Rakılık Mezeler

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rakılık Mezeler












Rakılık Mezeler








Gavurdağı Salatası


Malzemeler

1 Adet orta boy kuru soğan

5-6 Adet özenle seçilmiş kırmızı, kokulu domates
1/4 Demet maydanoz
1 Avuç dolusu dişe gelir şekilde parçalanmış ceviz
1-2 Adet Sivri biber
Nar ekşisi
Zeytin yağı


Yapılışı

Soğan ve kabukları soyulmuş domatesler küp küp doğranır Biberler ince ince dilinir, maydanozlar kıyılır, cevizler kırılır Hepsi bir güzel tuz ve zeytinyağı da katılarak harmanlanır Üzerine arzunuz kadar nar ekşisi agezdirilerek servis edilir Arzu ederseniz resimdeki gibi servis tabağının kenarına kıvırcık da koyabilirsiniz











Acılı Fasulye Ezmesi


Malzemeler

1 su bardağı kuru fasulye
2 tatlı kaşıgı acılı biber salçası
kaşar peynir rendesi
2 diş dövülmüş sarımsak
yarım çay bardagı zeytin yağı
pul biber
kekik
tuz


Hazırlanışı

Kuru fasülyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın Mutfak robotuna salça ,kekik, sarımsak, zeytinyağ, pul biber,tuz koyup çırpın Bunların üzerine,haşlanmış ve suyu süzülmüş fasülyeyi katıp, püre kıvamına getirin
Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün,üstüne kaşar peynir rendesi serpip ,fırında biraz pişirinBu ekmekleri ızgara et yanında sunup, servis yapın












Barbunya Plaki


Malzemeler

1 su bardağı kuru barbunya,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet orta boy soğan,
1 adet havuç,
1 adet orta boy patates,
Yarım demet maydanoz,
1 çay kaşığı şeker,
1 adet limon


Hazırlanışı

Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım Önce yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi, barbunyalarımızı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 30-35 dakika pişirelim Piştikten sonra ağız tadımıza göre 1 veya 2 tatlı kaşığı tuzu da katıp servis tabaklarına alalım Üzerine limon sıkıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyelim Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir










Biber Yoğurtlama


Malzemeler

1 kilo çarliston biber
2 adet yumurta
2-3 kaşık mayonez
Yeteri kadar yoğurt
Tuz Ayçiçek veya Tereyağı
Kırmızı biber
2-3 diş sarımsak

Hazırlanışı

Biberleri ayıklayıp temizledikten sonra cok ince halka seklinde doğrayın Bir tavada yağı kızdırıp içine biberleri dökün ve penbeleşinceye kadar kavurun Pembeleşen biberlerin üzerine yumurtaları kırıp iki üç dakika karıştırın biberleri servis tabağına alıp üzerine yoğurt, mayonez, ve sarımsaktan hazırladığınız sosu dökelim en son olarak tavada kızdırdığımız yağı ve kırmızı biberi üzerine gezdirip servis yapabiliriz











Domates Soslu Patlıcan Kızartması (4 Kişilik)


Malzemeler

3 adet patlıcan
Kızartmak için: sıvı yağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates püresi
Tuz


Hazırlanışı

3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın Tuzla ovup yıkayın Kurulayıp kızgın yağda kızartın
2 çorba kaşığı sıvı yağı bir kaba alın 1 çorba kaşığı domates püresini içine koyup, karıştırın Bir taşım kaynatın Patlıcan kızartmasının üzerine dökün











Haydari (5 Kişilik)


Malzemeler

1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir Rendesi
3 Diş sarımsak
Kimyon
Tuz
Kuru Nane
1 Fincan zeytinyağı
Üzerine serpmek için Kırmızıbiber
Sivribiber (Arzuya göre)


Hazırlanışı

Sarımsağı ezelim Beyaz peynir rendesi, süzme yoğurt, nane, zeytinyağı, kimyon ve tuzla beraber karıştıralım
Arzuya göre sivri biberleri ince ince kıyıp ilave edelim Üzerine kırmızı biber serperek servis yapalım










Kabak Graten


Malzemeler

4 adet kabak
3 corba kaşık tereyağı veya margarin
2 kaşık un
2 bardak süt
100 gr Kaşar peyniri
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı

1 Kabakları iri iri doğrayın, geniş bir tencerede az tuzlu suda 3-4 dakkika haşlayın

2 Tencereden alıp süzgeçe koyun

3 Bir tencerede tereyağını eritin unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun

4 Çırpma teli yardımı ile, sütü yavaş yavaş ilave edin Tuz ve karabiber ilave edin Sürekli karıştırarak 5-6 dakkika pişirin
5 Suyu süzülmüş kabakları bir çatal yardımıyla biraz ezin

6 Daha sonra fırına dayanıklı cam bir kaba yerleştirin Üzerine hazırladığınız sosu dökün Üzerine Kaşarpeyniri rendesi serpiştirin ve önceden ısıltılmış fırınızın orta rafına yerleştirin Üzeri kızarana kadar fırında bekletin Sıcak olarak servis yapın











Acılı Ezme


Malzemeler

·3 kuru soğan
·2 diş sarımsak
·4 çarliston biber
·5 kırmızı biber
·2 domates
·1 çorba k domates salçası
·1 çorba k biber salçası
·1 limon
·maydanoz
·taze nane
·pul biber
·zeytinyağı
·tuz


Hazırlanışı

Kuru soğanı,biberi,kırmızı biber,domatesi ve sarımsağı çok minik olarak kesinTüm malzemeleri biber ve domates salçasını ilave edip tüm malzemeleri parçalayıcıdan geçirip ezme kıvamına getirin
Servis tabağına ezmeyi alınÜzerine limon zeytinyağı ilave edinTaze nane ile ekleyio servis edin










Humus


Malzemeler

15 bardak nohut
Yarım bardak tahin
Yarım bardak zeytinyağ
3 çay kaşığı kırmızı biber
4-5 diş sarımsak
3 limon
(üzeri için: zeytin, turşu, maydanoz)
Tuz


Hazırlanışı

Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır İyice haşlanıp kabukları alınır Ceviz makinasından geçirilir veya havanda dövülür Porselen bir kaseye alınıp, tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, tuz konur Azar azar zeytinyağ ve limon suyu ilave edilir Tabağa yerleştirilip limon dilimleri, zeytin, maydanoz yaprakları ve turşu ile süslenir






























Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.