3G İle Üçlemeden Önce |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
3G İle Üçlemeden Önce3G ile Üçlemeden Önce Teknoloji devri bir dünyada gün geçtikçe daha tembel, daha duyarsız, aşksız, ilgisiz, sorumsuz bir o kadar vurdumduymaz insanlar topluluğu olmaya yola çıktık Biri “DUR” desin artık Ya da bunu geciktirmek için önce bizler aileler olarak biraz daha dikkat edebilsek keşke Alınan oyuncaklardan, oynanan oyunlardan, gidilen eğlence mekanlarından, seyredilen filmlerden sürekli bıkar ve sıkılır hale geldikçe ağlayasım geliyor Teknoloji ile günümüzdeki kadın-erkek ilişkilerini çok güzel dille anlatan Ayşenur Yazıcı’nın kitabı geldi aklıma “Sensin Mağara Adamı” okumayan varsa mutlaka edinsin Okurken keyif alacağınız, kendinizi sorgulayacağınız ve çokça hak vereceğiniz bölümler olacak Bazı sayfalarda çok kızacak, bazı sayfalarda göbeğinizi tuta tuta kahkahalar atacağınız bir kitap Teknolojiye bu kadar bağımlı hale gelince eskiye oranla daha fazla hastalıklara kapıldığımızı düşünün Eskiden elle yıkanan çamaşır, bulaşık vs sayesiyle en azından biraz hareket edilir vücut eklemleri çalışırdı Şimdilerdeyse hareketsizlikten oluşan eklem ağrıları, yenilenmeyen doku ve buna benzer bi ton ağrı sızı : Ne kadar kötüsün denildiğini duyar gibi oluyorumBu verebileceğim binlerce örnekten sadece biri… Derdim teknolojiye savaş açmak değil, onun nimetlerinden faydalanırken onun size kazandırdıkları ve kaybettirdiklerini düşünerek hareket etmek Yoksa teknolojiyi yakından takip eden biriyim Şimdi herkesin kulak kabarttığı, diline doladığı, yakından takip ettiği bir konu var 3G teknolojisi : Dışarıda boy boy afişlerle, araçların üzerindeki resimlerle, televizyonda her dakika karşımıza çıkan, şebekeler arası yarışa girilen bir teknolojiden bahsediyorum 30 Temmuz’da başlayan ve bu 3G hizmetlerinden yararlanmak isteyen rakamda az değil Sadece bir şebekeye 10 günde 2 milyon kişinin abone olduğundan bahsediyorum Peki nedir bu 3G ne işimize yarayacak? Bakın burası çok önemli 3G, üçüncü nesil kablosuz telefon teknolojilerine verilen genel addır Hızlı iletişim, nette hızlı dolaşım, veri gönderip almada çok daha hızlı olunması veeeeee elbette en korkulu veya en seveceğimiz kısmı görüntülü konuşma : Teknoloji bize yardım ettiği kadar bazen duyulmasını istemediğimiz olayları da açığa çıkarmada birebir eşlik etmekte İnternet ortamında kullanılan webcam’ler sayesinde karşında konuştuğun bayan mı? erkek mi? onu çözmekten kurtulduk ohh diyenler çok olmuştur Bakın şimdi daha güzeli var Eşiniz, sevgiliniz, arkadaşınız, çocuğunuz, dostunuz kimi görmek isterseniz bir tuşla yanınızdalar Eşinden şüphelenenler için çok güzel bir teknoloji kullanın derim : Ben bu 3G maceralarını duydukça çok eğleneceğimizi düşünüyorum - Kocacığım nerdesin? - Toplantıdayım - Öyle mi? Gece yarısından sonra toplantı yapacağını söylememiştin giderken Saat 00:30 - Ama yurtdışından gelenler saat farkına alışamamış, bu nedenle bu saatte yapıyoruz karıcığım - Peki aç telefonunu göreceğim - Ne telefonu hayatım açamam burası kalabalık - Sana aç diyorum Necmi, delirtme beni! - Şimdi ıçtım Ha ha ha ha : )) 3G ile üçlemeden önce yapmanız gerekenleri sıralamama gerek kalmadı sanıyorum Örnek gayet keyifli Bakalım ilerleyen günlerde nelerle karşılaşacağız Dikkat edin en çok görüntülü konuşmaya rağbet eden yerlerin başında İnegöl (Bursa), Hatay (Merkez) ve Sultanbeyli (istanbul) olarak sıralandı Hadi hepinize rastgele : Alıntı - Banu Kalyoncu |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|