|
|
Konu Araçları |
çorbalar, derde, deva, sofralarımızın, vazgeçilmezi |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler • Tavuk suyu, 1 litre • Haşlanmış nohut 1/2 bardak • Arpa şehriye, 1 kahve fincanı • Süt, 1 su bardağı • Un, 1 Çorba kaşığı • Süzme yoğurt, 2 Çorba kaşığı • Tereyağı,1 çorba kaşığı • Yumurta sarısı, 1 • Tuz, 1 tatlı kaşığı • Kuru nane, 2 tatlı kaşığı Hazırlanışı • Nohutlar önceden haşlanılmalı • Öncelikle tavuk suyunun içine haşlanmış nohutları ilave edin • Daha sonra ve 10 dakika bekleyin ve içine arpa şehriyeyi de ekleyin • Ayrı bir kapta 6-7 dakika kadar un ve tereyağını kavurun • Kavurduğunuz un ve tereyağını da çorba karışımına katın • Süt, yoğurt ve yumurta sarısını iyice çırpın ve bir süzgeçten geçirerek çorbaya ekleyin • Tuz ile naneyi de ilave ederek, karıştırın ve ateşten alın • Nohutlu yayla çorbamız servise hazırdır Afiyet olsun herkese… corbatarifleri Malzemeler
1 Tavuk butu derisinden ayırıp göğüs ve 2 baş kuru soğan ile birlikte haşlayın Haşlanmış etleri suyun içinden alıp minik minik doğrayın 2 2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı bir çorba tenceresine alın Unun kokusu gidene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun 3 Tavuğu haşladığınız et suyuna bir miktar kaynamış su ilave edin (toplam 2 litre olacak kadar) Bu suyu unun üzerine azar azar ekleyin 4 Sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ilave edin Çorbanın suyun kontrol ederek tuzunu ayarlayın (kontrol etmenizin nedeni tavuk suyunun tuzlu olması) 10 dakika pişirin bu arada tencerenin ağzını açık tutmaya özen gösterin 5 En son servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpin not:Çorbanın tadı işkembe çorbasına yakın oluyor portakal ağacı Malzemeler
Sıvıyağı ve soğanları tencereye alıp biraz çevirip üstüne mısır ununu ve unu ekleyelim tekrar çevirip üstüne salçayı et suyunu ve soğuk suyu ekleyelim Son olarak incecik doğranmış ısırgan otlarını, sıcak su ve tuz ileve edip kaynamaya bırakalım Kaynadıktan sonra çorbayı blendırla bir kaç defa parçalayarak kıvamlı hale gelmesini sağlayalım Sıcak olarak servise sunalım çorbatarifleri |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler
Yer elmalarının kabuklarını soyup temizleyin Kararmamaları için soyduklarınızı su dolu bir kabın içerisine atın Hepsi temizlendikten sonra tekrar yıkayıp iri olanlarını birkaç parçaya kesin 1 yemek kasigi tereyağından az bir miktar ayırarak kalanını tencerede eritin, yerelmalarını ekleyin Üstlerine köriyi serpip birkaç dakika karıştırarak soteleyin Sıcak suyu tencereye ekleyin, kaynamasını bekledikten sonra altını kısarak yaklaşık 20 dk pişirin Yerelmaları iyice püre yapılacak kıvama geldiğinde blenderdan geçirin Kremayı, muskat, tuz ve karabiberi ekleyin Kıvamına göre su ilave edebilirsiniz Isterseniz ayırdığınız tereyağıyla küp ekmekleri kıtırlaştırın Çorbanızı kaselere aldıktan sonra üstlerine maydanoz ve kıtır ekmek, dilerseniz biraz daha muskat serperek servis yapın portakalağacı Malzemeler
Sıvıyağı tencereye alıp içine ince doğranmış soğanları ve havucu ekleyip soteleyin Ardından 1 tutam maydonoz sapını tuzunu ve tane karabiber ilave edin Tencereye küp şeklinde doğranan patatesi ve mercimeği ekleyin ve defne yaprağını ilave edip kavurun Son olarak yeteri kadar sıcak su ve et suyunu ilave edip pişmesini sağlayın çorbatarifleritv Malzemeler
Mercimekler yıkanır Diğer malzemelerde gelişigüzel doğranır su ilave edilerek düdüklüde pişirilir Düdüklünün havası indikten sonra çorbamızı blendırdan geçirip bir taşım daha kaynatılır(Düdüklünün ağzı açık kaynatılır) Üzeri için hazırladığımız sostan gezdirerek servis yapabilirsiniz Yeşil mercimek ilavesi farklı bir tat veriyor Vitaminli ve seveceğiniz lezzet Afiyet olsun nefisyemektarifleri |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler 2 küçük alabalık (ayıklanmş) 4 çorba kaşığı tereyağ 1 küçük soğan 6 çorba kaşığı un 2+1/2 su bardağı süt 1+1/4 su bardağı balık suyu 2 çorba kaşığı krema 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı Ayıklanmış alabalıkları keskin bir bıçakla ince dilimlere kesiniz Yağ kızınca balıkları ve soğanı ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, unu ekleyerek pürtüksüz bir kıvama getiriniz Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak sütü ve balık suyunu katınız Ateşi yükseltip, tencereyi ateşe oturtarak çorbayı kaynatınız Kaynayınca ateşi kısıp, çorbayı 5 dakika ağır ateşte pişiriniz Tencereyi ateşten alıp krema, maydanoz, tuz ve biberi ekleyiniz (Çorbayı tadıp, gerekiyorsa biraz daha tuz ve biber serpiniz Çorbamız servise hazırdır çorbatarifleriinfo Malzemeler 200 gr, hazır küçük mantı 1 su bardağı nohut 2 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı nane 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet sivri biber 1 adet limon Not: Eğer hazır mantı istemiyorsanız 2 su bardağı un, 1 yumurta, tuz, alabildiğince su ilave edilir Sertçe bir hamur elde edilir 100 gr kıyma, 1 soğan rendesi, tuz ve karabiber çiğden yoğrularak iç hazırlanır Oklava ile açılan ve kare kesilen hamurun ortasına bu içten konularak küçük bohça şeklinde kapanır Hazırlanışı Nohutlar bir gece evvelden ıslatılır ve haşlanır Sıvı yağ ile salça tencereye alınıp kavrulur Nane ilave edilir, biraz daha kavrulur Küçük doğranmış sivri biber eklenip bir iki kez çevrilir 12 bardak kaynar su ilave edilir ve mantılar tencereye alınır En son nohut da eklenir Mantılar yumuşayıp pişene dek beklenir Mantının lapa olmamasına dikkat edilir Limon suyu ile servis yapılır e-tarifler Malzemeler Ekmeği için: 15 su bardağı çavdar unu 15 su bardağı tam buğday unu 1çorba kaşığı tuz 15 su bardağı un aldığı kadar su 1 paket kuru maya Çorbası için: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı nane karabiber tuz et suyu Hazırlanışı İlk olarak ekmeği için kaseye unları alın Sonra kurumaya,tuz ve su ekleyip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun Hamura yuvarlak bir ekmek biçimi verin Üstüne bir miktar sıvıyağ sürüp 1 saat kadar mayasının gelmesini bekleyin Diğer tarafta çorbayı hazırlamak için sıvıyağı, soğan ve sarımsağı tencereye alıp kavurun Ardından unu tereyağını ekleyin ve salçalarını koyun sıcak suda önceden bekletilmiş mercimekleri, baharatları, tuzu ve suyunu ilave edip pişirin Tepside mayalanan ekmeği 180 derecelik fırında kızarana dek pişirin ilk sıcaklığı çıkan ekmeğin kapağını kesip içini elinizle boşaltın Daha sonra İçine çorbayı boşaltın ve kapağını kapatın Sıcak olarak servis yapın çorbatarifleritv |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler
Akşamdan ıslattığınız nohutu yıkayıp yarı diri kalacak şekilde haşlayın Haşlanınca mercimek ve pirinci ilave edip pişirmeye devam edin Ayrı bir tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun Soğanlar hafif pembeleşince etleri ilave edin Etler bıraktığı suyu çekince unu ilave edip 1-2 dakika çevirin Nohut, mercimek ve pirinç karışımını et tenceresine ekleyin Birkaç kez karıştırıp üzerlerini 3 parmak geçecek kadar su ilave edin Etler iyice yumuşayana kadar pişirip tuzunu ve baharatlarını ekleyin portakalağacıcom Malzemeler
Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın Son olarak çorbanın kremasını ilave edin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ateşten alabilirsiniz Afiyet olsun Not: Servis esnasında brokoli ile süslemek isterseniz haşlanan sebzelerden servis için bir kaç brokoli ayırmayı unutmayın nefisyemektariflericom Malzemeler 4 su bardağı su 3 adet domates 1 çorba kaşığı yulaf ezmesi 1 çorba kaşığı kuru fesleğen 2 çorba kaşığı sıvıyağ Hazırlanışı Domatesi rendeleyin Yulaf ezmesi ve yağla tencereye alın Yavaş yavaş karıştırarak pişirin Üstüne suyu ekleyip, kaynatın Tencereyi ocaktan almadan önce kuru fesleğeni serpin corbatarifleriinfo |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler 1 kg domates (koyu kırmızı) 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı sıvı yağ Biraz kaşar rendesi 6 bardak su Tuz Hazırlanışı Domatesleri dikkatlice rendeleyelim Diğer yanda bir tencereye (teflon bir tencere tercih edilir) unu koyup birazcık unu kavuralım Domates rendesini ilave edip biraz daha çevirelim Yavaş yavaş suyunu aktaralım Ancak topak topak olmamasına dikkat edelim (Eğer topaklanır ise bir el blenderin-den yardım alabiliriz) Sıvı yağı da ekleyip 15-20 dakika pişirelim Sütü ilave edip 5 dakika daha pişirelim Servis yaparken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyalım Not:Kışın bu çorbayı yapmak istersek 1-2 adet domates ve renk vermesi için 1-2 kaşık domates salçası kullanabiliriz e-tarifler Malzemeler 1 su bardağı mısır 1 su bardağı aşurelik buğday tavuk suyu terbiyesi için: 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı yoğurt 2 adet yumurta üzeri için: 1 kase tavuk eti tuz tereyağı nane sıvıyağ Hazırlanışı En başta hazırladığınız tavuk suyunun üstüne mısırları ekleyip kaynamaya bırakın Mısırlar piştikden sonra haşlanmış buğdayları ekleyin Diğer tarafta yoğurt,yumurta sarısı ve unu birbirine karıştırıp terbiye hazırlayın Üzerine soğuk su ve tuz ekleyip kıvamını ayarlayıp tencereye ekleyin Didiklediğiniz tavuk etini tencereye ilave edin Farklı bir tavada tereyağını erip kuru veya taze nane kızdırıp hazırlayın Servis kasesine alınan çorbanın üzerine hazırlanan sosdan gezdirip sıcak servise sunun çorbatarifleritv Malzemeler
Soğanı ince ince doğrayın Biraz zeytinyağında hafifçe sarartın Salçasını katın, eritin Suyunu ekleyip kaynayana kadar bekleyin Kaynayan suya küçük doğranmış ıspanak saplarını ilave edin Ispanak sapları pişmeye yakın mantıyı atın Eğer ıspanak yaprağı kullanacaksanız, mantıyla beraber atın Tuz ve karabiberini atın Mantı pişince ocağın altını kapatın Afiyet olsun nefisyemektarifleri |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler
Kıyma tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurulup küçük köfteler haline getirilir ve kaynamakta olan suya atılır O pişerken ayrı bir yerde (tercihen teflon tavada) çok az sıvıyağda önce rendelenmiş soğan çok az kavrulup ardından patates rendesiyle birlikte kavrulmaya devam edilir, pembeleşmeden alınır ve köfteli suya ilave edilir Yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılıp yayla çorbasındaki gibi ılıştırarak çorbaya karıştırılır ve tuzu ayarlanır, biraz pişince nane ve kimyonlu yağ eklenir portakalağacıcom Malzemeler • 250 gr semizotu • 200 gr haşlanmış nohut • 200 gr haşlanmış kurufasulye • 200 gr haşlanmış aşurelik buğday • 3 litre su / et suyu • 1 su bardağı un • 250 gr yoğurt • 1 limonun suyu • 100 gr tereyağı • tuz • yarım çay kaşığı kırmızıbiber Hazırlanması Suyu, nohut, kurufasulye ve buğdayı büyük bir tencereye alıp kaynatın Yoğurt, un ve limon suyunu başka bir kapta çırpın Kaynayan sudan bir kepçe dolusu alıp yoğurtlu karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin Bu karışımı kaynayan suya ilave edip tuzla tatlandırın 15 dakika pişirin Semizotlarını temizleyin Semizotlarını iri parçalar halinde doğrayın (sadece yaprak olarak da atabilirsiniz) Kaynamakta olan çorbaya tereyağını ekleyin 10 dakika pişirin Çorbayı ocaktan indirmeye 5 dakika kala semizotunu ilave edin Tuzunu ve biberi serpin Sıcak servis yapın portakalağacıcom Malzemeler 1 kase kereviz yaprağı ayçiçek yağı yarım limon 1 kırmızı biber 1 kuru soğan 1 su bardağı et suyu 1 kase yoğurt 3 çorba kaşığı un su tuz Hazırlanışı Et suyunu tencereye alın ve kaynamaya bırakın Diğer tarafta terbiyesini hazırlamaya başlayın bir karıştırma kabının içine yoğurt, un, tuz, limon suyu ve su ekleyip karıştırın Et suyundan bir miktar sosa ilave edip sosu tencereye ekleyin Tavada sıvıyağ ile yemeklik doğranan soğanı ve kırmızı biberi soteleyin üstüne kereviz yaprağını ilave edin Başka bir tavada 1 adet soğanı ve 1adet kırmızı biberi kesin Daha sonra çorbanın içine ekleyip bi taşım daha kaynatınSıcak servise sunun çorbatarifleritv |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler
Fırını 190C'ye getirin Karnabaharı 2-3cmlik parçalara bölün Büyükçe bir fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın Fırında yarım saat, karnabaharlar kızarana kadar, pişirin Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın Üzerine tavuk suyunu ekleyin Bir de defne yaprağı koyun Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blendırdan geçirin Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin 10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin portakalağacı Malzemeler 3 adet domates 1 soğan 3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı tereyağı sıvı yağ, su, tuz, tane karabiber defne yaprağı Üzeri İçin: Tulum peyniri Maydanoz Hazırlanışı Tencereye sivı yağı dökün, soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın ve tencereye ilave edin Ardından unu ekleyin ve kavurun Üzerine defne yaprağı ve tane karabiberi atın Domates ve biber salçasını ekleyip biraz daha kavurun Soğuk suyu ilave edin Domatesleri doğrayarak çorbaya ilave edin Ardından sıcak su ekleyin ve pişirin Maydanozları ince ince doğrayın, tulum peyniri de küçük küçük parçalayın ve bir kapta karıştırın Çorbanın üzerine serpiştirdikten sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz Afiyet olsun… Çorbatarifleriinfo Malzemeler
Etleri kuşbaşı doğrayarak haşlayalım Kemikli ise kemiğinden sıyırarak ufak ufak didikleyelim Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım Bunun için yoğurt ve unu güzelce çırpalım, yumurta ve az limon suyu ilave ederek iyice karıştıralım Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim Didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı birkaç dakika daha kaynatalım Son olarak çorbanın tuzunu da ilave ederek üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapalım Dilerseniz çorbayı içerken sirke de ilave edebilirsiniz Afiyet olsun… Nefisyemektarifleri |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler
Kalın tabanlı bir tencerede, orta ateşte yağı eritip, çentilmiş soğan ve sarımsakları 8-10 dakika çevirin Temizleyip ince doğradığınız kabakları, sıcak sütü, tuzu ve istediğiniz kadar karabiberi tencereye ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra, hafif ateşte yarım saat pişirin Tencereyi ateşten alıp, çorbayı el blendırı ile ya da robotta iyice karıştırın, sonra yine tencereye boşaltıp önceden iyice çırptığınız yoğurdu ve limon suyunu yine çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin Servis yaparken üzerine taze nane serpiştirin portakalağacı Malzemeler - 200 gr (kuru) bamya - 100 gr yağlı kuzu eti - 3 soğan - 3 domates - 5-6 su bardağı su - 3 limon - 1 çorba kaşığı kuyruk yağı - 1 çorba kaşığı sade yağ - Tuz Hazırlanışı Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovun Limonlu suda yıkayın Birkaç limon dilimi eklediğiniz kaynar suda haşlayın Eti küçük küpler şeklinde doğrayın Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın Domatesleri rendeleyin Sonrasında Sadeyağ ve kuyruk yağını bir tencerede eritin Soğan ve eti kavurun Rendelenmiş domatesi ilave edin Su ve tuz ekleyip kaynatın Su kaynayınca 2 limonun suyunu ekleyin Bamyayı ilave edip karıştırmadan pişirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun Çorbatarifleriinfo Malzemeler 1 buçuk çay bardağı pirinç 2 diş sarımsak 2 su bardağı yoğurt 2 kaşık margarin 1,5 yemek kaşığı nane yarım çay kaşığı pulbiber (arzuya göre) yeterince tuz Hazırlanışı Orta boy bir tencerede yarıdan biraz fazla suda pirinçleri haşlayın Ayrı bir kapta yoğurdu iyice çırpın, kaynayan sudan üç dört kepçe alıp yoğurdu az az ılıştırın ve kaynayan pirinçlere sürekli karıştırarak ekleyin Çorba pişene kadar karıştırın, yağı bir tavada nane ve rendelenmiş sarımsak ile eritip üzerine dökün Son olarak yeteri kadar tuz ekleyin Afiyet olsun Nefisyemektarifleri |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler - 1 kg işkembe - 1 su bardağı mısır unu - 1 yemek kaşığı buğday nişastası - 6-7 diş sarımsak - Tuz, kırmızı pul biber Terbiyesi İçin - 1 adet yumurta - 1 tatlı kaşığı limon suyu Üzeri İçin - Sirke - 1 yemek kaşığı tereyağı - 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Hazırlanışı Öncelikle, defalarca bol su altında işkembeyi yıkayın Suyunu süzdürüp, mısır unuyla her tarafını ovun Sonra tekrar bol su altında, işkembeler bembeyaz oluncaya dek yıkayın 2-3 parçaya ayırıp, ortalama 4 litrelik bir tencereye alın ve üzerini su doldurup haşlamaya bırakın İyice haşlanınca, işkembe parçalarını kesme tablasının üzerine alın, ince ince doğrayın Doğradığınız işkembelerle birlikte suyunu tencereye alın ve tencereyi tekrar ocağa alın Ezilmiş sarmısağı ve tuzunu katın Nişastayı bir kaseye alıp, çorbanın suyuyla ılıştırarak ezin ve karıştırarak çorbaya katın Çorba kaynayınca, limonla birlikte iyice çırptığınız yumurtayı, iki kaşık çorba suyuyla ılıştırarak çorbaya ekleyin 5 dakika sonra ateşten alın Servis öncesi erimiş tereyağında kırmızı pul biberi kızdırın Kaselere aldığınız çorbanın üzerine gezdirin Sirke koyarak servis yapın Çorbatarifleriinfo Malzemeler 2 adet dometes 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığından az un 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşıgı zeytin yagı veya başka sıvı yağda olabilir yarım çay bardagı kulaklı şehriye Hazırlanışı Sıvı yağımızı çok az kızdırıp unu döküyoruz ve un kavrulunca içine salçamızı atıyoruz Domateslerimizi rendeliyoruz kavrulan salçanın üzerine atıp hepsini iyce karıştırıyoruzüzerine ılık suyumuzu döküp tuzumuzda atıp kaynamaya bırakıyoruz kaynamaya başlayınca kulaklı şehriyeleri de döküp orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz Çorba baloncuklar çıkarınca kısık ateşe alıp bir taşım daha kaynatıp dinlenmesini bekliyoruz ılık olarak kaselerde servsi yapabilirsiniz İsteyen üzerine kaşar rendeleyip de içebilir Afiyet olsun… Nefisyemektarifleri Malzemeler 500 gr kuşbaşı et, birer cm’lik kesilmiş, 2 soğan, irice doğranmış, 200 gr nohut, bir gece önceden ıslatılmış, 150 gr yeşil mercimek yıkanmış, 500 gr domates, soyulmuş ve doğranmış, 4 kereviz sapı (doğranmış) 1 yemek kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı karabiber, tuz, arzuya göre 1 tatlı kaşığı zencefil, 2 tarçın çubuğu, yarım tatlı kaşığı safran, 5 yemek kaşığı un, 1 limonun suyu, bir demet maydanoz, doğranmış Hazırlanışı Eti, soğanı ve nohutları bir tencereye alın Yaklaşık 3 litre su ilave edip kaynatın Kaynayınca oluşan köpüğü kevgirle alıp ateşi kısın ve kapağı kapalı halde yaklaşık bir saat pişirin Yeşil mercimeği, domatesi, kerevizleri, salçayı, karabiberi ve kullanıyorsanız baharatları ilave edin Mercimekler yumuşamaya başlayınca tuzunu atın Bu arada unu bir tavaya alıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar yarım litre su ilave edin Tavayı ocağa alın Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin Koyulaşınca altını kısıp 10 dakika daha pişirin Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip çorba kremalı bir kıvam alana kadar birkaç dakika hızla karıştırarak pişirin Limon suyunu ve maydanozu ekleyin Limon dilimleri ve dilerseniz hurma ile servis yapın portakalağacı |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler Köfte için;
Köfte harcı için verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın Hepsini bir tepsiye dizip buzdolabında dinlendirin Yarım kg yoğurt, yarım su bardağı pirinç, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı un ile aynı yayla çorbası gibi bir çorba pişirin Çorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin Çorba pişerken teflon tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya alın Tavayı sallayarak köfteleri kızartın Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten yarım saat öncesine kadar her ikisini ayrı ayrı bekletin Yarım saat öncesinde çorbayı ısıtın, köfteleri çorbaya ilave edin Tuzunu ayarlayın Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın Naneyi ekleyin Karışımı çorbaya ilave edip servis yapın portakalağacı Malzemeler - Yarım kg nohut - yarım kg yarım yağlı kuşbaşı koyun eti - 1 kg süzme yoğurt - 1 yumurta - 1 çorba kaşığı un - 2 çorba kaşığı tereyağı - 1 çorba kaşığı kuru nane - Tuz Yuvalama İçin - 1 bardağı pirinç - 350 gr kıyma - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 büyük soğan - Bir tutam un - 2 yumurta - Tuz Hazırlanışı Nohudu akşamdan ıslatın Pirinci ayıklayıp yıkayın, bir süzgeçte süzülmeye bırakın Nohudun ıslama suyunu süzün, etle birlikte geniş bir tencereye koyun Üzerini üç dört parmak geçecek kadar su katın Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın Sonra ocağın altını kısın Pirinci geniş bir tepsiye koyun Kıyma, tuz ve karabiberini katın Üzerine soğanı incecik kıyın Bir tutam unu katın Hiç su koymadan güzelce yoğurun Yumurtaları da ilave edin Tekrar yoğurun Bir kaseye zeytinyağı koyun Elinizi yağa batırıp küçük küçük yuvarlayın Etle nohut iyice yumuşayınca üzerine bol sıcak su koyun Bir taşım da bu suyla kaynasın Hazırladığınız köfteleri bu kaynar suya atın Yoğurdu 1 yumurta, 1 çorba kaşığı un ve tuzla birlikte çırpın Ayrı bir tencerede karıştırarak biraz pişirin Bu sıcak yoğurtlu karışımı daha sonra ateşteki yuvalama tenceresine ekleyin Hep birlikte 5-10 dakika daha pişirin Ayrı bir sahanda tereyağını eritin Ufalanmış kuru naneyi ilave edin, hafif kızartıp yağı tencereye ekleyin Çorbatarifleriinfo Malzemeler
Lahanaları yıkayıp ince şeritler halinde kesiyoruz Tencerede ince kıyılmış soğanları hafif kavuruyoruz Kavrulan soğanların üzerine 1 litre kadar su ilave edip 3 yemek kaşığı yarmayı ilave ediyoruz Ardından lahanaları ve sarımsağı da tencereye atıp lahanalar pişinceye kadar kısık ateşte kaynatıyoruz Çorbanın suyu az geldiyse biraz daha ekleyebilirsiniz Pişen çorbamıza en son baharatları ve 3 yemek kaşığı mısır ununu ilave ediyoruz, unu ilave ederken karıştırarak dökün veya biraz suyla karıştırıp ilave edin 1 -2 defa kaynadıktan sonra çorbamız hazır Afiyet olsun… Nefisyemektarifleri |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler - 2 adet kuzu gerdan - 2 su b haşlanmış nohut - 2 defne yaprağı - 1 tatlı k tane karabiber - su ,tuz Terbiyesi İçin - 1 kase yoğurt - 3 çorba k un - 1 limon Üzeri İçin - 1 çorba k tereyağı - tarhun Hazırlanışı Kuzu gerdanı haşlayıp didikleyelim haşlanmış nohut ve kuzu gerdanı tencereye koyuyoruz et suyu, tuz ve normal su koyup pişiriyoruz Terbiyesi için, yoğurt, un, limon suyunu bir kasede karıştırıyoruz soğuk su koyup çırpıyoruz Daha sonra çorbanın suyundan kaşık kaşık alıp terbiyeye ekleyerek ılıtıyoruz ılıyan terbiyeyi çorbaya döküp karıştırıyoruz tereyağı ile doğranmış tarhun otunu tavada kavuruyoruz Pişen çorbanın üzerine döküp servis ediyoruz Afiyet olsun Çorbatarifleriinfo Malzemeler 2 tavuk göğüsü 1 pırasa 2 havuç 2 patates az maydanoz Kereviz Bezelye Tavuk suyu tozu Margarin 1 kaşık Karabiber Tuz Hazırlanışı Tüm malzemeleri küçük doğrayın İlk tavuk göğüsünü yaklaşık 2 litre suda doğranmış şekilde kaynatın Ardından tüm malzemeleri ilave edin yaklaşık 20 dakika kaynayarak pişirin Damağa göre az pirinç ve şehriye ekleyebilirsiniz Nefisyemektarifleri Malzemeler
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler
1 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı Soğan, patates, havuç, domates ve biberi doğrayalım Tencerede sıvıyağ ile soğanı kavuralım Biraz sıcak su ekleyelim Küp küp doğranmış patates ve havucu ekleyelim Et suyu, defne yaprağını ilave edelim Patates ve havuç pişmeye yakın domates ve biberleri ekleyelim Biraz daha sıcak su ilave edelim Tuz ve karabiberi ekleyip pişirelim Piştikten sonra doğrayıcıdan geçirip püre haline getirelim Servis yapmadan önce üzerine tereyağı kızdırıp dökelim Çorbatarifleriinfo Malzemeler 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı un 1çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı badem Hazırlanışı Önce tencereye tereyağı ve unu alıp kavurun Pembeleşince soğuk sütü ilave edin Üzerine önceden fırınlanmış bademlerin yarısını ilave edin Suyunu kendiniz ayarlayıp tuzunu atıp kaynamaya bırakın Servis yaparken kalan bademleri üstüne serpiştirin Çorbatarifleritv Malzemeler
1 2 yemek kaşığı zeytinyağında soğanı ve patatesleri 2-3 dakika kavurun suyu tencereye ekleyin kaynayınca kabakları ilave edin kısık ateşte 8-10 dakika kaynatın 2 bu arada 4 yemek kaşığı zeytinyağını doğranmış taze soğanlarla rondodan veya blendırdan geçirip bir kenara alın 3 patatesler yumuşayınca doğranmış maydanozları ve tuzu ekleyin çorbayı blendırdan geçirin tabaklara aldığınız çorbanın üzerine soğanlı yağdan damlatarak servis yapın portakalağacı |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler
1 kıyma, tuz ve karabiber ile köfte harcı yapın bu harçtan nohuttan küçük köfteler yapın 2 1,5-2 litre suyu kaynatın köfteleri atıp 5 dakika kaynatın ardından şehriyeleri ekleyin çorbanın altını kapatıp ılıtın 3 2 kase yoğurt, 1 yumurta, 2 kaşık un ve 1 çay bardağı suyu çırpın çorbadan kepçeyle azar azar aldığınız suyla yoğurtlu harcı ılıtın 4 ılınan harcı karıştıra karıştıra tencereye ekleyin karıştırarak kaynatın kaynayınca altını kapatın üzerine zeytinyağında kızdırılmış nane gezdirerek servis yapın portakalağacı Malzemeler - 2 su bardağı mercimek - 2 Patates - 2 havuç - 1 soğan - 1 su bardağı et suyu - su - tuz Kıtırı İçin - 2 milföy - tereyağı - toz kırmızı biber Hazırlanışı Havuç ve soğanı doğruyalım Tencereye tereyağı ve sıvı yağını koyup havuç ve soğanı ekleyin patateside doğrayıp ekledikten sonra kavuralım mercimeği yıkayıp ekleyelim et suyunu ve sıcak suyu ilave edip, tuzunu da atıp pişirelim Piştikten sonra doğrayıcı ile parçalayalım ve biraz daha pişirelim Üzeri için, milföy hamurunu küp küp doğrayalım fırın tepsisine koyup üzerine biraz yağ dökelim ve kızartalım tereyağını ve toz kırmızı biberi bir tavada kızartalım Pişen çorbayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine milföylerden ve kızarmış tereyağından döküp servis edelim Ellerinize sağlık… Çorbatarifleriinfo Malzemeler * Paça Malzemesi * 4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur) * 4 Su Bardağı Su * Tuz Terbiye Malzemesi * 1 Çorba Kaşığı Tereyağı * 1 Çorba Kaşığı Un * 2 Yumurta * 1 Limon Suyu * 6 Çorba Kaşığı Sirke * 6 Diş Sarmısa Hazırlanışı 1 – Kıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin 2 – Başka bir tencerede tereyağını kızdırınUnu ilave edip 2 dakika kavurunKavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyinLimon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin 3 – Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyinBöylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuzAyrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur e-tarifler |
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | Çorbalar |
08-04-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sofralarımızın Vazgeçilmezi | Her Derde Deva | ÇorbalarMalzemeler
1 sucukları küçük küplere bölün ve derin bir tencerede hafif renk değiştirene kadar kızartın (2-3 dakika) tereyağını ekleyip karıştırın soğanı ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp soğanlar yumuşayana kadar (3-4 dakika) bekleyin 2 pırasaları ve patatesleri ekleyin hepsini iyice karıştırıp kapağı tekrar kapatın orta ısıda arada karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin 3 kaynar suyu tencereye ilave edin bir iki taşım kaynatıp tuzu ekleyin tencerenni kapağı kapalı olarak düşük ısıda yaklaşık 15-20 dakika (sebzeler yumuşayana kadar) pişirin 4 ateşi söndürüp 1-2 dakika bekleyin çorbayı el blendırından geçirin tekrar ocağa alıp 1-2 taşım kaynatın ve kremayı ilave edin iyice karıştırıp karabiber ekleyin çorbaları tabaklara alıp pastırma dilimleri ile servis yapın portakalağacı Malzemeler • 1 adet haşlanmış havuç • 1 adet haşlanmış patates • 3 çorba kaşığı bezelye • 4-5 adet mantar • 1 soğan • 3-4 diş sarmısak • 3 çorba kaşığı kıyma • et suyu tableti • 3 çorba kaşığı tel şehriye • 1 yumurta sarısı • 1 limon suyu • 1 kaşık margarin • kıyılmış maydanoz • tuz • kırmızı biber • yeterince su Hazırlanışı Soğanı küçük küçük doğradıktan sonra tencereye koyun Yağı ve kıymayı ekleyerek kavurun Haşlanmış bezelyeyi, patatesi ve havucu da et su tableti ile birlikte tencereye ilave edin 5 bardak su ekledikten sonra küçük küçük doğranmış mantarları üzerine koyun Kaynayınca şehriyeyi ekleyin Kısık ateşte 10 dakika pişirin Kıyılmış maydanozu ilave edin Ayrı bir kasede yumurta sarısını limon suyu ile birlikte çırpın Yavaş yavaş karıştırarak tencereye dökün Bir taşım kaynadıktan sonra ateşten alın İsteğinize göre kırmızı biberli tereyağını da ekleyerek bir taşım daha kaynattıktan sonra servis yapın Çorbatarifleriinfo Malzemeler 1 su bardağı maş fasulyesi veya yeşil mercimek 2 çorba kaşığı tane sumak 1 çay bardağı ev eriştesi 1 soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 100 gr kıyma 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı pul biber Tuz Hazırlanışı Maş fasulyesini 2 saat önceden bol suda ıslatın Sumak tanelerini 1 su bardağı suda ıslatın Maş fasulyenin ıslama suyunu süzüp derin bir tencereye alın Üzerine 6 su bardağı soğuk su koyarak haşlayın Daha sonra tuzunu, eriştesini ilave edin Erişte yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin Ayrı bir tavaya soğanları incecik kıyın Tereyağında pembeleşene kadar kavurun Kıymayı koyup rengi dönene kadar kavurmayı sürdürün Salçayı ilave edin, bir iki dakika daha çevirin Bu sosu da çorbaya katın Baharatını, tuzunu serpin Sumaklı suyu süzgeçten geçirerek çorbaya ekleyin Hep birlikte bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın Bakabileceğiniz diğer Çorba Tarifileri NOT: Maş fasulyesi, yeşile çalan, mercimekten biraz daha küçük, oval biçimli bir baklagildir Özellikle Malatya, Mersin, Antep gibi Güneydoğu illerimizde kullanılır Çok çabuk piştiği için haşlandıktan sonra piyazı yapılır, bulgur pilavına katılır Güneydoğu illerimizde yemeklere ekşilik vermesi için sumak taneleri kullanılır Suda bekletilen sumağın suyu yemeklere katılır Tane sumak bulamazsanız çorbayı limon suyu ile hazırlayabilirsiniz e-tarifler |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|