Bulbul Tatlisi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulbul Tatlisi






On Kişilik Bülbül Yuvası Tarifi Resimli Tatlı Tarifleri



Malzemeleri:

Hamuru için malzemeler:

½ yemek kaşığı tuz

2 adet yumurta

500 gram un

½ yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı sıvı yağ

100 - 125 gr ılık su



Ölçüleri elli Atmış cm çapı olan yuvarlak bir tepsine yapınız



Şurubu için malzemeleri:

800 gram şeker

400 gram su

2 yemek kaşığı limon suyu



İç harcı için malzemeleri:

250 gram çekilmiş antep fıstığı, ceviz vebenzeri

Yarım su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağından az su



Hamuru açmak için malzemeler:

250 gram nişasta

Eritip üzerine dökmek için malzemeler:

400 gram tere yağ



Bülbül Yuvası Tatlısının Hazırlanması:

Hamurun Hazırlanması

Unu eleyip ortasını açınız Açılan yere tuz, limon suyu, sıvı yağ, yumurtalar, suyun ¾?ü konarak ortada hepsi tamamen karıştırılır Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülerek en az 20-25 dakika dinlendirilir Hamur tekrar yoğrulup bir kez daha dinlendirilir Sonra düzgün ve her tarafı aynı kalınlıkta olmak üzere 50-60 cm uzunlukta silindir şekline sokulur 50-60 gram?lık 10-12 eşit parçaya bölünür Üzerlerine nişasta serpilerek üstten bastırılır Üzeri örtülerek nemli bez altında 15-20 dakika daha dinlendirilir Böylece hamurlar açılmaya hazır hale gelir Hamur iki türlü açılır



1; hamurlar teker teker kurutulmadan daha çok kenarlarına bastırılarak 85-90 cm çapında oklava yardımıyla açılır

2; hamurlar teker teker 20-25 cm çapında açılırİstenilen sayıda (5-8-10) arlarına nişasta serpilerek üst üste dizilir Üzerleri örtülerek 15-20 dakika daha dinlendirilir Önce merdane sonra oklava yardımı ile dolanarak kenarlarına bastırılarak açılır



İç gerecin Yapımı:

Çekilmiş ceviz, badem veya Antep fıstığı, pudra şekeri ve su ile karıştırılarak hazır hale getirilir

Şurubun yapımı:

800 gr şeker 400 gr su ile kaynatılıp içine 2 yemek kaşığı limon suyu sıkılarak 4-5 dakika daha kaynatılıp hazır hale getirilir ve soğumaya bırakılır

Tatlının Yapımı:

Açılan yufkalar 20x30 cm ebadında oklava kullanılarak bıçakla kesilir Oklavanın kenarına kapanmış hamur üzerine boydan boya kalem kalınlığında çekilmiş fıstık, badem veya ceviz içi konur sıkılmadan yufka oklavayla beraber sarılır Yufka her iki ucundan sıkılarak büzülür ve mermerin üzerine oklavadan çıkarılarak dizilir Yufkanın 2 ucu birleştirilir Bütün yufkalara aynı işlem uygulanır Hazırlanan bütün yufkalar sıkıca tepsiye dizilir Üzerine sıcak tereyağı dökülerek 10 dakika bekletilir Sonra sıcak fırına sürülür Pişme işleminden sonra tepsideki yağ süzdürülerek alınır, önceden hazırlanmış soğuk şurup üzerine gezdirilir Soğuyunca üzerine yeşil fıstık ceviz içi veya badem konularak servis edilir




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.