Patlıcan Dolması

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Dolması



Patlıcan dolması


Patlıcanları soyup, tuzlu suda beklettikten sonra sıkın Uzun uzun kesip, kızartın Soğumaya bırakın Başka bir tencerede 1 kaşık sıvıyağ ile kıyma ve soğanı kavurun Pirinç ilave edip, 1 kahve fincanı su koyun Kısık ateşte 10 dakika pişirin Ateşten alıp, içine tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin ve karıştırın 1 komposto kasesine patlıcan dilimlerini dizin 15 çorba kaşığı iç koyun ve dışarıda kalan patlıcanları üzerine kapatıp, fırın tepsisine ters çevirin 1 kaşık salçayı, 1 bardak su ile karıştırın Yavaş yavaş dolmaların üzerine ilave edin En üste 1 dilim domates, 1 dilim biber koyup, kızgın fırında 5 dakika daha pişirin ve servis yapın

Malzemeler
* 3 adet patlıcan
* 200 gr kıyma
* 1 kahve fincanı pirinç
* 2 adet soğan
* 1 çay kaşığı salça
* 2 adet domates
* 1 adet yeşil biber
* 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
* Tuz, karabiber
* Kızartmak için sıvıyağ

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.