Karnabaharın Sağlığa Faydaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnabaharın Sağlığa Faydaları
karnabaharın içerdiği besin değerleri şöyle sıralanabilir: 27 kalori; 2,7 gr protein; 5,2 gr karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,2 gr yağ; l gr lif: 56 mgr fosfor; 21 mgr kalsiyum; 0 7 mgr demir: 295 mgr potasyum: 60 IU A vitamini; 0,09 mgr B1 vitamini; 0,08 mgr B2 vitamini; 0,6 mgr B3 vitamini ve 55 mgr C vitamini![]() ![]()
Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir Sinirleri kuvvetlendirir Beynin çalışmasını destekler Cinsel gücü ve isteği arttırır Şeker hastalığında ve romatizmada faydalıdır Kolesterolü düşürür Kalp hastalıklarında şikayetleri azaltır Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur Kabızlığı giderir ve idrar söktürür Dalak rahatsızlıklarına iyi gelir![]() ![]() ![]()
![]() ![]()
o Karnabahar, tüm Turpgiller’deki sebzeler gibi bedenin kansere yakalanma rizikosunu aza indirger: Özellikle kalınbağırsak ve mide kanserlerine karşı etkilidir ![]() o Antioksidan madde yönünden de zengin olduğu için kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt illetine tutulma rizikosunu da azaltır ![]() o Karnabahar, demir minerali oranı yüksek olduğu için kansızlığı önler ![]() o Potasyum minerali yönünden zengin olduğu için de yüksek tansiyonu düşürür, tansiyonu belli düzeyde tutar ![]()
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|