Yabanci Ulkelerin Corbalari

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yabanci Ulkelerin Corbalari



Soğan Çorbası





Malzemeler
  • 4-5 orta boy soğan
  • 25 gr tereyağı
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3-4 dilim ekmek
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı Soğanları soyup ince ince doğrayın Tereyağını tencerede eritip soğanları pembeleştirin Et suyunu ilave edip 15 dakika kaynatın Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve 5 dakika sonra ocaktan alın Ekmek dilimlerini küp küp doğrayıp fırında kızartın Çorbayı kâselere paylaştırıp her birine 3-4 küp ekmek ilave edin Üzerine rendelenmiş kaşarpeyniri ve pulbiber serpiştirip sıcak olarak servis yapınHazırlama Süresi : 10 dk Pişirme Süresi : 25 dk 4 kişilik




Hacegan Çorbası




Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 havuç
  • 1 patates1 soğan
    1 bardak mantar
    1 bardak bezelye
    2 bardak süt
    1 yumurta
    Yarım limon
  • Zeytinyağı
Yapılışı

Unu ve tereyağını kavur Su ve 2 bardak sütü ilave et Küp doğranmış havucu, patatesi, bezelyeyi, soğanı, mantarı ilave et, pişsin En son da yumurta sarısı ve limon suyunu çırp ekle Bir taşım kaynasın Üzerine kırmızı biberli yağ dök





Haspirli Düğün Çorbası





Malzemeler
  • 500 gr gerdan eti
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 12-14 su bardağı ılık et suyu
  • 2 çay kaşığı haspir (bir çeşit safran)
  • 2 çey kaşığı tereyağı
  • 1 adet limon
  • 2 kuru soğan
Yapılışı

Et, düdüklü tencere konup üzerine 2 adet kuru soğanı ve limonun suyunu ekleyerek haşlayıniyice yumuşayan eti ocaktan alın ılınınca sudan cıkarılan et ıyıce dıdınır ve ayrı bı tabaga konur tenceredekı etsuyu azalmışsa uzerıne sıcak su ilave edılerek et suyu hazırlanır zeytınyağı bır tencerede kızdırılır hemen unu ilave edılır orta ateşte sürekli karıştırılarak un sararıncaya kadar kavrulur üzerine ılık haldekı et suyu yavas yavas eklenerek karıştırılır çorbanın kıvamı tarhan çorbası kıvamına gelınceye kadar kaynatılır kaynamaya başlar başlamaz dididklenmiş olan et, tuz, karabiber serpilir5 dakıka daha kaynatılır tereyagı tencereye konup erıtılır sona üzerine haspir baharatı eklenır 1 2 dakika pişirilip çorbanın üzerine gezdirilirafiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.