Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulunur, flor, yiyeceklerde

Flor Nedir? Hangi Yiyeceklerde Bulunur?

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Flor Nedir? Hangi Yiyeceklerde Bulunur?





Flor nedir? Hangi yiyeceklerde bulunur?






Flor (Fr: fluor), atom numarası 9, atom ağırlığı 19, yoğunluğu 1,265 olan, kokusu ozonu andıran, kahverengimsi sarı renkte, halojenler grubunun ilk elementidir (simgesi F) 1529 yılında Georigius Agricola, kalsiyum florür bileşiğini tanımlamıştır İlk defa 1886 yılında Henri Moissan tarafından izole edilmiştir



Flor, diş minelerinizin güçlenmesini sağlayarak, diş çürüklerini önler
Kemiklerinizin güçlenmesine yardım ederek osteoporoz ve kemik kırılmalarını önler



Yeterli miktarda alınmazsa
Diş mineleriniz zayıflayabilir

Aşırı miktarda tüketilirse
Aşırı flor alımı durumunda dişlerde benekler ya da belirgin kahverengi lekeler oluşabilir Her iki durumda da diş sağlığında bir sorun olmaz Bununla birlikte lekelerin farklı nedenleri de olabilir 4-8 yaş arası çocuklarda en yüksek tolere edilebilir(UL) flor düzeyi günlük 2,2 mg, 9 yaş ve sonrası için bu değer, 10 mg/gün’dür

İhtiyacınız ne kadar
Flor için günlük yeterli alım düzeyleri, 1997 yılında yapılan düzenlemelerde 4-8 yaşlar için 1 mg/gün, 9-13 yaşlarda, 2 mg/gün ve gençler için 3 mg/gün olarak belirlenmiştir Yetişkin erkekler için günlük 4 mg, yetişkin kadınlar için ise günlük 3 mg flor önerilmektedir Gebelik ve emziklilikte ihtiyaç artmamaktadır Ek flor uygulaması bebeklerde gerekli olabilmektedir

Hangi besinler zengin kaynaklarıdır
Florun kaynakları sınırlıdır İki önemli kaynağı vardır, bunlardan biri çay, özellikle florlanmış su ile hazırlanmış diğeri ise yenilebilir kemikleriyle birlikte konserve edilmiş somon balığıdır


Herhangi bir yiyeceğin flor içermesi onun florlanmış su ile hazırlanması yada pişirilmesinden kaynaklanır Birçok bölgede şehir suları florlanmaktadır fakat şişe suları için bu durum söz konusu değildir

Pişirme kaplarının yapımında kullanılan bir malzeme olan teflonun polimer yapısı içinde flor bulunur Bu kaplarda pişirilen yemeklerin flor içeriği artabilir Besinlerin flor içerikleri sağlandıkları bölgenin çevresel özelliklerinden etkilenir

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.