![]() |
Kavgayı Kazanmanın Zararsız Yolları! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kavgayı Kazanmanın Zararsız Yolları!Yaşadığınız her ilişkide iniş çıkış yaşayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Uğruna çok emek sarf ettiğiniz ilişkiniz kötüye gittiğinde durumu kurtarmak için hiç çaba harcadınız mı? Yoğun iş temposundan dolayı hepimiz o kadar gerginiz ki, "Biraz kilo mu aldın?" gibi zararsız bir soru bile ilişkilerimizi kopma noktasına getirebiliyor ve ne yazık ki günlük bazı önemsiz sorunlar hayatımızda büyük olaylardan daha büyük etkiler yaratabiliyor ![]() Psikologlar ilişkilerin teklif usülü ilerlediğini belirtiyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olumlu yaklaşım ![]() ![]() ![]() Negatif yaklaşım ![]() ![]() ![]() ![]() Sessiz kalabilir veya konuyu değiştirerek cevap verebilirler ![]() ![]() ![]() ![]() Teklifleri olumlu hale getirmenin 3 yolu 1►Konuyu değiştirmeden önce konuşulanları dinlediğinizi belli edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2►Karşınızdaki kişiyle aynı fikirde olmasanız bile, kendi düşüncenizi ortaya atmadan önce onunki hakkında olumlu bir şeyler söyleyin ![]() 3►Teklifin gidişatını düşünün ![]() ![]() ![]() Tartışmanın kontrolününasıl ele geçirebilirsiniz? Bir tartışma söz konusu olduğunda kirli tabakları mutfağa götürmek gibi sıradan, günlük sorunlar "Evle ilgili hiçbir konuda yardımcı olmuyorsun" veya "Beni umursamıyorsun" gibi ciddi suçlamalara, daha kötü durumlarda" Bu iş bitmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() KAVGA KONUSU 1 Yargılamak Belirtiler: Karşınızdakinden "Çok ukalasın" ya da "Yine abartıyorsun" gibi yargılayıcı cümleler duymak sizi kızdırabilir ![]() ![]() Çaresi: Kolayı seçip sinirlenmek yerine neden böyle konuştuğunu düşünmeye çalışın ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer biri size sinirli gözüktüğünüzü söylerse ona katıldığınızı söyleyin ![]() ![]() ![]() Bu şekilde karşınızdakinin içinde kabaran siniri yatıştırdığınızı görebilirsiniz ![]() ![]() KAVGA KONUSU 2 Genellemeler Belirtiler: "Sadece şu anda değil, hiçbir zaman beni dinlemiyorsun ![]() ![]() ![]() Genellemeler her zaman, hiçbir zaman, hep, daima, herhangi biri, herkes, tipik gibi kelimeleri öne çıkarır ve bunların ucu genelde size dokunup şöyle algılanır: ►Her şeyin en iyisini ben bilirim ![]() ►Hiçbir şey doğru dürüst yapılmıyor ![]() ►Hep bir şeyleri unutuyorsun ![]() ►Sonuç her zaman bir felaket oluyor ![]() ► Kimsenin düşüncelerini önemsemiyorsun ![]() Çaresi: Derin bir nefes alın ve sakın tuzağa düşmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() KAVGA KONUSU 3 Etiketlemek Belirtiler: Söylediğiniz veya yaptığınız birşeye saldırılmasını kaldırabilirsiniz ama kişiliğinize laf edildiğinde sakin kalmak için ekstra çaba harcamanız gerekebilir ![]() ![]() Çaresi: Kızgınlık anında istenmeyen şeyler söylenebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KAVGA KONUSU 4 Zehirli Kelimeler Belirtiler: "Hayır" ve "ama" gibi küçük kelimeler bazen kavganın şiddetini artırabilir ![]() ![]() ![]() ![]() Çaresi: Sadece "hayır" ve "ama"nın versiyonlarını duymaya başladığınızda, tartışma duraksama dönemine girmiş demektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kolay olanı seçip sinirlenmek yerine muhatabınızın neden böyle konuştuğunu düşünün ![]() ![]() ![]() SAKİN KALIN Karşınızdaki öfkeyle bağırıyorsa sakin kalmanız çok önemlidir ![]() ![]() ![]() BİRKAÇ ÖNERİ ►Güven duygusu, ilişkilerde kiitici güçtür ![]() ![]() ►Tam tersi durumda kendinizi endişeli ve gergin hissedebilirsiniz ![]() ![]() ►Karşınızdakini dikkatli bir şekilde dinlemeniz, onunla empati kurmanız, destekleyici şekilde konuşmanız ve ona kendisini odak merkezi haline getirdiğinizi hissettirmeniz ilişkinizi güçlendirenen önemli şeylerdir ![]() ![]() ![]() Cosmopolitan |
![]() |
![]() |
![]() |
Kavgayı Kazanmanın Zararsız Yolları! |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kavgayı Kazanmanın Zararsız Yolları!Bunları yaparken karşı taraftan, özellikle bayansa bu kişi ![]() Çanta,yada benzeri şeyler yemek veya çenesi açıldığı zaman bir daha susmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Seninde zaten bunları anlatcak fırsatın olmaz, isyan bayrağını çekip, '' Bir sus artık yahu , birazda ben konuşayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bayanlar ise ; '' Sen zaten beni nezaman dinledin ki he ? , hep zora gelince zaten sus diye bana söyle ![]() ![]() ![]() Tamam ya susuyorum bir daha konuşmayacam ![]() ![]() ![]() ![]() Böyle bir durumda ne yapabilirsin ki ? ![]() Sövermisin, yoksa yarına mı saklarsın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|