![]() |
Aşırı İyi Olmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşırı İyi OlmakÖyle insanlar vardır ki isteseler de kötülük yapamazlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu aslında büyük bir sorundur ![]() ![]() ![]() ![]() Dershaneye başladığım ilk zamanlar, kendimi çok garip hissetmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anlıyorum ki efendilik ve ağır başlılık çok eskilerde kalmış ![]() ![]() ![]() ![]() Malesef artık ne dünya eski dünya, ne de bizler eski insanlarız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Aşırı İyi Olmak |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşırı İyi OlmakAlıntı: Orjinal Mesaj Sahibi Umutgüneşi Öyle insanlar vardır ki isteseler de kötülük yapamazlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu aslında büyük bir sorundur ![]() ![]() ![]() ![]() Dershaneye başladığım ilk zamanlar, kendimi çok garip hissetmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anlıyorum ki efendilik ve ağır başlılık çok eskilerde kalmış ![]() ![]() ![]() ![]() Malesef artık ne dünya eski dünya, ne de bizler eski insanlarız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asiri iyi olmak, daima cabalamayi gerektirir, oyle ki insan bazen kendi olmaktan cikar ![]() ![]() Asiri iyi olmaya verilen cabada da, egoist bir kendine cikar mevcuttur ![]() Oysa hic geregi yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Insanin en guzel resmi, kendi oldugu gibi anda cekilmis olandir ![]() Yapmaciktan uzaktir ![]() Dini duygu ve dusuncelerle verilen asiri iyi olma cabasi, bir yerden sonra siritir, siritmak zorundadir ![]() ![]() ![]() Kul hakki, bir baskasini, yargilarken de devreye girer ![]() ![]() ![]() Efendilik ve agirbaslilik, insanin ruhundadir ![]() Sonradan cesitli cabalarla kazanilmaz ![]() ![]() ![]() Kisinin kendini gostermesi icin, kural disina cikmasina gerek yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Aşırı İyi Olmak |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşırı İyi Olmakİyilik kavramı görecelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İyi olmak için çaba gerekmemeli, içimizden iyilik yapmak geliyorsa, herhangi bir çabaya gerek kalmaz ![]() İnsan önce kendini yargılarsa, kul hakkı yemeyeceğini düşünüyorum ![]() Kendime yapılmasını istemediğim şeyleri başkasına yapmıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Sigara içmek, eğlenmek, gezmek bunlarda kişinin tercihine bağlıdır ![]() ![]() ![]() Çevremizde gördüğümüz başklarının hareketleri davranışları bizleri ilgilendirmemeli, her insan kendinden sorumludur ![]() Konu için teşekkürler Umutgüneşi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Aşırı İyi Olmak |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşırı İyi OlmakAşırı iyi bir insanım diyemem Ama iyiyimdir yani, ve hiçbirzaman kendimi övmeyi sevmem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|