![]() |
Sebzelerin Dondurularak Korunması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzelerin Dondurularak KorunmasıKUŞKONMAZIN DONDURULMASI: Kuskonmazlar 15 cm uzunluğunda parçalara kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YEŞİL FASULYE: Fasulyeler sap,çöp ve yabancı maddelerden ayrıldıktan sonra yıkanırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAVUÇ: Havuçlar iyice yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KARNABAHAR: Büyük beyaz başlı, düzgün yüzeyli ve çiçek salkımı çok kalın olmayan karnabaharlar dondurma için uygundur ![]() ![]() Salkımlar 5 cm den daha büyük olan parçalar halinde kesilerek küçültülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SOĞAN: Soğanlar bütün veya doğranmış olarak dondurabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YEŞİL BİBER: Biberlerin sap kısmı ve çekirdekleri kesilerek çıkartılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ISPANAK: Ispanaklar önce bir yüzey üzerinde seçilir, yabancı madde ve istenmeyen kısımlar uzaklaştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıkanmış ıspanaklar kaynar suda 2 dakika haşlanır ve soğuk su ile hemen soğutulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KAYNAK:Gıda biyoteknolojisi ders notları ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sebzelerin Dondurularak Korunması |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzelerin Dondurularak KorunmasıDondurulmuş Ürünler Nasıl Saklanmalıdır? Dondurulmuş ürünler buzdolabında (4 C'de) 24 saat, buzlukta 7 gün, derin dondurucuda ise son kullanma tarihine kadar saklanabilir ![]() ![]() ![]() Dondurulmuş Ürün Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli? 1- Paketi açılan dondurulmuş ürünler, çözülmeden tekrar derin dondurucuda muhafaza edilebilir ![]() 2- Çözülmüş olan ürün tekrar dondurulmamalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Dondurulmuş sebze-meyveler, unlu mamuller (milföy hariç) ve diğer ürünler dondurucudan çıkarıldıktan sonra çözülmesi beklenmeden kullanılır ![]() 4- Milföy kullanılmadan önce oda sıcaklığında bekletilmelidir ![]() Dondurulmuş Ürünlerin Avantajları: 1- Katkı maddesi içermez ![]() 2- Sağlık ve lezzetten ödün vermeksizin zaman kazandırır ![]() 3- İhtiyaç kadar kullanılır ![]() ![]() 4- Pratik ve ekonomiktir ![]() 5- Modern mutfaklara yenilik ve çözümler sunar ![]()
|
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|