızartmak için: sıvı yağ 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı domates püresi Tuz Hazırlanışı 3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() 2 çorba kaşığı sıvı yağı bir kaba alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haydari (5 Kişilik) Malzemeler 1 Su Bardağı Süzme Yoğurt 3 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir Rendesi 3 Diş sarımsak Kimyon Tuz Kuru Nane 1 Fincan zeytinyağı Üzerine serpmek için Kırmızıbiber Sivribiber (Arzuya göre) Hazırlanışı Sarımsağı ezelim ![]() ![]() Arzuya göre sivri biberleri ince ince kıyıp ilave edelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabak Graten Malzemeler 4 adet kabak 3 corba kaşık tereyağı veya margarin 2 kaşık un 2 bardak süt 100 gr ![]() Karabiber Tuz Hazırlanışı 1 ![]() ![]() 2 ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acılı Ezme Malzemeler ·3 kuru soğan ·2 diş sarımsak ·4 çarliston biber ·5 kırmızı biber ·2 domates ·1 çorba k ![]() ·1 çorba k ![]() ·1 limon ·maydanoz ·taze nane ·pul biber ·zeytinyağı ·tuz Hazırlanışı Kuru soğanı,biberi,kırmızı biber,domatesi ve sarımsağı çok minik olarak kesin ![]() ![]() Servis tabağına ezmeyi alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Humus Malzemeler 1 ![]() Yarım bardak tahin Yarım bardak zeytinyağ 3 çay kaşığı kırmızı biber 4-5 diş sarımsak 3 limon (üzeri için: zeytin, turşu, maydanoz) Tuz Hazırlanışı Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|